Pikavippi vertailu.

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.

Pikavippi tarkoittaa lyhytaikaista kerralla tilille maksettavaa nopeaa lainaa, joka ei vaadi palkka- tai eläketodistuksia.

Tobias

Tobias Larsson
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Pienet lainatarpeet pääsevät nopeasti yllättämään, jos niihin ei ole etukäteen varauduttu. Ihmiset ovat jo vuosikymmeniä turvautuneet lainapalveluihin, jotka myöntävät nopeaa rahoitusta. Pikavippi on vain yksimerkki, joka on nykyään huomattavasti edullisempi rahoitusvaihtoehto, kuin esimerkiksi osamaksut.

Pikavippi, pienlaina tai pikaluotto ovat nimityksiä nopealle pienelle vakuudettomalle lainalle, josta kerromme lisää tällä sivulla.

Mikä on pikavippi?

Pikavipillä tarkoitetaan nopeaa lainaa, joka maksetaan tilille usein heti lainahakemuksen jälkeen. Verrattuna muihin lainatuotteisiin pikavippi on lähes varmin ja nopein täsmälääke äkillisiin kuluihin.

Tyypillisin haettava pikavippi on suuruudeltaan 100 – 2000 euron luokkaa varsin maltillisella 1 – 24 kuukauden maksuajalla. Ainoa edellytys lainan saamiseksi on 18-vuoden ikäraja ja riittävät tulot lainan takaisinmaksamiseen.

Monet luotonantajat eivät vaadi lainojen käsittelemiseen edes palkka- tai eläketodistusta, koska luotosta aiheutuvat kulut ovat melko pienet verrattuna suurempiin lainoihin.

Näin ei vielä ollut vuosikymmen sitten.

Riittää, että palataan ajassa muutamia vuosia taaksepäin, jolloin tavallisten pikavippien korot saattoivat olla satoja prosentteja. Tämän jälkeen lakia muutettiin siten, että korot saivat maksimissaan olla 50 prosentin luokkaa.

50 prosentin korkokin nähtiin liian korkeana, jonka takia vuonna 2019 säädettiin uusi laki, jonka seurauksena pikavippien korko ja niiden tarjonta putosi radikaalisti. Korot saivat enää olla noin 20 prosentin luokkaa.

Voidaankin siis sanoa, että parhaimmat pikavipit ovat huomattavasti halvempia, kuin edullisimmat osamaksuvaihtoehdot, kuten vaikka Klarna.

Laina-aikaa ei tarkemmin pikavippien kanssa tarvitse miettiä, sillä suurin osa ketä sitä käyttää, maksaa lainan takaisin jo seuraavana palkkapäivänä, jolloin korkoja ei pääse kertymään.

Seuraavassa osiossa lisää koroista.

Pikavippien korko – miten ne lasketaan?

Aikaisemmassa osiossa sivusimme hieman pikavippien synkkää historiaa korkeiden korkojen suhteen. Tänä päivänä asiat ovat aivan toisella tavalla ja monet pikavippiyritykset ovatkin jopa enemmän kuluttajien, kuin pankkien puolella.

Nykyään pikavippien kulut eivät niinkään muodostu enää koroista vaan niihin liittyvistä maksuista ja hallinointipalkkioista, jotka nekin on rajattu lain mukaisesti maksimissaan 150 euroon vuodessa.

Tämä tarkoittaa, että pikavippien korko ei voi tänä päivänä ylittää 20 prosenttia missään tapauksessa.

Vertaakorkoja.fi auttaa selvittämään pikavippien korot puolestasi

Palvelumme on laadittu kaltaisiasi lainanhakijoita varten, jotka etsivät lainaa parhailla ehdoilla. Täytä lyhyt hakemus palvelussamme ja etsimme sinulle parhaat lainatarjoukset muutamissa minuuteissa.

Parhaimmillaan pienlainojen korot, joita palvelumme kautta voit löytää voivat olla vain 4,19 prosentin luokkaa.

