Hae yrityslainaa

Ilmainen & Et sitoudu mihinkään
Saat lainapäätöksen heti

Etsikö sopivaa yrityslainaa yrityksellesi ja olet yrityksen edustaja?

Me olemme auttaneet yli 100.000 suomalaista löytämään sopivan rahoitusratkaisun, olemme valmiita auttamaan sinuakin!

Rahoitustarjousten kilpailuttaminen Vertaakorkoja palvelussa on nopeaa ja vaivatonta. Valitse lainasumma, maksuaika ja toimita hakemus!

Saat vastauksen heti täytettyäsi ilmaisen hakemuksen. Katso minkälaisia lainoja sinulle tarjotaan! Ei sitoutumista.

 • Ilmainen
 • Et sitoudu mihinkään
 • Saat lainapäätöksen heti
Maksuton palvelu
Lainasumma Laina-aika

Kuukausierä *

188€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen. • 70% saa meiltä tarjouksen
 • Tarkista oma korkotaso
Hakemuksen käsittelee yhteistyökumppanimme:
Rahoitu logo
Omalaina logo
Rahalaitos logo
Esimerkki lainasta: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €. Nimelliskorko min 4,5 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,5 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Täytä lainahakemus

Lainan hakeminen palvelumme avulla on maksutonta, vaivatonta ja nopeaa. Vertaile parhaat lainat aina 60 000 euroon asti.

Vertaile tarjouksia

Voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Ensimmäiset lainatarjoukset ovat edessäsi minuuteissa.

Valitse paras tarjous

Voit hyväksyä henkilökohtaisista lainatarjouksista minkä tahansa. Rahat maksetaan tilillesi parhaimmillaan vain minuuteissa.

Vakuudettomat yrityslainat ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa viimevuosina. Yhä useampi yrittäjä hakee lyhytaikaisia yrityslainoja pankkien ulkopuolisilta luotonantajilta. 

Vaikka perinteisiin pankkilainoihin vakuudeton yrityslaina on merkittävästi kalliimpi vaihtoehto, on sen kysyntä kasvanut hurjaa vauhtia. 

Miksi suosio on kasvanut ja mitä kannattaa ottaa huomioon yrityslainaa hakiessa?

Lainaa yritykselle ilman vakuuksia - selvitä nämä asiat

Yrityksen tarvitessa lainaa, lähdetään aina tarkistelemaan vaihtoehtoja perinteisistä pankeista. Yrityslainoille on kuitenkin tyypillistä, että pankit vaativat suuria vakuuksia, joka tarkoittaa että harva PK-yritys saa puoltavan lausunnon lainalle pankeilta.

Tästä syystä moni etenkin PK-yritys ajautuu tutustumaan tarkemmin verkosta löytyviä yksityisiä yrityslainantarjoajia, jotka tarjoavat yrityslainaa ilman reaalivakuuksia.

Vakuudettomia yrityslainoja tarkasteltaessa on järkevää tutustua eri vaihtoehtoihin tarkasti, sillä hinnat muodostuvat eri tavalla eri rahoitusyhtiöiden tarjoamissa yrityslainoissa. Voit käyttää apunasi yrityslaina vertailua, joka löytyy yläpuolelta.

Vertaakorkoja auttaa sinua löytämään vakuudettoman rahoituksen yritystoimintaasi varten. Lähetä lainahakemus ja toimitamme sen yhteistyökumppaniemme avulla yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle.

Mihin tarkoitukseen vakuudettomia yrityslainoja haetaan?

Vakuudettomat yrityslainat sopivat moniin erilaisiin tilanteisiin kuten esimerkiksi:

 • Yritykselle ei myönnetty perinteistä pankkilainaa, koska vakuudet eivät riittäneet. Tämä on hyvin tyypillinen tilanne pienille ja keskisuurille yrityksille.
 • Pankit eivät pysty myöntämään riittävän suurta lainaa, koska vakuuksia vaaditaan enemmän kuin niitä voidaan tarjota.
 • Lainantarve on välitön, ei ole aikaa odottaa pankin päätöstä lainasta vaan tarvitaan rahoitus nopeasti johon parhaiten soveltuu verkon yrityslainat.

Vakuudettomien yrityslainojen hyödyt ja haitat

Usein kun puhutaan vakuudettomista yrityslainoista huomataan, että se aiheuttaa kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan. Miksi?

 • Yrityslainan hakeminen on erittäin nopeaa, koko hakememusprosessi tapahtuu täysin verkossa ja vie vain muutaman minuutin yrittäjän ajasta.
 • Lainapäätös annetaan usein heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, joka tarkoittaa että laina voidaan maksaa heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.
 • Yrityslaina on useimmiten tilillä jopa saman päivän aikana, jos yrityksen tili on jossakin suosituimmista pankeista.
 • Yrityslainatarjouksen pyytäminen on aina maksutonta eikä sido ottamaan lainaa vastaan. Näin yritykselle ei aiheudu kustannuksia sopivan lainan etsimisestä.
 

