Pikavippi vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman ratkaisun

Pikavippi tarkoittaa lyhytaikaista kerralla tilille maksettavaa nopeaa lainaa, joka ei vaadi palkka- tai eläketodistuksia.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
100 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
100 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1 – 4000 €

Maksuaika:
3 – 54 kuukautta

Korkotaso:
20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

*Lainavertailu on arvio tarjouksista. Lopullisen lainatarjouksen saat lähettämällä hakemuksen.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi eli pienlaina, vippi, pikalaina tai pikaluotto on suosittu rahoitustuote. Pienlainat soveltuvat nimensä mukaisesti pienempien tarpeiden rahoittamiseen, joita voivat olla esimerkiksi auton huolto, korjaus, laskut ja niin edelleen.

Pikavippien suuruus vaihtelee 1 eurosta jopa 10 000 euroon asti. Moni kuitenkin mieltää jo yli 5000 euron lainat kulutusluotoiksi.

Mikä tekee pikavipeistä niin suosittuja? Vastaus on yksinkertainen: mistään muualta et saa lainaa yhtä nopeasti kuin luotonantajilta jotka myöntävät pikavippejä. Pikavippiä hakiessa ei tarvitse edes toimittaa liittetä, koska luotonantaja suorittaa luottokelpoisuusarvioinnin täysin automatisoidusti. Tämä tarkoittaa, että saat alustavan lainapäätöksen jo heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Vaikka tämän tyyliset lainat ovat helppoja ja nopeita, ovat ne aiheuttaneet paljon kohuja takavuosina. Tähän onneksi tartuttiin vuonna 2019 kun säädettiin uusi korkokattolaki, joka määräsi pikavippien maksimikorot 20 prosenttiin. Samalla kaikki sivukulut joita lainoista voi koostua kuten hallinointipalkkiot, avausmaksutja nostopalkkiot säädettiin maksimissaan 150 euroon vuodessa.

Tänäpäivänä on siis turvallista käyttää pienlainoja akuutteihin rahoitustarpeisiin vaikka hätälainaksi.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Luotonantajat määrittelevät itse kenelle myöntävät lainoja ja millä ehdoin. Pääsääntöisesti hakijan on oltava 18-vuotias henkilö, jolla ei ole aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä.

Pienlainat harvemmin vaativat säännöllisiä tuloja, koska puhutaan melko pienistä lainasummista jotka pitäisi pystyä maksamaan takaisin myös vähäisilläkin tuloilla.

Nykyään suurin osa luotonantajista edellyttää 20 vuoden ikärajaa, koska se lisää henkilön luottokelpoisuutta jo merkittävästi. 18-vuotias harvemmin on vakituisesti töissä käyvä henkilö ja useasti alle 20 nuoret opiskelevat vielä.

Näin haet pikavippiä Vertaakorkoja.fi-palvelun avulla

Vertailimme kaikkia Suomessa toimivia rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät pikavippejä kuluttajille. Huomasimme, että uudesta korkokatosta huolimatta eroja hinnoitteluissa löytyy yhä. Listasimme kaikki pikavipit vertailuun, jotta sinä osaat tehdä oikean päätöksen.

Mitä pikavippi maksaa mikä on sen korko?

Pikavippien kustannuksista on uutisoitu runsaasti. Syyskuussa 2019 voimaan astuneen korkokattolainsäädännön myötä uutisointi on hiljentynyt ja ihmiset uskaltavat ottaa pienlainoja rohkeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Lainan korko ja kustannukset määräytyvät luotonantaja kohtaisesti. Saat tietää lopullisen koron vasta kun lähetät lainahakemuksen. Voit kuitenkin alustavasti katsoa miltä yrityksen korkotaso vaikuttaa ja tehdä itse päätöksen lainan ottamisesta.

Ovatko pikavipit parempi vaihtoehto kuin pankkilaina

Pankkilaina on aina edullisin laina, jos huomioon ei oteta vakuudettomia lainoja. Pikavipit ovat parempi vaihtoehto vain tilanteissa joissa rahaa tarvitaan nopeasti tai suorastaan heti.

Huvittavaa kuitenkin on, että perinteisten pankkien tarjoamat pikalainat ovat osittain jopa kalliimpia kuin yksityisten rahoituslaitosten myöntämät lainat. Samalla perinteiset pankit ovat myös hyvin hitaita lainapäätöksissään, joten pienimmänkin lainan saaminen saattaa kestää päiviä.

Pikavippien korkokattolaki

Syyskuussa 2019 voimaan astui uusi kuluttajalainoja säätelevä korkokattolaki, joka määräsi pienlainojen korot aikaisemmasta 50 prosentista 20 prosenttiin. Samalla määrättiin maksimi vuosipalkkioiksi 150 euroa. Tämä oli kova isku etenkin joustoluottoihin erikoistuneilla digipankeilla, koska heidän toimintamallinsa nojasi perittyihin palkkioihin.

Nyt kuka tahansa rahan tarpeessa oleva uskaltaa ottaa myös pienlainoja, koska lain koura on jälleen iskenyt rahoitusmarkkinoille ja rankalla kädellä!

Keskimääräiset lainakustannukset halpenivat yli 50 prosentilla ja parhaimmillaan yli 90 prosentilla!