Aloita sijoittaminen ja säästäminen jo tänään

 • Sijoittamisen aloittaminen on helppoa.
 • Autamme sinut alkuun.
 • Voit itse opiskella sijoittajaksi pienellä pääomalla

Osakkeet

Rahastot

Säästötili

Vinkit

Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Sijoittaminen on paras tapa säästää

Sijoittaminen on tuttu käsite monille meistä, mutta harva meistä oikeasti sijoittaa rahojaan vaikka se olisi tärkeää tulevaisuutta ajatellen.

Miksi sijoittaminen on tärkeää? Kun annat rahojesi lojua pankkitilillä menetät käytännössä joka vuosi rahaa, koska yleinen ostovoima eli rahanarvo laskee. Perinteiset pankit tarjoavat niin huonoja korkoja pankkitilille makaaville rahoille, että ne eivät riitä kattamaan inflaation aiheuttamaa rahan-arvon heikkenemistä.

Koska rahan-arvo heikkenee sinä menetät rahaa. Jos sijoittaisit osan ylimääräisistä rahoista, saat katettua inflaation aiheuttamat kulut ja parhaimmillaan jos astut osumaan kultaisiin osakkeisiin teet itsestäsi rikkaan. Ainakin teoriassa, sillä pörssit ovat kasvaneet tasaista vauhtia vaikka välissä on ollut ylä ja alamäkiä.

Sinäkin voit ryhtyä sijoittajaksi jo tänään. Lue lisää alempana.

Kuka tahansa voi ryhtyä sijoittajaksi

Kuka tahansa meistä voi ryhtyä sijoittajaksi. Sijoittaminen on yksinkertaista, osta osakkeita halvalla ja myy kalliimmalla. Pörssikurssit kuitenkin vaihtelevat päivittäin joten hermoja tarvitaan tai sitten katsotaan sijoitukset esimerkiksi kerran vuodessa.

Henkilöille joilla ei ole aikaa tutustua pörssikursseihin ja katsella niitä päivittäin on parhaiten sopiva vaihtoehto rahastot. Rahastojen avulla rahaston pitäjä vastaa rahaston portfoliosta, hankinnoista ja myynneistä. Keskimäärin rahastot ovat ollet melko varma sijoitus ja tuottaneet omistajilleen muutaman prosentin per vuosi.

Koska Vertaakorkoja.fi tuntee talouden, haluamme opastaa myös sijoittamisessa

 • Avullamme löydät parhaat alustat kaupankäyntiin pörssissä tai sijoittamisessa.
 • Kerromme mitä nämä palvelut tarjoavat ja mitä kustannuksia transaktioista kertyy.
 • Kerromme myös rahastomahdollisuuksista ja muista sijoitustuotteista.

Miten aloittaa sijoittaminen?

Sijoittamaan pääsee kuka tahansa vaikka pääoma olisikin melko pieni. Pienelle pääomalle parhaat sijoituvaihtoehdot ovat rahastot ja erilaiset indeksit. Kannattaa pitää silmällä osto ja myyntikuluja jos pääoma on pieni. Kannattaa ostaa suurempia eriä kerralla, jotta kustannukset saadaan minimoitua.

Monia saattaa kiinnostaa erityisen paljon nopeat voitot pörssissä

“Nopeita voittoja” voi jahdata monien alustojen tarjoamilla futuureilla tai johdannaisilla joihin on sidottu kertoimia. Tämä tarkoittaa, että jos joku osake nousee 5 prosenttia ja se on sidottu johdannaiseen jossa kerroin on 200, nousee tämä johdannainen 1000 prosenttia. Hullua, eikö?

Nopeita voittoja sijoittamalla on myös mahdollista saada hiotulla ja harjoitelulla treidaus tekniikalla, joka perustuu teknisiin analyyseihin ja omaan intuitioon. Näitä interaktiivisia kaupankäynti alusta tarjoaa muun muassa Plus500, eToro ja AvaTrade.

Säästäminen on tärkeää tulevaisuuden ajattelua

Kuten edellä mainittiin, jos ylimääräistä rahaa löytyy kannattaa sitä alkaa käsitellä kuin arvokasta omaisuutta. Menetät joka sekunti (ainakin teoriassa) rahaa kun makuutat niitä pankkitililläsi.

Säästämällä voi myös kerryttää hurjan potin. Vaikka säästäisit 50 euroa kuukaudessa rahastoihin on se pitkässä jouksussa merkittävä summa kun huomioon otetaan kerroinvaikutus kumulatiivisista tuotoista.

Säästämällä rikastuminen - onko se mahdollista?

Internet on täynnä tarinoita joissa tavalliset ihmiset ovat rikastuneet sijoittamalla ja säästämällä. Tämä pitää täysin paikkansa. On hyvin mahdollista, että ostat esimerkiksi 1000 eurolla osakkeita tänään ja myyt samat osakkeet 100 000 eurolla kymmenen vuoden kuluttua.

Jos olet kiinnostunut nopeatempoisesta kaupankäynnistä on Treidaaminen.fi oikea sivusto viettää aikaa.

Suosittuja sijoituspalveluita Suomessa

Nämä sijoituspalvelut ovat olleet suosittuja suomalaisten sijoittajien keskuudessa.

 • Nordnet on Suomen suosituin alusta sijoittamiselle. Pääset heti käsiksi tuhansiin rahastoihin ja osakkeisiin joihin voit sijoittaa samantien.
 • Runsaasti oppaita ja apua sijoittamisen aloittamiseen. Onnistuu pienelläkin pääomalla.
 • Uusille asiakkaille runsaasti etuja, kuten alennetut kaupankäyntipalkkiot.

Lue lisää Nordnetistä

 • Mintos on sijoitusalusta, jossa kuka tahansa voi sijoittaa lainoihin.
 • Mintos lainaa sijoittajilta kerätyt rahat edelleen suurille ja luotettaville rahoitusyhtiöille.
 • Jo pienellä pääomalla on mahdollista kerätä suuria tuottoja.
 • Keskimäärin sijoittajat ovat saaneet yli 11,76 % vuosituottoja sijoitetulle pääomalle.

Lue lisää Mintosista