Jos haluat itse selvittää lainojen todellisia kustannuksia, kannattaa aina perehtyä todelliseen vuosikorkoon, joka jokaisen luotonantajan pitää ilmoittaa lakia noudattaen samalla tavalla.

Todellinen vuosikorko kertoo mitä laina kokonaisuudessaan tulee maksamaan, kun huomioon otetaan kaikki lainaan liittyvät sivukulut, kuten avaus-, nosto- ja hallintapalkkiot sekä nimellinen vuosikorko.

Eli lainan todellinen vuosikorko on yleensä suurempi, kuin sen nimellinen vuosikorko.

Pieni pikavippi maltillisella korolla

Pikavippien hakeminen ja saaminen tilille on helppoa ja nopeaa. Monesti pikalainat haetaan ilman sen suurempaa ihmettelemistä, sillä usein lainan tarve on siinä kohtaa jo varsin kriittinen.

Ennen kuin päätät hakea pikavippiä, on kuitenkin hyvä varmistaa, että haet vain sen verran lainaa kuin tarvitset ja, että tulosi riittävät lainan takaisin maksamiseen ilman, että joudut tinkimään muista arkisista hyödykkeistä.

Näin haet pientä pikavippiä:

Aloita täyttämällä hakemus sivuillamme. Alkuun päästäksesi sinun tarvitsee ilmoittaa vain nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Pikavippivertailu – vertaile eri luotonantajien lainoja. Etsimme sinulle ne luotonantajat, jotka voivat tehdä sinulle lainatarjouksen. Sinun ei tarvitse ottaa tarjottua lainaa vastaan, mikäli et halua.

Valitse paras pikavippi ja viimeistele sopimus. Löydettyäsi sopivan lainatarjouksen, siirry viimeistelemään lainasopimus palvelussa annettujen ohjeiden avulla. Lainasopimuksen tekemisen jälkeen laina maksetaan tilillesi muutaman minuutin kuluessa.

Voit hakea pikavippiä 24 h vuorokaudessa, mutta sinun on otettava huomioon aiheeseen liittyvä laki. Tämän lain mukaan lainoja voidaan maksaa vain kello 7 – 23 välisenä aikana, ellei kyseessä ole aikaisemmin avattu joustoluottosopimus.

Joustoluottojen avulla lainaa voi nostaa tilille myös yöaikaan.

Mistä nopea pikalaina heti tilille?

Suurin osa lainanhakijoista ei ehdi lukemaan aiheeseen liittyvää sisältöä, koska lainalla on kiire. Siksi kerromme sinulle jo tässä vaiheessa, miten saat rahat heti tilillesi, eli toisin sanoen, mistä lainaa kannattaa hakea, jos sitä tarvitaan heti.

Me autamme sinua hädässä.

Pyrimme löytämään sinulle ne parhaimmat luotonantajat, jotka pystyvät maksamaan lainan ilmoittamallesi tilille mahdollisimman nopeasti. Käsittelemme kaikki pikavippihakemukset kiireellisinä, koska tiedämme asiakkaidemme odottavan nopeaa ratkaisua ongelmaan.

Yleensä kiireessä tulee tehtyä huonoja päätöksiä, mutta asian ei tarvitse olla näin. Vaikka sinulla olisi kuinka kiire, me pystymme auttamaan sinua tarpeissasi nopealla aikataululla.

Nopeus ja kiire ei vaikuta palvelumme laatuun. Käytämme teknologiaa, joka mahdollistaa sopivien lainatarjousten etsimisen ja löytämisen vain muutamissa minuuteissa.

Koroton pikavippi – voiko pikavippiä saada ilman korkoa?

Vuosia takaperin monet luotonantajat tarjosivat pikavippejä ilmaiseksi ensimmäisen 14 – 45 vuorokauden ajalle. Tämä tarkoituksena oli toimia tarjouksena, jonka ainoa tarkoitus oli saada houkuteltua lisää kuluttajia pikavippien pariin.

