Edullinen kulutusluotto tilillesi.

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.

Ilmaisen lainavertailun avulla löydät parhaan kulutusluoton helposti ja nopeasti. Katso kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana. Vain vertailemalla voit löytää edullisimman lainan. Vertailutaulukkoa apuna käyttäen pääset alkuun lainan hakemisessa.

Kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti.

Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 3.1.2022

Sisällysluettelo

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa jonka käyttötarkoitus on kulutus. Luoton suuruus vaihtelee, mutta useimmiten se on maksettu takaisin muutamassa vuodessa. Kulutusluotto on yleinen termi kulutukseen tarkoitetuille lainoille, mutta markkinoilla saattaa törmätä myös termeihin remonttilaina, autolaina, lomalaina tai vaikka venelaina. Nimityksiä lainalle löytyy yhtä paljon kuin käyttötarkoituksiakin, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva laina.

Kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 1000 – 60 000 euron välillä. Jos laina osuu kyseiseen suuruuteen ja on se on tarkoitus käyttää esimerkiksi uuteen autoon tai kesämökin remontoimiseen on kyseessä kulutusluotto. Myös osamaksusopimukset joita lähes jokainen kauppa tarjoaa lasektaan kulutusluotoiksi. Koska lainojen hinnoissa on merkittäviä eroja on kuluttajan kannalta järkevää vertailla lainoja aina ennen lainahakemuksen täyttämistä ja lähettämistä.

Mihin tarkoitukseen kulutusluotto sopii?

Lainan voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen vaikka se olisi haettu muussa tarkoituksessa. Kuitenkin kulutusluotot ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu kulutukseen esimerkiksi kuten aikaisemmin mainittu uuden auton ostaminen, remontointi, uuden veneen ostaminen tai lomamatkan rahoittaminen.

Koska kulutusluotot sopivat moniin rahoitustarkoituksiin on niiden kysyntä ollut jatkuvasti nousussa jo vuodesta 2016. Keskimääräinen kulutusluoton takaisinmaksuaika on yli 5 vuotta, joka tarkoittaa että kuluttajat hakevat jo suurempia lainoja verkosta.

Onko kulutusluotoissa eroja?

Kulutusluotto voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudeton kulutusluotto tarkoittaa, että lainaa myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. On luotonantajan riski myöntää kuluttajille lainoja joita vastaan ei ole asetettu mitään “pantiksi”. Silti monet digipankit luottavat asiakkaisiinsa ja tarjoavat erittäin kilpailukykyistä korkoa myös vakuudetomille lainoillensa. Normaalisti vakuudettomien lainojen korot ovat kuitenkin hieman vakuudellisia lainoja kalliimpia.

Vakuudellinen luotto tarkoittaa lainaa jota vastaan on asetettu jotakin pantiksi tai vakuudeksi lainasta. Perinteiset pankit myöntävät lähes yksinomaan lainoja vain vakuuksia vastaan, joka tarkoittaa että lainapäätöksissä saattaa kestää. Vakuudellisissa lainoissa pankeilla on siis vähemmän riskejä, joten tarjotut korot voivat olla alhaisempia.

Vertailimme kuitenkin useita vakuudellisia ja vakuudettomia lainoja ja huomasimme, että vakuudellisia lainoja myönnetään 4-6 prosentin korolla ja vakuudettomia parhaimmillaan 4 – 8 prosentin korolla.

Vakuudettomat luotot ovat tänäpäivänä suositumpia kuin vakuudelliset, koska ensinnäkin nuorilla tai nuoremmilla lainan hakijoilla ei ole mitään mitä he voisivat asettaa vastineeksi lainastaan. Toiseksi vakuudettomat lainat ovat nopeita, koska luottoarvion tekeminen on nopeampaa.

Kulutusluotto voi olla kertalaina tai jousto laina. Kulutusluotto on yleensä kerralla tilille maksettava laina, mutta se voi olla myös joustoluoton tapainen luotto, jossa lainaa nostetaan tilille aina tarpeen mukaan. On kuluttajasta kiinni minkälaisesta rahoituksesta pitää, kunhan muistaa vertailla korkotasoja ensin.

Kaikki vakuudettomat kulutusluotot

Netistä löytyy useita kulutusluottoja joita voi hakea suoraan luotonantajan sivuilta. Lainahakemuksen voi täyttää verkossa tai asioimalla luotonantajan konttorilla. Muista kuitenkin katsoa tekemämme kulutusluottovertailu, koska jokaisen luotonantajan ehdot ja kulut vaihtelevat.

