Halvin Sähkösopimus

  • Turvallinen
  • Läpinäkyvä
  • Maksuton
  • Nopea
  • Vastaus 15 sekunnin kuluessa jopa 50 tarjousta.
  • Valitse sähkösopimus suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
  • Täysin ilmainen palvelu
Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.Esimerkki: Voit säästää sähkökuluissasi satoja euroja vuodessa. Kilpailutuksen tekeminen vie vain 2 minuuttia.
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Haluatko edullisempaa sähköä? Halvin sähkösopimus on mahdollista löytää kilpailutuksen avulla. Sähkösopimusten vertaileminen on yksi helpoimmista tavoista, jolla kotitalous voi säästää selvää rahaa.

Halvinta sähkösopimusta etsiessä kannattaa pistää merkille se, että sähkön kustannukset muodostuvat perusmaksusta, kulutusmaksusta ja sähkön siirrosta. Näistä kahteen ensimmäiseen kuluttaja voi itse vaikuttaa valitsemalla edullisimman sähkösopimuksen.

Vertailussamme on eritelty selkeästi, kustakin sähkösopimuksesta syntyvät kuukausittaiset kulut. Pystyt itse asettamaan nykyisen kulutuksesi vertailuarvoksi ja näin saamaan entistä tarkempia hakutuloksia.

Halvin sähkösopimus kilpailutuksen avulla

Sähkösopimusten ja sähkötarjousten etsiminen yksin on erittäin työlästä ja yksittäisten ehtojen tai hinnastojen löytäminen voi olla vaikeaa. Vertaakorkoja.fi palvelun maksuton sähkövertailu auttaa sinua selvittämään juuri sinulle halvimman sähkösopimuksen vain muutamassa minuutissa ja ilmaiseksi!

Suosittelemme kilpailuttajia tarkistamaan nykyisen sähkönkulutuksen esimerkiksi viimeisimmästä sähkölaskusta tai vielä parempi, koko viimeisen vuoden keskimääräisen kulutuksen. Jos et osaa tai halua tehdä tätä, voit antaa työkalumme tehdä työn puolestasi, kun syötät vain muutaman perustiedon asunnosta, johon haluat sähköt tilata.

Eri sähkösopimukset voidaan jakaa toistaiseksi- ja määräaikaisesti voimassa oleviin sopimuksiin. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on mahdollista purkaa koska tahansa, mutta määräaikainen sopimus velvoittaa pitämään saman sähkösopimuksen koko sopimuskauden loppuun asti, joka yleensä on 12 tai 24 kuukautta.

Määräaikainen sähkösopimus on kuitenkin mahdollista purkaa esimerkiksi muuton yhteydessä tai muutoin erittäin painavin syin.

Voimassaoloajan lisäksi sähkösopimukset on mahdollista jaotella myös ominaisuuksien perusteella. Eli sillä perusteella, millä sähkö on tuotettu. Näitä voivat olla esimerkiksi Ekologiset, fossiiliset, vesi, tuuli ja niin edelleen.

Lajittelu voidaan tehdä myös pörssisähkön, yösähkön tai yleissähkön välillä.

Lyhyesti eri sähkötyypeistä

Kuukausimaksuttomat sähkösopimukset voivat olla yleensä joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joissa sähkön kulutukseen perustuva hinta on yleensä korkeampi, koska sähköistä ei peritä erillistä perusmaksua kuukausittain.

Pörssisähkö on markkinahintaista sähköä kulutuksen mukaisesti. Kulutusperusteinen hinta on yleensä alkaen markkinoiden halvimmasta päästä, mutta voi nousta melko nopeastikin eri vuorokauden aikoihin. Hinta perustuu sähkömarkkinoiden kysyntään ja tarjontaan.

Tavalliset yleissähkö sopimukset ovat kaikkein tyypillisimpiä koko Suomessa. Näiden kustannukset ovat molempien näiden edellä mainittujen väliltä.

Varmistat aina maksavasi halvimman sähkösopimuksen mukaan, kun teet sähkövertailun säännöllisesti. Muuton yhteydessä sähkön kilpailutus on kaikkein helpointa.

Tällä hetkellä halvimmat sähkösopimukset tarjoavat sähköä 3,99 snt /kWh hintaan, mutta muista, että hinta voi nousta nopeasti, jos sopimuksen alhaiset kustannukset perustuvat pörssisähköön.

Toiseksi halvimmat vaihtoehdot alkavat yli 6 sentin kilowattitunti hinnasta, mutta näissä sopimuksissa on perusmaksuja.

Eli lyhyesti ja ytimekkääsi: halvin sähkö tulee pörssisähköllä, mutta turvallinen ja edullinen sähkö määräaikaisilla sopimuksilla.

Usein kysyttyä:

Mikä on halvin sähkösopimus tällä hetkellä?

Tällä hetkellä halvin sähkösopimus on 3,99 snt / kWh, mutta se pohjautuu pörssisähköön. Parhaat sähkösopimuksen löydät käyttämällä maksutonta vertailupalveluamme.

Halvin sähkönsiirto hinta

Sähkönsiirto on ainoa asia, jota ei Suomessa voi kilpailuttaa. Tämä johtuu siitä, että sähkönsiirrosta vastaa vain yksi monopoliyhtiö koko jakelualueella.

Mikä on halvin sähkö 24kk sopimusjaksolla?

Tällä hetkellä halvin 24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus löytyy Lumo Energialta. Löydät Lumon ja monta muuta tarjousta palvelustamme maksutta.