Nykyään on myös tarjoilla ”korottomia lainoja”, mutta ne eivät ole lainkaan kuin aikaisemmin.

Tämä päivänä korottomat lainat ovat vakuudettomia pienlainoja, joiden kulut muodostuvat täysin lainasta perittävistä palkkioista. Tämän myötä lainan nimelliskorko voi olla 0 %, mutta todellinen vuosikorko on aina suurempi kuin 0 prosenttia.

Pyrimme löytämään ja ilmoittamaan tarjouksista, joissa käsitellään ”koroton ensilaina” kampanjoita.

Helppo pikavippi – miksi en saanut lainaa?

Pikavipin pitäisi olla helppo, mutta miksi osa lainanhakijoista ei saa edes muutaman sadan euron lainaa?

Pikavippeihin liittyy useita vääriä väittämiä ja myyttejä, joista yksi on se, että pikavippejä myönnetään kenelle tahansa, myös sellaisille henkilöille, jotka eivät välttämättä pystyisi maksamaan lainaa takaisin ajallaan.

Nykypäivän luotonantajat noudattavat hyvää luotonanto tapaa ja pyrkivät selvittämään jokaisen lainanhakijan taustat mahdollisimman tarkasti, jotta lainaa ei myönnettäisi sellaisille henkilöille, kenet se saattaisi saattaa velkaantumisen vaaraan.

Näin ollen pikavipit eivät enää ole niitä välttämättömiä pahoja, jotka aiheuttavat velkaantumista. Sen sijaan, jokaisen tulisi siirtyä katsomaan osamaksuja, joiden korot ovat huomattavasti korkeampia kuin vakuudettomissa lainoissa ja niitä tyrkytetään erittäin aggressiivisesti jopa tavallisten kauppojen yhteydessä.

Muita kielteisen lainapäätöksen syitä saattaa olla liian alhaiset tulot tai maksuhäiriömerkintä, joka näkyy vielä luottotiedoissa. Suomessa laki kieltää lainaamisen henkilöille, joilla on aktiivinen maksuhäiriömerkintä.

On totta, että on joitakin lainapalveluita, jotka pystyvät myöntämään lainaa myös ilman luottotietoja, mutta nämä palvelut vaativat aina takaajaa. Eli maksuhäiriömerkinnän omaava lainanhakija ei pysty yksin saamaan lainaa yhdestäkään suomalaisesta palvelusta.

Parhaiksi arvioidut pikavipit Suomessa

Nämä luotonantajat ovat suosituimpia pikavippien tarjoajia Suomessa. Näistä palveluista löydät myös uudet pikavipit vuonna 2023.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Ulkomaiset pikavipit suomessa

Suomeen on saapunut useita ulkomaalaisia pankkeja ja rahalaitoksia, jotka pystyvät monesti tarjoamaan pikalainoja suomalaisille jopa edullisemmin, kuin suomalaiset kanssakilpailijat.

Me olemme ottaneet palveluumme mukaan luotonantajia ja rahalaitoksia myös muista pohjoismaista, kuten Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Virosta.

Virolaiset pikavippifirmat

Monet lainanhakijat, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen suomalaisilta pankeilta päätyvät etsimään tietoa virolaisista pikavippifirmoista, koska ne myönsivät lainoja kenelle tahansa vielä vuosia sitten.

Tänä päivänä myös virossa on korkolaki, joka määrittelee kuinka suuria lainasta perittävät kulut saavat enintään olla. Tästä syystä myöskään virosta ei voida myöntää lainoja enää kenelle tahansa ja sinne onkin syntynyt uusia luotettavia ja turvallisia nettipankkeja, jotka noudattavat hyvää luotonantotapaa.

Mihin tarkoitukseen pikavippiä voi hakea?

