Hae edullista lainaa nopeasti.

  • Turvallinen
  • Ei vakuuksia
  • Maksuton
  • Ei liitteitä
  • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
  • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
  • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.
Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 3.1.2022

Sisällysluettelo

Miten haen lainaa netistä?

Netistä lainaamisesta on tullut trendi. Miksi kukaan enää haluaa hakea lainaa perinteisistä pankeista kun netissä on tarjolla runsaasti enemmän vaihtoehtoja, parhaimmillaan jopa edullisemmilla koroilla ja paremmilla ehdoilla?

Perinteisiä pankkeja käytetään yhä, mutta useimmiten vain esimerkiksi yli satojen tuhansien eurojen lainoihin. Jos haet pikalainaa perinteiseltä pankilta joudut toimittamaan useita liitteitä kuten palkka- tai eläketodistuksia sekä viimeisimmät veropäätökset ja niin edelleen. Näin ollen lainan saaminen saattaa kestää jopa useita vuorokausia kun sitä tarvittaisiin heti.

Suurin osa verkossa toimivista digipankeista myöntää heti lainaa siten, että rahat ovat tilillä jo muutamassa minuutissa lainan hakemisesta. Luottopäätökset tarkistetaan automatisoidun prosessin avulla, jotta kuluttaja saa heti tietää voidaan lainaa edes myöntää ilman turhaa odottelua.

Näin haet lainaa netistä

Vertaakorkoja.fi-sivusto auttaa sinut alkuun lainan hakemisessa. Me vertailimme valmiiksi useita eri lainavaihtoehtoja ja rahoitustuotteita, jotta sinä saat selkeän kuvan mahdollisista lainan kuluista ja vaatimuksista.

Näin sinulla on käytössäsi arvokasta tietoa oman lainapäätöksen tekoa varten.

  • Valitse sopiva rahoituskategoria (pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto)
  • Vertaile rahoitustuotteita keskenään
  • Valitse juuri sinulle sopiva luotonantaja ja siirry hakemaan lainaa.
 
Sivuhuomatauksena voit hakea lainaa ilman vakuuksia myös Ilmanvakuuksia.fi lainapalvelusta

Mitä lainan hakijalta vaaditaan?

Perinteiset edellytykset lainan hakemiselle ja saamiselle Suomessa ovat 18 vuoden ikä ja puhtaat luottotiedot, joka tarkoittaa että sinulla ei ole historiaa maksuhäiriömerkinnöistä.

Kuitenkin pankit ja rahoituslaitokset määrittelevät itse omat luottokelpoisuusvaatimuksensa jotka saattavat vaihdella huomattavasti. Esimerkiksi ikärajavaatimuksia voivat olla yli 21 vuoden ikä tai tulovaatimuksia yli 7000 euron bruttovuositulot.

Voit itse myös vaikuttaa luotonantajan tekemään luottopäätökseen ja saamiisii tarjouksiin kun täytät lainahakemuksesi huolellisesti ja toimitat tarvittavat liitteet jo etukäteen.

Miksi lainat kannattaa vertailla ensin?

Kuten kaikissa muissakin tuotteissa myös lainojen kustannuksissa on huomattavia eroja. Lainavertailun avulla saat itse tietää etukäteen millä korolla luotonantaja pystyy tarjoamaan lainaa ja tiedät mihin tähdätä. Kuluttajat säästivät viimevuonna keskimäärin 20 prosenttia lainakustannuksissaan kun käyttivät lainojen vertailemista apunaan.

Jos lainojen vertaileminen tuntuu hankalalta, löytyy markkinoilta useita palveluita jotka tekevät lainojen kilpailutuksen puolestasi. Löydät kaikki nämäkin palvelut sivuiltamme.

Mikä etu on käyttää lainojen kilpailutusta tekevää palvelua?

Monella lainan kilpailuttajalla on yhteistyökumppaneinaan useita kymmeniä pankkeja ja digipankkeja. Kun lähetät lainahakemuksesi heille kilpailutettavaksi voit saada tarjouksen parhaimmillaan jopa kaikilta yhteistyöpankeilta. Lisäksi kaikki kilpailutuspalvelut ovat kuluttajille maksuttomia, sillä palvelut vain välittävät lainahakemuksesi eteenpäin. Jos lainasopimus tehdään sinun ja luotonantajan välille he saavat pienen palkkion.

Parhaat vakuudettomat lainat

Nämä lainat ovat tämän hetken suosituimpia netistä haettavia vakuudettomia lainoja.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Mikä laina on edullisin?

On hankalaa sanoa etukäteen mikä laina on edullisin, koska luotonantajat itse määräävät koron lainoillensa tekemänsä luottokelpoisuusarvion perusteella. Pienempiä lainoja myönnetään helpommin kuin suurempia lainoja.

Edullisimman lainan löytää kuitenkin vain etsimällä. Selaa ensin luotonantjia läpi ja katso mitkä niistä tarjoavat edullisinta korkoa. Kun tiedät etukäteen alhaisinta korkoa tarjoavat luotonantajat voit lähettää lainahakemuksesi suoraan heille.

Vaihtoehtoisesti kuten aikaisemmin mainitsimmen voit kokeilla lainojen kilpailutusta edullisimman lainatarjouksen löytämiseksi.

Tiestikö että voit saada lainaa ilmaiseksi?

Ilmainen laina? Missä? Ilmainen laina on ehkä harhaanjohtava termi, jolla tarkoitetaan tarjousta joka voidaan myöntää uusille asiakkaille jotka asioivat palvelussa ensimmäistä kertaa. Ennen lakimuutosta vuonna 2019 markkinoilla oli useita tällaisia tarjouksia, mutta nyt jäljellä on vain muutama.

Ilmainen laina tai koroton laina myönnetään usein yhdeksi kuukaudeksi. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan ei tarvitse maksaa lainastansa lainkaan korkoja tai kuluja jos laina maksetaan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää (30 vuorokautta).

Jos maksu myöhästyy, peritään lainasta normaalin hinnaston mukaisesti korot ja kulut.

Vakuudettomat lainat ovat tätä päivää

Vakuudeton laina tarkoittaa lainaa jota vastaan ei tarvitse antaa omaisuus vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomat lainat ovat yleistyneet räjähdysmäistä tahtia. Vakuudettomat lainat on aikaisemmin mielletty kalliiksi ryöstölainoiksi joiden korot ja kulut hipovat pilviä. Tämä ei pidä paikkansa, sillä vertailimme kustannuksia vakuudettomien ja perinteisten pankkien tarjoamien vakuudellisten lainojen välillä ja huomasimme, että vakuudelliset laina ovat koroiltaan keskimäärin 4-8 prosentin luokkaa, kun parhaat vakuudettomat lainat ovat koroiltaan 4 – 10 prosentin luokkaa.

Lisäksi jos verrataan muita ominaisuuksia näiden lainojen välillä huomataan, että vakuudettomat lainat maksetaan hakijan tilille useimmiten 15 minuutin kuluessa, kun taas vakuudelliset lainat maksetaan vasta useiden pankkipäivien päästä edellyttäen että lainahakemus on jo käsitelty.