Vertaile puhelinliittymät ja löydä halvin

 • Ilmainen työkalu
 • Kaikki operaattorit
 • Säästö jopa 100 € vuodessa
 • Jopa 29 liittymätarjousta
 • Valitse paras puhelinliittymä halvimmalla hinnalla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Suosituimmat puhelinliittymät juuri nyt

Moi
Moi
Kuuden gigan simmi
 • 100 Mbit/s - 6Gt dataa
 • Lisädata 1,50 € / Gt
 • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 snt / min tai kpl
9 € / kk
Telia
Telia
Telia Rajaton 20 M
 • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
 • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
 • 20Gt / kk Eu-alueella
17,9 € / kk
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Mikä on halvin puhelinliittymä tällä hetkellä?

Suomen halvimmat ja kuuluvuudeltaan parhaimmat operaattorit ovat Dna, Elisa, Telia ja Moi Mobiili. Näistä neljästä operaattorista Moi Mobiili tarjoaa tällä hetkellä kaikkein edullisinta liittymää parhailla ominaisuuksilla. Moi liittymän avulla pystyt lisäksi tilata (simmin) eli liittymän ilman vaivaa mihin tahansa laitteeseen.

Voit käyttää maksutonta puhelinliittymävertailua sivustollamme, jossa pystyt suodattamaan ominaisuuksiltaan parhaimmat liittymät hinta- / laatusuhteen mukaisesti.

Onko datakattoa järkevä enää ottaa?

Nykyään datakatto on menettänyt merkityksen, sillä vaikka suora toistaisit elokuvia, Youtubea, Facebookia, Netflixiä tai Instagramia ilman WiFi-verkkoa, sinulle harvemmin koituu ylimääräisiä kustannuksia.

Joissakin tapauksissa tai esimerkiksi ulkomailla työmatkoilla tai lomalla datan käyttö saattaa helposti ylittää asetetun rajan, jolloin datakaton harkitseminen väliaikaiseen liittymään voi olla järkevää.

Tavalliseen puhelimen käyttöön ja netin selaamiseen ei tarvita datakattoa, sillä esimerkiksi sähköposti, uutisten selaaminen tai some ei juurikaan kuluta liittymän dataa.

Jos et ole varma nykyisestä datan käytöstäsi, voit aina katsoa laitteestasi kuinka paljon dataa käytät seuraamalla alapuolella olevia ohjeita.

Näin tarkistat, kuinka paljon dataa käytät:

Jokainen puhelin tallentaa datan käyttöön liittyvät tiedot, jotka ovat nähtävillä puhelimen asetuksissa. Datamäärä on eritelty sovelluksen tai internetin mukaan, jotta näet mihin dataa oikeasti kuluu ja kuinka paljon.

Apple laitteet: siirry asetuksiin, valitse mobiiliverkko ja sieltä mobiilidata.

Android laitteet: siirry asetuksiin ja valitse kohta datan käyttö.

Mikä liittymä minun kannattaa valita?

Juuri oikeanlaisen liittymän valinta voi tuoda säästöä parhaimmillaan jopa yli 100 euroa vuodessa. Tämä takia puhelinliittymien vertaileminen on suosittua tänä päivänä. Yhä harvempi haluaa joutua liittymämyyjien yllätyshyökkäyksen kohteeksi ja tehdä itse päätökset järkevästi.

Suomessa kilpailu asiakkaista teleoperaattoreiden kesken on kovaa ja rajua. Päällisin puolin vaikuttaa siltä, että operaattoreiden hintojen välillä ei juurikaan ole eroja.

Kun liittymien ominaisuuksia tarkastellaan pintaa syvemmältä, huomataan että paketeissa on selkeitä eroja. Näitä eroja voit vertailla maksuttoman työkalumme avulla.

Parhaimman ja edullisimman liittymän löydät, kun perehdyt ensin ominaisuuksiin, joita tarvitset uudelta liittymältäsi. Turha ottaa sellaista liittymää, jossa datan käyttöraja on merkittävästi korkeampi kuin se mitä oikeasti käytät.

Toisaalta miksi maksaisit rajattomista puheluista ja tekstiviesteistä, jos voit käyttää muita sovelluksia kuten WhatsAppia viestien tai puheluiden suorittamiseen.

Nyt, kun olet tarkistanut kaikki ne ominaisuudet, joita liittymältäsi tarvitset voit siirtyä liittymävertailuumme. Liittymävertailun avulla selvität edullisimman liittymän juuri sinun omiin tarpeisiisi. Työkalun käyttäminen on maksutonta ja pääset yhdellä painalluksella solmimaan uuden edullisemman liittymäsopimuksen.

Muista, että määräaikaiset sopimukset kallistuvat aina

Suurin osa suomalaisista liittymistä on edelleen määräaikaisilla sopimuksilla, joka tarkoittaa, että kun sopimusjakso päättyy hinta palaa ennalleen, joka valitettavan usein on jopa moninkertainen alkuperäiseen hintaan verrattuna.

