Hae edullista lainaa nopeasti.

  • Turvallinen
  • Ei vakuuksia
  • Maksuton
  • Ei liitteitä
  • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
  • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
  • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.
Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Miten haen lainaa netistä?

Netistä lainaamisesta on tullut trendi. Miksi kukaan enää haluaa hakea lainaa perinteisistä pankeista kun netissä on tarjolla runsaasti enemmän vaihtoehtoja, parhaimmillaan jopa edullisemmilla koroilla ja paremmilla ehdoilla?

Perinteisiä pankkeja käytetään yhä, mutta useimmiten vain esimerkiksi yli satojen tuhansien eurojen lainoihin. Jos haet pikalainaa perinteiseltä pankilta joudut toimittamaan useita liitteitä kuten palkka- tai eläketodistuksia sekä viimeisimmät veropäätökset ja niin edelleen. Näin ollen lainan saaminen saattaa kestää jopa useita vuorokausia kun sitä tarvittaisiin heti.

Suurin osa verkossa toimivista digipankeista myöntää heti lainaa siten, että rahat ovat tilillä jo muutamassa minuutissa lainan hakemisesta. Luottopäätökset tarkistetaan automatisoidun prosessin avulla, jotta kuluttaja saa heti tietää voidaan lainaa edes myöntää ilman turhaa odottelua.

Näin haet lainaa netistä

Vertaakorkoja.fi-sivusto auttaa sinut alkuun lainan hakemisessa. Me vertailimme valmiiksi useita eri lainavaihtoehtoja ja rahoitustuotteita, jotta sinä saat selkeän kuvan mahdollisista lainan kuluista ja vaatimuksista.

Näin sinulla on käytössäsi arvokasta tietoa oman lainapäätöksen tekoa varten.

  • Valitse sopiva rahoituskategoria (pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto)
  • Vertaile rahoitustuotteita keskenään
  • Valitse juuri sinulle sopiva luotonantaja ja siirry hakemaan lainaa.
 
Sivuhuomatauksena voit hakea lainaa ilman vakuuksia myös Ilmanvakuuksia.fi lainapalvelusta

Mitä lainan hakijalta vaaditaan?

Perinteiset edellytykset lainan hakemiselle ja saamiselle Suomessa ovat 18 vuoden ikä ja puhtaat luottotiedot, joka tarkoittaa että sinulla ei ole historiaa maksuhäiriömerkinnöistä.

Kuitenkin pankit ja rahoituslaitokset määrittelevät itse omat luottokelpoisuusvaatimuksensa jotka saattavat vaihdella huomattavasti. Esimerkiksi ikärajavaatimuksia voivat olla yli 21 vuoden ikä tai tulovaatimuksia yli 7000 euron bruttovuositulot.

Voit itse myös vaikuttaa luotonantajan tekemään luottopäätökseen ja saamiisii tarjouksiin kun täytät lainahakemuksesi huolellisesti ja toimitat tarvittavat liitteet jo etukäteen.

Miksi lainat kannattaa vertailla ensin?

Kuten kaikissa muissakin tuotteissa myös lainojen kustannuksissa on huomattavia eroja. Lainavertailun avulla saat itse tietää etukäteen millä korolla luotonantaja pystyy tarjoamaan lainaa ja tiedät mihin tähdätä. Kuluttajat säästivät viimevuonna keskimäärin 20 prosenttia lainakustannuksissaan kun käyttivät lainojen vertailemista apunaan.

Jos lainojen vertaileminen tuntuu hankalalta, löytyy markkinoilta useita palveluita jotka tekevät lainojen kilpailutuksen puolestasi. Löydät kaikki nämäkin palvelut sivuiltamme.

Mikä etu on käyttää lainojen kilpailutusta tekevää palvelua?