Kaikkien hyvien puolien rinnalle nousee vakuudettomien lainojen huonot puolet

Kun verrataan vakuudetonta yrityslainaa perinteiseen pankkilainaan huomataan, etä kustannuksissa on selvä ero. Yrityslainat verkosta ovat kalliimpi vaihtoehto.

Alhainen korko vakuudettomalle yrityslainalle voi joskus hämätä. Kun tarkastellaan yrityslainojen kuluja on hyvä tarkistaa myös avauspalkkiot, tilinhoitopalkkiot yms jotka nostavat lainan todellista vuosikorkoa.

Vaikka lainat eivät vaadi varsinaista reaalivakuutta, tarvitaan lainalle silti takaaja. Tämä tarkoittaa, että yrittäjän tai yrityksessä toimivan prokuristin on annettava lainalle oma henkilökohtainen takaus. Tämä tarkoittaa, että yrittäjä vastaa velasta kuin omastaan.

Onko yrityslainan hakeminen verkosta turvallista?

Kyllä on. Kaikki lainahakemukset jotka lähetät yritysrahoittajille on salattu ja käsitellään tietoturva-asetusten vaatiman teknisten salausten mukaisesti.

Vertailussamme esiintyvät yrityslainapalvelut ovat kaikki vakavaraisia, turvallisia ja luotettavia toimijoita jotka ovat toimineet alalla Suomessa jo pitkään. Suurin osa yritysluottoa tarjoavista yrityksistä sijaistee pääkaupunkiseudulla Helsingissä.

Mitä ehtoja yrittäjältä vaaditaan, jotta yrityslaina ilman vakuuksia voidaan myöntää?

Kuten muissakin lainoissa myös yrityslainoissa vaaditut ehdot vaihtelevat luotonantajakohtaisesti. Yleisimmät lainanhakukriteerit tulee kuitenkin täyttää, jotka ovat:

 • Yritys on ollut toiminnassa vähintään muutaman kuukauden. (Näyttöä myynneistä)
 • Yritys löytyy kaupparekisteristä eli on rekisteröity Suomeen ja sillä on Suomalainen pankkitili.
 • Omistajalla tai päättäjillä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai verovelkoja.
 • Yrityksen liiketoiminta näyttää siltä, että laina pystytään maksamaan takaisin.

Kun nämä edellytykset täyttyvät on yrityksellä hyvä mahdollisuus saada yrityslaina ilman vakuutta.

Lainan hinta kuitenkin vaihtelee yritykselle tehdyn kartoituksen mukaan. Lainan hintaan vaikuttaa muun muassa:

 • Liikevaihto (suurempi kassavirta on aina parempi)
 • Tunnusluvut (kannattavuus, vakavaraisuus, omavaraisuus)
 • Yrityksen ikä (pitkään toiminut yritys koetaan luotettavana)

Yrityslainat vertailussa - mitä kuluja lainoissa on?

Vakuudettomien yrityslainojen vertaileminen on aina järkevää. Se kannattaa tehdä vähintään kahden tai kolmen yrityslainapalvelun kesken, jotta saadaan selvä kuva siitä mihin hintaan mikäkin yritys pystyy tarjoamaan lainaa.

Yläpuolella olevassa taulukossa esiintyvät yrityslainat ovat luotettavia toimijoita Suomen yrityslainamarkkinoilla. Vertailussa esiintyvät korot ja muut kulut on poimittu suoraan luotonantajan sivuilta.

Joissakin yrityslainoissa on kiinteä kulu eli ei lainkaan korkoa. Kaikista lainapalveluista löydät lainalaskurin, joka antaa sinulle suuntaa antavan arvioin lainasi hinnasta. Lopulliseen hintaan vaikuttavat kuitenkin edellämainitut tekijät.

Suomalaisten yrittäjien kokemuksia vakuudettomista yrityslainoista

Kokemuksia vakuudettomista yrityslainoista löytyy kymmeniltä tuhansilta suomalaisilta yrittäjiltä. Kokemuksista voidaan selkeästi huomata, että vakuudettomissa yrityslainoissa houkuttelee juurikin nopeus ja helppous. Ainoat negatiiviset asiat jotka nousevat pintaan ovat hinta. 

Yrityslainat voivat olla kalliita, mutta niitä ei olekaan tarkoitettu haettavaksi koko pääoma tarpeen rahoittamiseksi. Usein yritykset yhdistävät rahoitukseensa niin perinteistä pankkilainaa kuin vakuudetonta yrityslainaa, jotta lopullisia lainakustannuksia saadaan pienennettyä.

Yritysrahoittajien joukosta löytyy myös joukkorahoituspalveluita joiden kustannukset ovat keskimääräistä vakuudetonta yrityslainaa pienempiä. Mainittakoon Vauraus joka on myöntänyt suuria summia yrityslainoja jo pitkän aikaan.

Vertaa korkoja, lainaa fiksummin

Artikkelit

Lyhennysvapaa

Lyhennysvapaa tarkoittaa luotonantajan myöntämää sovittua ajanjaksoa jonka aikana lainaa ei...

Lue lisää