Vain vertailemalla voit löytää itsellesi halvimman kulutusluoton.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Ennen kuin kulutusluottoa lähtee hakemaan kannattaa pitää mielessä, että korot eivät ole ainoa kulu joka luotolle voi kertyä. Osa luotonantajista saattaa periä myös avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja.

Vakuudettomia kulutusluottoja haetaan netistä valitsemasi luotonantajan verkkosivustolta. Täytä ja lähetä lyhyt lainahakemus valitsemaasi lainapalveluun ja saat luottopäätöksen lainastasi heti.

Hakemuksessa kysytään:

 • Lainatiedot (lainasumma, laina-aika)
 • Perustiedot (nimi, puhelinnumero, sähköposti)
 • Työsuhde (osa-aikainen, vakituinen)
 • Asumistiedot (vuokra- tai omistusasunto)
 • Aikaisemmat lainat (osamaksut, lainat, luottokortit)

Ennen kuin haet luottoa varmista vielä itse, että takaisinmaksukykysi kestää tarvitsemasi lainan lyhennykset.

Mikä on kulutusluoton hinta ja miten takaisinmaksu onnistuu?

Kulutusluoton kustannukset määräytyvät yksilöllisesti hakijalle tehdyn luottokelpoisuusarvion mukaisesti. Harvemmin korko on jokaiselle hakijalle kiinteä. Luottoarvioon vaikuttaa henkilön takaisinmaksukyky, maksuhistoria ja aikaisemmat lainat.

Koska kulutusluoton korko määräytyy usein henkilökohtaisesti, voi olla järkevää pyytää lainatarjoukset usealta pankilta. Kulutusluoton korko voi olla mitä tahansa 4,19 – 20 prosentin väliltä ja siihen voidaan listätä avausmaksu tai tilinhoitopalkkiot jotka saavat olla enintään 150 euroa vuodessa.

Luotonantajat varmistavat takaisinmaksukykysi, mutta muista myös itse pitää silmällä tulevien lyhennyskuukausien tuloja ja menoja. Katso ettei oma taloutesi kuormitu liikaa liian suuresta lainasta tai liiansuurista lyhennyksistä.

Kulutusluotto maksetaan takaisin kuukausittain tasa lyhennyksinä. Luoton voi maksaa halutessaan myös nopeammin tai kerralla pois. Takaisinmaksuaikataulua on myös mahdollista muuttaa suurimmalla osalla luotonantajista.

Miten löydän parhaan kulutusluoton?

Parhaimman kulutusluoton voi löytää aina vain vertailemalla. Jos lähdet vertailematta hakemaan lainaa netistä voit olla varma, että maksat lainastasi paljon. Koska lainat sisältävät usein myös muitakin maksuja kuin korkoja kuten esimerkiksi palvelumaksut, avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot, voi todelliset lainakustannusten selvittäminen olla vaikeaa.

Onneksi voit ensin tutustua sivuillamme luotonantajien ominaisuuksiin ja korkotasoihin ja tämän jälkeen siirtyä luotonantajan verkkosivustolle laskemaan mahdollisen lainan kustannukset laskurin avulla.

Vertaakorkoja.fi varmistaa, että olet tietoinen edullisimmista lainapalveluista ja muista rahoitusmahdollisuuksistasi. Sivustomme on täysin ilmainen käyttää ja sinä päätät itse otatko lainaa vai et.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Miksi kulutusluottopäätös oli hylätty?

Hylättyyn luottopäätökseen vaikuttaa monta tekijää. Pääsyy lainahakemuksen hylkäämiselle on maksuhäiriömerkintä. Suomessa lainaa ei saa lain mukaan myöntää henkilölle jolla on maksuhäiriömerkintä.

Saattaa myös olla, että haettu lainasumma on liian suuri luotonantajan tekemän maksukykyarvion perusteella. Pienempää lainaa on siis mahdollista saada vaikka luottopäätös suuremmalle summalle olisikin hylätty.

Kannattaa siis aina yrittää uudestaan pienemmällä lainasummalla tai lyhyemmällä takaisinmaksuajalla, koska laina saattaa toisella yrittämällä mennä läpi.