Monella lainan kilpailuttajalla on yhteistyökumppaneinaan useita kymmeniä pankkeja ja digipankkeja. Kun lähetät lainahakemuksesi heille kilpailutettavaksi voit saada tarjouksen parhaimmillaan jopa kaikilta yhteistyöpankeilta. Lisäksi kaikki kilpailutuspalvelut ovat kuluttajille maksuttomia, sillä palvelut vain välittävät lainahakemuksesi eteenpäin. Jos lainasopimus tehdään sinun ja luotonantajan välille he saavat pienen palkkion.

Parhaat vakuudettomat lainat

Nämä lainat ovat tämän hetken suosituimpia netistä haettavia vakuudettomia lainoja.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Mikä laina on edullisin?

On hankalaa sanoa etukäteen mikä laina on edullisin, koska luotonantajat itse määräävät koron lainoillensa tekemänsä luottokelpoisuusarvion perusteella. Pienempiä lainoja myönnetään helpommin kuin suurempia lainoja.

Edullisimman lainan löytää kuitenkin vain etsimällä. Selaa ensin luotonantjia läpi ja katso mitkä niistä tarjoavat edullisinta korkoa. Kun tiedät etukäteen alhaisinta korkoa tarjoavat luotonantajat voit lähettää lainahakemuksesi suoraan heille.

Vaihtoehtoisesti kuten aikaisemmin mainitsimmen voit kokeilla lainojen kilpailutusta edullisimman lainatarjouksen löytämiseksi.

Tiestikö että voit saada lainaa ilmaiseksi?

Ilmainen laina? Missä? Ilmainen laina on ehkä harhaanjohtava termi, jolla tarkoitetaan tarjousta joka voidaan myöntää uusille asiakkaille jotka asioivat palvelussa ensimmäistä kertaa. Ennen lakimuutosta vuonna 2019 markkinoilla oli useita tällaisia tarjouksia, mutta nyt jäljellä on vain muutama.

Ilmainen laina tai koroton laina myönnetään usein yhdeksi kuukaudeksi. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan ei tarvitse maksaa lainastansa lainkaan korkoja tai kuluja jos laina maksetaan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää (30 vuorokautta).

Jos maksu myöhästyy, peritään lainasta normaalin hinnaston mukaisesti korot ja kulut.

Vakuudettomat lainat ovat tätä päivää

Vakuudeton laina tarkoittaa lainaa jota vastaan ei tarvitse antaa omaisuus vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomat lainat ovat yleistyneet räjähdysmäistä tahtia. Vakuudettomat lainat on aikaisemmin mielletty kalliiksi ryöstölainoiksi joiden korot ja kulut hipovat pilviä. Tämä ei pidä paikkansa, sillä vertailimme kustannuksia vakuudettomien ja perinteisten pankkien tarjoamien vakuudellisten lainojen välillä ja huomasimme, että vakuudelliset laina ovat koroiltaan keskimäärin 4-8 prosentin luokkaa, kun parhaat vakuudettomat lainat ovat koroiltaan 4 – 10 prosentin luokkaa.

Lisäksi jos verrataan muita ominaisuuksia näiden lainojen välillä huomataan, että vakuudettomat lainat maksetaan hakijan tilille useimmiten 15 minuutin kuluessa, kun taas vakuudelliset lainat maksetaan vasta useiden pankkipäivien päästä edellyttäen että lainahakemus on jo käsitelty.

Eri lainatyypit - mikä lainatyyppi kannattaa valita?

Lainatyyppejä on kolmenlaisia: on kulutusluottoja, joustoluottoja ja järjestelylainoja. Näistä jokainen poikkeaa toisistaan tietyn ominaispiirteen perusteella. Tässä osiossa selvennämme, minkälainen lainatyyppi missäkin tilanteessa kannattaa valita.