Pikavippejä tarjoavat luotonantajat eivät tarvitse lainanhakijalta tietoa siitä mihin tarkoitukseen laina käytetään. Tieto lainan käyttötarkoituksesta tarvitaan vain kilpailutuspalveluiden tai suurempien kulutusluottojen yhteydessä, jolla voi olla merkitystä lainan korkotasoon.

Pikavipeille tyypillisimpiä käyttökohteita ovat:

 • Ruokaostokset ja muut pakolliset kulut
 • Yllättävät lääkärikulut
 • Autoon liittyvät kustannukset
 • Lemmikkeihin ja eläimiin liittyvät kulut
 • Kulutus ja shoppailu
 

Nämä edellä mainitut ovat vain esimerkkejä siitä, mihin tarkoitukseen pikavippejä tyypillisesti haetaan. Käyttötarkoitus voi olla mikä tahansa, mutta ehkei ihan viihteeseen asti lainaa kannata hakea.

Siinä oli kaikki tietoa, jota tarvitse pikavippeihin liittyen. Toivottavasti olet nyt viisaampi ja osaat hakea nopeaa rahoitusta oikealla ja turvallisella tavalla.

Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Kaikki pikavipit on mahdollista saada heti tilille ja hitaimmatkin usein jo saman päivän aikana. Tämä johtuu siitä, että lainojen käsittelyajat ovat ajansaatossa nopeutuneet automaation ansiosta. Suurin osa lainahakemuksista käsitellään puoliksi koneellisesti, jolloin luotonantajan ei tarvitse käyttää liikaa omaa aikaa tehdäkseen luottokelpoisuusarviota.

Tämän lisäksi nopeiden pikavippien ehdot ovat yleensä melko löyhiä, koska lainasummat ovat pieniä ja takaisinmaksuajat lyhyitä. Yleisimmät edellytykset helpon vipin saamiseksi ovat täysi-ikäisyys, puhtaat luottotiedot sekä vakituinen osoite Suomessa.

Huolimatta siitä, että pikavippi on tililläsi heti lainahakemuksen jälkeen – ei kannata kiirehtiä. Käytä aikaa pikavippien vertailemiseen, jotta et valitse kalleinta mahdollista lainaa.

Jos et halua itse tehdä varsinaista tiedon etsimistä ja lainavertailua voit käyttää palveluamme maksutta ja ilman sitoutumista. Me etsimme sinulle parhaat pikavippipaikat ja saat eteesi jo muutamassa minuutissa henkilökohtaisia pikavippitarjouksia.

Eli vastauksena kysymykseen. Vertaakorkoja palvelusta saat pikavipin heti tilillesi, täytä lyhyt hakemus, valitse saatujen tarjousten joukosta paras ja vastaanota lainarahat tilillesi nopeasti.

Mistä pikavipin kulut muodostuvat

Pikavipit ovat yleensä pieniä lainoja lyhyellä maksuajalla, jonka takia luotonantajat eivät tee voittoa lainasta perittävistä koroista etenkin, kun lainsäädäntöön on tullut runsaasti muutoksia. Tästä syystä monet pikalainoja tarjoavat yritykset perivät “lisäkuluja”, joiden myötä lainan todellinen vuosikorko nousee merkittävästi nimelliskorkoa suuremmaksi.

Ei tarvitse kuitenkaan huolestua, sillä sama laki jolla säädettiin lainakorkoja alemmas määrää, että lainasta perittävät muut sivukulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa.

Pikavippien kulut muodostuvat seuraavasti:

 • Lainan nimelliskorko
 • Tilinhoitomaksu
 • Avauspalkkio
 • Muutosmaksut
 

Nämä edellä mainitut ovat erilaisia kuluja joita pikavipeistä saatetaan periä. Tilinhoitomaksuja ei tule, jos kyseessä on kertalaina eikä joustoluotto. Tilinhoitomaksut liittyvät usein vain sellaisiin lainoihin, joissa asiakkaalle on avattu luottotili.

