Suomen suurin asuntolainojen korkovertailu.

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.

Suurimmat säästöt tehdään välttämällä ylimääräiset lainakulut ja korkeakorkoiset lainat. Vertaile eri asuntolainoja ja löydä itsellesi sopiva asuntolaina hetkessä.

Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Mikä on asuntolaina?

Asuntolaina on jokaiselle ihmiselle usein elämänsä suurin ja arvokkain investointi, joten lainakustannusten vertailemisen tärkeys korostuu entisestään. Asuntolainojen suuruudet vaihtelevat tuhansista euroista jopa miljoonaan euroon asti. Tyypillisesti kuitenkin haettavat lainat vaihtelevat 20 000 – 500 000 euron välillä.

Perinteiset pankit tarjoavat maksuaikaa 1 – 25 vuotta ja internetissä toimivat rahoitusyhtiöt maksimissaan 15 vuotta. Pankeille on kannattavampaa myöntää pidempiä takaisinmaksuaikoja, jonka takia ei kannata lisätä muutamaa ylimääräistä vuotta lainan takaisinmaksuaikatauluun, jos sen pystyy lyhentämään ongelmitta esimerkiksi 15 vuodessa.

Rahoitusyhtiöt vastaan pankit

Rahoitusyhtiöt tarjoavat parhaimmillaan jopa 60 000 euron lainoja alle 5 prosentin korolla ja ilman vakuuksia.

Pankit tarjoavat jopa miljoonien eurojen lainoja, jonka hinta muodostuu viitekorosta (usein Euribor) plus pankin oma marginaali, joka muodostuu lainan hakijan luottokelpoisuusarvion mukaisesti.

Kuka voi hakea asuntolainaa?

Asuntolainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen Suomessa asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Keskimäärin ihmiset ottavat ensimmäisen asuntolainansa 20 – 30 vuoden iässä elämäntilanteesta riippuen. Pankit tarjoavat ensimmäistä asuntolainaa hakeville henkilöille ASP-säästötilin, johon säästämällä saa erinomaisia etuja.

Asuntolainaa hakiessa on huomioitava, että koko asunnonarvoa ei saa lainaosuudella katettua, vaan tarvitaan omaa rahaa. Tyypillisesti tämä suhde on ollut 15 – 30 prosenttia omaa pääomaa ja loput lainaa.

Mikä on edullisin asuntolaina?

Edullisin asuntolaina riippuu omasta henkilökohtaisesta tarpeesta. Jokainen pankki arvioi yksilöllisesti lainan hakijan tarpeet ja luottokelpoisuuden, jonka mukaisesti korko ja kulut määräytyvät henkilökohtaisesti.

Tämä tarkoittaa, että kaikki vertailut ovat vain suuntaa-antavia arvioita siitä mitä lainan todelliset kustannukset saattavat olla. Lopullinen lainan korko ja kulut selviävät vasta lainasopimuksen yhteydessä lainahakemuksen jälkeen.

Miten asuntolainaa haetaan?

Asuntolainaa voi hakea suoraan verkosta, etenkin rahoitusyhtiöt eivät vaadi edes henkilökohtaisia tapaamisia lainan myöntämiseksi.

Lainaa voi kuitenkin hakea myös paikan päältä perinteisistä pankeista kuten vuosikymmenet on jo totuttu tekemään.

Asuntolainan hakeminen yksinkertaisuudessaan:

 • Valitse pankki tai luotonantaja jolta haet lainaa.
 • Siirry verkkosivuille ja täytä lainahakemus.
 • Odota lainapäätöstä.
 • Lainan hyväksytään tai hylätään.
 

On myös mahdollista tavoittaa yhdellä hakemuksella suurin osa Suomessa toimivista pankeista lainan välittäjien avulla. Voit kokeilla sivuiltamme löytyvää kilpailuta laina-lomaketta, jonka täyttämällä saat lainatarjouksen jopa yli kymmeneltä pankilta hetkessä.

Helpoin asuntolaina voi olla yksityinen rahoituslaitos

Jos asuntolaina tai mökkilaina tarvitaan mahdollisimman nopeasti eikä ole aikaa odottaa pitkään kestäviä luottoharkintoja ja liitteiden toimituksia voi parhaiten sopiva rahoittaja löytyä suoraan verkosta.

Näissä tapauksissa suosittelemme tutustumaan lainojen kilpailutuksiin erikoistuneisiin palveluihin jotka voi löytää yläpuolella olevasta taulukosta.

Yhdellä lainahakemuksella, joka ei vaadi liitteitä tavoittaa parhaimmillaan jopa 30 pankkia ja rahoitusyhiötä aina perinteisistä pankeista yksityisiin luotonantajiin. Näin on helppoa selvittää kuka tarjoaa mihin hintaan lainaa. Lainojen kilpailuttaminen on aina maksutonta eivätkä lainatarjoukset ole sitovia.

Asuntolainojen koroissa voi piillä riski

Asuntolainojen korkojen ja kulujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Nykyään ihmiset kauhistelevat jos korot saattavat nousta muutaman prosentin ja asuntolainoja myönnetään jopa alle 1 prosentin vuosittaisella korolla.

Muistutuksena vielä muutama vuosikymmen taaksepäin keskimääräinen asuntolainan korko oli jopa 7 – 10 prosenttia.

Kannattaa siis aina laskea tarkkaan miten lainan lyhentäminen onnistuu ja varautua taloudellisesti siihen, että asuntolainojen korot jotka ovat sidottu Euriboriin tulevat nousemaan.

Vältä sudenkuopat asuntolainaa hakiessa

Pohdi tarkkaan lainatarpeesi, kuinka paljon sinulla on omaa pääomaa ja kuinka paljon lainaa tarvitset.

Laske tarkasti kuinka suuria lainan lyhennyksiä voit tehdä ja millä lyhennysmallilla asuntolainan kulut ovat kaikkein edullisimmat. Tämän jälkeen pyydä lainatarjouksia eri rahoitusyhtiöistä ja katso mihin hintaan kukakin rahoitusyhtiö tarjoaa sinulle etsimääsi lainaa.

Kun löydät edullisimman lainan, voit solmia lainasopimuksen tämän yhtiön kanssa.

Jos lainan takaisinmaksun suhteen ilmenee ongelmia tai joudut esimerkiksi työttömäksi. Ota viipymättä yhteys lainaa myöntäneeseen tahoon ja selvitä tilanne, miten toimia.