Kilpailuta lainasi maksutta!

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.

Valitse lainasumma & maksuaika

Valitse oman lainatarpeesi mukaan kilpailutettava laina.

Täytä ja lähetä hakemus

Täytä lyhyt ja nopea hakemus, saat alustavan luottopäätöksen heti.

Valitse omasi

Valitse kymmenien henkilökohtaisten lainatarjousten joukosta mieleisesi.

Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 3.1.2022

Sisällysluettelo

Mitä lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa?

Lainojen kilpailuttaminen on yleistynyt viimevuosina. Jatkuvasti lisääntyvä kuluttajien tietämys ja tuntemus omasta taloudesta on lisännyt heidän asemaansa myös lainamarkkinoilla.

Lainojen kilpailuttamisella tarkoitetaan laina hakemuksen lähettämistä lainan välittäjälle, joka toimittaa lainahakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneillensa. Yhteistyökumppaneina toimivat vakavaraiset pankit ja rahoitusyhiöt jotka vastaavat lainahakemukseen omilla tarjouksillaan.

Lainan hakija saa siis yhdellä hakemuksella useita tarjouksia lainastansa useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Näin lainojen vertaileminen on tehokasta ja helppoa.

Kuka voi kilpailuttaa lainansa?

Yleisesti lainojen ikäraja suomessa on 18 vuotta, mutta suurin osa lainanvälitystä tekevistä palveluista kuitenkin edellyttää hakijoilta 20 vuoden ikärajaa. Tämä johtuu siitä, että lainojen kilpailuttaminen on turhaa jos vain muutama pankki voi myöntää ehtojensa mukaisesti lainaa hakijoillensa. Yli 20 vuotiailla puolestaan on tarjolla runsaasti eri luotonantajia jotka ovat valmiita myöntämään lainoja.

Lainan saamisen edellytyksiin kuuluu, että henkilöillä on hyvin hoidetut raha-asiat eli toisinsanoen maksuhäiriöitä ei saa olla. Hakemukset tehdään täysin online-ympäristössä joten toimiva internet-yhteys on ehdoton.

Miten lainat kilpailutetaan?

Lainan kilpailuttaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Täytä ja lähetä nopea hakemus palvelussamme ja saat nopeasti useita lainatarjouksia eteesi joista saat itse valita parhaimman.

Hakemuksessa kysytään:

 • Lainatiedot
 • Yhteystiedot
 • Asumismuoto ja menot
 • Aikaisemmat lainat
 • Työsuhde

Palvelun käyttäminen on maksutonta eikä sido ottamaan lainaa. Voit siis koska tahansa vain katsoa mihin hintaan juuri sinä saisit lainaa ja miltä luotonantajilta.

Huomioi myös, että Vertaakorkoja.fi ei toimi luotonantajana vaan toimittaa lainahakemukset eteenpäin. Lopullinen lainasopimus tehdään aina luotonantajan ja lainan hakijan välillä, Vertaakorkoja.fi ei ole osallisena sopimuksessa.

Mitä eroa on lainojen yhdistämisellä ja kilpailuttamisella?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden pienempien ja kalliimpien lainojen yhdistämistä yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Hyötyinä on helpottunut talouden hoito, kun usean laskun sijaan hallitaan vain yhtä laskua. Samalla pääset eroon ylimääräisistä kuluista joita saattaa kertyä avoimista osamaksuista, luottokorteista tai pienlainoista.

Lainojen kilpailuttamisella tarkoitetaan henkilökohtaisten lainatarjousten pyytämistä usealta pankilta yhdellä hakemuksella. Näin lainan hakija saa itse päättää ja vertailla minkä lainatarjouksen valitsee.

Lainojen kilpailuttaminen netissä on megatrendi

Yhä useampi lainan hakija valitsee yhden luotonantajan sijaan kilpailuttaa lainansa. Miksi? Koska lainojen kilpailuttaminen on todennäköisin tapa saada edullisin lainatarjous miltä tahansa pankilta. Usein tarjoukset voivat olla jopa edullisempia, mitä ne olisivat suoraan luotonantajalta haettuna. Tästä hyvä esimerkki on luottojen vertaaminen Sortterilla, jossa ensimmäisen lainakuukauden korot hyvitetään.

Suosiosta kertoo kilpailutuspalveluiden kasvaminen ja yleistyminen, kuten suurimmat lainanvälittäjät Omalaina.fi, Lendo ja Zmarta osoittavat.