Jos haluat vipin heti saatat joutua maksamaan ekstraa

Vaikka monet luotonantajat pitävät arvolupauksenaan lainojen maksunopeutta, löytyy markkinoilta silti useampia pienempiä toimijoita, jotka perivät nopeasta lainasta lisäkuluja. Tätä nopeasta maksusta perittävää lisäkulua voidaan kutsua esimerkiksi expressmaksuksi.

Jos haluat pikavipin heti tilillesi, mutta et halua pulittaa senttiäkään ekstraa. Me autamme sinua löytämään parhaat luotonantajat yhdellä hakemuksella.

Pikavippi ilman luottotietoja

Voiko maksuhäiriömerkinnän omaavat kuluttajat hakea ja saada pikavippiä? Suomen laissa on maininta, jossa luottotiedottomalle henkilölle ei saisi lainata rahaa ylivelkaantumisen estämiseksi. Tästä syystä monet luotonantajat ovat ehdottoman kielteisiä rahan lainaamisesta henkilöille joilla on aktiivinen maksuhäiriömerkintä.

Onneksi uusien lakimuutosten myötä maksuhäiriömerkinnän saaneet henkilöt voivat päästä eroon merkinnästä nopeasti sen jälkeen, kun velka on maksettu. Merkinnän häviämistä ei tarvitse siis odottaa vuosia.

Monille maksuhäiriömerkinnän aiheuttaman velan maksaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, jonka takia lainan saamiseksi on turvauduttava rinnakkaishakijaan. Rinnakkaishakijan avulla maksuhäiriömerkinnän saanut lainanhakija voi hakea ja saada lainaa mistä tahansa palvelusta.

Pienet pikavipit työttömille

Työttömyys ei ole Suomessa este lainan saamiselle. Itse asiassa monet lainaa tarvitsevat henkilöt ovat juurikin työttömiä. Pikavippiä ei ole kuitenkaan mahdollista saada täysin ilman tuloja, mutta monet luotonantajat ottavat huomioon myös erilaiset tuet sekä muut etuudet ja etenkin työttömien kohdalla ansiosidonnaiset.

Pitkäaikainen työttömyys voi kuitenkin johtaa siihen, että hakija voi maksimissaan saada vain joidenkin satojen eurojen edestä vippejä. Luotonantajat kuitenkin itse viime kädessä päättävät kenelle ovat valmiita lainaamaan rahaan. Jos olet työtön ja kohdannut vastarintaa luotonantajilta, kokeile hakea lainaa palvelustamme – teemme kaikkemme löytääksesi sinulle tarvitsemasi lainan.

Pikavippien yhdistäminen

Vielä reilu viisi vuotta sitten pikavippien korot saattoivat parhaimmillaan olla jopa yli 50 prosenttia, joka johti velkaantumisen aaltoon Suomessa. Edelleen monet kuluttajat maksavat takaisin näitä kauan sitten otettuja pieniä lainoja ja elävät siinä uskossa, että heidän pitää lyhentää näitä lainoja vielä kymmeniä vuosia.

Onneksi markkinoille on tullut yhdistelylainoja. Näiden uusien yhdistelylainojen avulla kuluttajat voivat vaihtaa nämä kalliit vanhat häirikkölainat yhdeksi edullisemmaksi uudeksi lainaksi, jolloin korkosäästöä voi kertyä jopa tuhansia euroja vuodessa.

Jos sinulla on vielä ennen vuotta 2019 haettuja lainoja, kannattaa ehdottomasti tehdä korkojen tarkistus palvelussamme. Älä missään tapauksessa maksa liikaa lainoistasi.

Pikavippien lisäksi myös osamaksujen yhdistäminen voi tuoda satojen eurojen säästöt kuukaudessa. Jos et ole siis varsinaisesti hakemassa uutta lainaa, kannattaa ehdottomasti tarkistaa näiden nykyisten kulujen korkotasot.