Lainaa pieneen tarpeeseen

Monet kuluttajat ajautuvat helposti tilanteisiin joissa kotitalouden menot ylittävät tulot lyhyellä aikavälillä. Tämä saattaa johtaa siihen, että esimerkiksi laskuja tai ruokaa ei saada kyseisenä kuukautena hankittua, jonka takia on käännyttävä nopeasti saatavien lainojen puoleen. Esimerkiksi pikavipit ovat erinomainen tapa paikata pienet kertaluonteiset rahaongelmat arjessa.

Kotitalouksien kuukausittainen alijäämä saattaa olla tasaisin väliajoin toistuvaa, jonka takia myös jatkuvaluontoiset luottotilit eli joustoluotot saattavat sopia nopeaa rahan tarpeeseen. Luottotileissä voit nostaa rahaa käyttötilillesi sitä mukaan, kun tarve ilmenee. Sinun ei tarvitse maksaa kuluja koko luoton saldosta, vaan pelkästä nostetusta määrästä.

Suurempi laina kulutukseen

Ylivoimaisesti eniten kuluttajat hakevat yli 5000 euron vakuudettomia lainoja netistä, koska ne pärjäävät erinomaisesti korkovertailussa tavallisten pankkien tarjoamille vastaaville lainoille. Näistä suuremmista lainoista puhuttaessa, puhutaan yleensä kulutusluotto nimisistä lainatuotteista, joiden ominaispiirre on kertaluonteisuus. Kulutusluottoja voi olla monenlaisia ja niitä käytetään yleensä suurempiin hankintoihin, kuten kodinkoneisiin, autoihin tai vaikkapa remonttiin.

Näillä suuremmilla luotoilla voidaan hankkia vaikka vene, loma tai jopa mökkilaina, joka kattaa mökin hankinnasta syntyvät kustannukset jopa 60 – 70 000 euroon asti.

Lainaa auton hankkimista varten

Autoluotot ja ajoneuvoihin liittyvät lainat yleensä ovat hyvin tyypillisiä netistä haettavia lainoja. Autolainaa voi hakea suoraan netistä jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Suosittelen kilpailuttamaan lainat ennen auton hankkimista, sillä usein autoliikkeiden tarjoamat omat rahoitusvaihtoehdot ovat erittäin kalliita.

Julkaisimmekin tähän liittyen autolaina -artikkelin, josta voit lukea parhaat neuvot ja vinkit edullisen autolainan löytymiseen. Vakuudettomien lainojen avulla, et esimerkiksi tarvitse omarahoitusosuutta ollenkaan tehdessäsi sopimuksen auton ostamisesta, sillä saat omarahoitusosuudenkin tarvittaessa suoraan lainapalvelusta.

Lainaa remonttiin tai kodin kunnostamiseen

Netistä on mahdollista hakea edullista lainaa remonttia varten. Remonttilaina on helppo ja näppärä kilpailuttaa suoraan verkossa. Saat vielä itse valita lainatuotteen siten, että voit valita joustavan luottotilin tai suuremman kertalainan väliltä. Monesti pienempiin pintaremontteihin riittää aivan tavallinen joustoluotto, mutta suuremmissa remonteissa tarvitaan jo perinteistä remonttilainaa.

Remonttilainojen suuruus voi vaihdella aina muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti, joten muista tehdä huolellinen lainavertailu ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Lainaa tontin tai asunnon ostamiseen

Kuluvien vuosien aikana on muodostunut selkeä trendi. Tavallisten kivijalkapankkien konttoreita lakkautetaan, koska suurin osa kuluttajista hoitaa kaikki pankki-asiansa suoraan verkossa. Näin on myös asuntolainojen ja tonttilainojen suhteen.

Hyvin tyypillisesti kuluttajat hakevat päärahoituksen kivijalkapankilta sekä tonttiin, että asuntoon, mutta käyttävät vakuudettomia lainoja rahoittamaan tarvittavan omarahoitusosuuden, jos muuta omaisuutta lainaa varten ei ole saatavilla.