Kannattaa aina laskujen maksamisen yhteydessä tarkistaa, miltä puhelinlasku tässä kuussa näyttää. Määräaikaiset sopimukset saattavat helposti unohtua, etenkin kun nykyään suurin osa laskutuksista hoituu niin kutsuttuna e-laskuna.

Mutta, miksi liittymät kallistuvat sopimuksen päätyttyä, vaikka ominaisuudet pysyvät ennallaan tai pahimmillaan jopa heikkenevät?

Mistä puhelinliittymän hinta muodostuu?

Puhelinliittymän hinta muodostuu pääsääntöisesti käytön ja siihen kuuluvien ominaisuuksien perusteella. Lisäkuluja tuovat avausmaksut ja muut kiinteät kulut, mikäli sellaisia on.

Datan käyttö: suurin osa liittymävertailun tuomista säästöistä syntyy juuri datan käytön perusteella. Monet liittymät pitävät sisällään aivan liian suuren datamäärän, joka ei todellisuudessa tule koskaan täyttymään. Joissakin tapauksissa jopa suurinkin määrä puhelimen käyttöä voi kuluttaa vain marginaalisen määrän dataa. Kannattaa siis tarkistaa oma datan käyttö laitteestasi ja kilpailuttaa liittymät saman tien!

Avaus- ja kuukausimaksut: kaikkien liittymien pohjakustannukset perustuvat kiinteään kuukausimaksuun, joka on lähes kaikilla operaattoreilla identtinen. Poikkeuksena osa liittymätarjouksista tai esimerkiksi Moi Mobiilin ”simmi” -periaate. Suurin osa liittymän käyttöönotoista sisältää niin sanotun avauspalkkion, joka vaihtelee 3 ja 5 euron väliltä.

Puhelut ja tekstiviestit: harva käyttää enää tänä päivänä tavallisia tekstiviestejä, muuta kuin yritykset, jotka viestivät palveluistaan kuluttajille. Suurin osa viestinnästä on siirtynyt sovelluksiin, jotka hyödyntävät nettiä viestin toimittamiseen entisen GSM-liittymän sijaan. Puhelu- ja tekstiviesti ominaisuuksille ei juurikaan tänä päivänä tarvitse antaa painoarvoa ja ne kannattaakin minimoida, jos niille ei ole tarvetta. Turha maksaa liittymän ominaisuuksista, joita ei tarvitse.

Miten kilpailutan ja vaihdan puhelinliittymän?

Puhelinliittymän vaihtaminen on tänä päivänä helppoa ja nopeaa. Voit vaihtaa liittymän lisäksi operaattoria tänään ja uusi liittymä toisella operaattorilla on auki jo huomenna. Poikkeuksena, kuitenkin jos haluat siirtää myös numerosi, saattaa koko liittymän siirtymisessä kestää 5 – 10 vuorokautta.

Vanha liittymä poistuu yleensä käytöstä vasta, kun olet saanut uuden liittymän asennettua asettamalla saamasi sim-kortin paikoilleen.

Kilpailutus menee näin:

 1. Katso nykyinen datan kulutuksesi näillä sivuilla olevien ohjeiden avulla. Siirry Vertaakorkoja.fi liittymävertailuun ja valitse mieleisesi liittymäsopimus.
 2. Uusi liittymä astuu voimaan yleensä jo seuraavana päivänä myös silloin, jos vaihdat operaattoria. Sinun ei tarvitse huolehtia aikaisemman liittymän irtisanomisesta.
 3. Nauti uudesta liittymästäsi ja tekemästäsi säästöstä.

Me suosittelemme kilpailuttamaan puhelinliittymän 12 kuukauden välein, riippuen nykyisen sopimuksen määräaikaisuuden päättymisestä. Liittymätarjousten avulla voi säästää jopa satoja euroja vuodessa!

Mikä puhelinliittymä on paras?

Ei ole olemassa parasta puhelinliittymää, vaikka tarkasteltaisiin kuuluvuuksia ja yhteyksien toimintaa. Sen, mikä liittymä on paras kenellekin, riippuu täysin henkilökohtaisista tarpeista. Minkälaista liittymää olet etsimässä ja mitä ominaisuuksia liittymältä kaipaat.

On hyvä muistaa, että kaikki sivustollamme esitellyt operaattorit mahdollistavat verkon käytön EU-alueella ilman ylimääräistä lisämaksua tiettyyn datamäärään asti, ellei siitä erikseen ilmoiteta.

Parhaat puhelinliittymät Suomessa ovat Dna:n, Elisa:n, Telia:n tai Moi:n tarjoamia. Näiden neljän operaattorin välisiä liittymätarjouksia vertailemme tällä sivustolla. Kuten voit huomata kilpailu on kovaa, mutta hintaeroja löytyy silti.