Koska nämä ovat yleensä kaikkein suurimpia lainoja joita haetaan ilman vakuuksia, kannattaa ehdottomasti ottaa lainahakemukseen mukaan yhteishakija, jonka avulla lainan korot ja kustannukset saadaan niin pieneksi kuin mahdollista.

Oletko kokeillut jo lainojen yhdistämistä?

Perinteisten lainatyyppien rinnalle on tullut myös uudenlaisia rahoitustuotteita, joista yksi suosituimmista on yhdistelylainat. Näiden yhdistelylainojen avulla kuluttajat voivat nopeasti pienentää nykyisten lainojen kustannuksia tai muuttaa useamman kuukausittain maksettavan lyhennyksen yhdeksi ainoaksi lainaksi.

Mistä yhdistelylainoissa on kyse?

Yhdistelylaina on muiden vakuudettomien lainojen tavoin netistä haettava laina, jota haetaan samalla tavalla kuin mitä tahansa muutakin lainaa. Kuluttajan tavoitteena on löytyy koroiltaan ja kuluiltaan vanhoja lainoja edullisempi laina. Tällä uudella lainalla on tarkoitus maksaa kaikki aikaisemmat lainat pois jolloin jäljelle jää vain tämä uusi laina.

Lainojen yhdistämisessä on monta hyötyä. Et pelkästään maksa pienempää korkoa, vaan säästät lainan kokonaiskuluissa. Samalla myös lainan hoitaminen on helpompaa, sillä lyhennät useamman eri lainan sijaan vain yhtä ainoaa lainaa. Lisäksi olet todennäköisesti saanut uudelleen järjestää kuukausittaiset lyhennykset entistä paremmin nykyistä tilannetta vastaavaksi.

Yritykset voivat myös hakea vakuudettomia lainoja

Mullistunut finanssiteknologia on tuonut myös yritykselle omat edulliset rahoitusratkaisunsa. Nimittäin yrityslainaa voi hakea netistä samalla tavalla kilpailuttaen yli 10 rahoituspalvelua. Tällä tavalla yrittäjä saa selkeän kuvan helpoimmin saatavilla olevista rahoitusvaihtoehdoista, ennen kuin tarvitsee miettiä osakkeiden luopumisesta sijoitusta vastaan.

Nämä vakuudettomat yrityslainat sopivat erinomaisesti niin uusille, kuin jo pidempään toimineille yrityksille.

Tavalliset yrityslainat edellyttävät kuitenkin, että yhtiö on jo olemassa ja sen, että yrityksen tiedot ovat saatavilla kaupparekisteristä. Esimerkiksi idea vaiheessa näin ei vielä ole ja siitä syystä sopiva rahoitus saattaa olla pakko hakea perustajan omiin nimiin kulutusluottona.

Pienikorkoinen laina löytyy kilpailutuksen avulla

Vertaakorkoja on erikoistunut lainojen kilpailuttamiseen ja lainatarjousten vertailuun. Palvelumme on kuluttajille maksuton, jonka takia voit koska tahansa katsoa minkälaista lainaa sinulle tarjotaan.

Lähtökohtaisesti pankit tavoittelevat aina voittoa, jolloin lainakorot määräytyvät aina pankeille otollisiksi, kun lainahakemukset täytetään suoraan pankin tai rahoituslaitoksen omilla sivuilla. Jos haluat varmistaa, ettet koskaan maksa lainastasi liikaa – kannattaa kilpailuttaa lainat palvelussamme maksutta.

Me laitamme pankit kilpailemaan puolestasi, jolloin sinun tehtäväsi on valita se pankki, joka myöntää helpoiten lainaa ja pienimmällä mahdollisella korolla. Itse lainasopimuksen viimeistely tapahtuu valitsemasi pankin sivuilla, jossa sinun pitää vielä erikseen vahvistaa verkkopankkitunnuksilla halusi vastaanottaa tarjotun lainan.