Yhteislaina - lainaa rinnakkaishakijan kanssa

  • Turvallinen
  • Ei vakuuksia
  • Maksuton
  • Ei liitteitä
  • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
  • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
  • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Lainaa yhteishakijan kanssa

Yhteislaina on suurempi laina, joka haetaan yhdessä toisen lainanhakijan kanssa. Yhteislainaa on mahdollista hakea suoraan verkosta tai perinteiseltä pankilta aivan samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta lainaa.

Yhteislainassa lainan kustannukset ja lyhennykset jakautuvat lainasopimuksen kahdelle lainanhakijalle, jolloin myös suuremmat lainat ovat helpompia lyhentää.

Suurin etu yhteislainoissa on alentuneet luottokustannukset. Pankit näkevät kaksi lainasta vastaavaa henkilöä huomattavasti luotettavampana, jonka takia he pystyvät lainaamaan rahaa paremmilla ehdoilla ja alhaisemmalla korolla myös suuriakin summia.

Hyvä esimerkki yhteislainasta on asuntolaina, jonka pariskunnat usein hakevat yhdessä. Näin asuntolainan kustannukset jakautuvat tasaisesti molempien osapuolien kesken. Jos vastaava laina haettaisiin yksin, olisi joko laina-aika merkittävästi pidempi tai lyhennykset kaksinkertaisia. Myös lainan kokonaiskustannukset ovat usein merkittävästi alhaisempia.

Ketkä voivat hakea yhteislainaa?

Suomessa kaikkein pohjimmainen edellytys lainan hakemiselle ja saamiselle on 18 vuoden ikäraja. Etenkin verkossa toimivat pankit, jotka myöntävät vakuudettomia lainoja painottavat ikärajaa merkittävänä tekijänä luottokelpoisuudelle.

Tästä syystä yhä useampi netissä toimiva luotonantaja tarjoaa lainoja mielellään vasta 21-vuotta täyttäneille henkilöille.

Muita edellytyksiä lainan saamiselle on riittävät tulot lainan takaisinmaksamiseen, joka hieman suuremmissa kulutusluotoissa tarkoittaa säännöllistä palkkatyötä, jota voidaan myös vaatia molemmilta lainanhakijoilta.

Yhteislainaa ei voida myöntää myöskään sellaisella tilanteessa jossa toisella tai molemmilla osapuolilla on maksuhäiriömerkintä. Eli luottotietojen on oltava puhtaat.

Vertaakorkoja.fi auttaa sinua löytämään parhaat yhteislainat kilpailuttamalla hakemuksesi yli 25 pankin ja rahalaitoksen kesken.

Yhteislaina pankista vai netistä

Suomalaisilla lainanhakijoilla on pääsääntöisesti kaksi vaihtoehtoa lainan hakemiselle. Lainaa voi joko hakea suoraan perinteisestä pankista tai netistä. Jos laina haetaan netin kautta, voidaan se kilpailuttaa usean luotonantajan ja pankin kesken, jolloin he joutuvat kilpailemaan lainastasi.

Varmistat parhaimmat korot ja ehdot, kun suoritat nopean lainan kilpailutuksen. Se on maksutonta, eikä sido ottamaan lainaa vastaan.

Suomessa yhteislainamahdollisuuksia tarjoavat ainakin Nordea, OP ja Danske Bank. Näiden kolmen pankin tyypillisin yhteislainana käytetty lainamuoto on asuntolaina, mutta myös muut lainatuotteet on mahdollista saada rinnakkaishakijan kanssa.

Lainaa ei kannata kivijalkapankista hakea, mikäli lainan saamisella on kiire. Perinteisillä pankeilla voi nimittäin kestää useamman arkipäivän ennen kuin lainapäätöstä voidaan edes tehdä. Netissä lainapäätöksen saa jo usein lainahakemuksen täyttämisen jälkeen.

Etenkin jos on kyse asuntolainasta saattaa lainan saaminen edellyttää lainaneuvotteluja.

Jos haluat siis yhteislainaa nopeasti, kannattaa kilpailuttaa ne netissä ja valita sopiva vakuudettomia lainoja tarjoava luotonantaja kymmenien lainatarjousten joukosta. Varaa myös liitteet itsellesi ja rinnakkaishakijallesi, mikäli sellaisia tarvitaan. Näin nopeutat lainaprosessia merkittävästi.

Mitä yhteislaina maksaa?

Yhteislaina on samanlainen laina, kuin muutkin lainat. Voit valita vakuudettoman tai vakuudellisen lainan väliltä.

Lainojen hinnat vaihtelevat merkittävästi, jonka takia suosittelemme aina kilpailuttamista. Lainaa hakiessa kannattaa aina kiinnittää huomiota sopimuksen yhteydessä ilmoitettuun todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo kaikki lainaan liittyvät kustannukset (avausmaksu, nostopalkkiot, muut kulut ja nimellinen korko.

Nimellinen vuosikorko voi monissa tapauksissa olla harhaanjohtava ja tehdä edullisesta lainasta kaikkein kalleimman vaihtoehdon. Eli pyri löytämään sellainen laina, jossa on alhaisin todellinen vuosikorko.

Laina rinnakkaishakijan kanssa on kuitenkin joka kerta merkittävästi edullisempi, kuin yksin haettuna. Lisäksi lainalyhennykset ovat huomattavasti miellyttävämpiä myös suuremmissa lainoissa.

Lainan korkoihin vaikuttavat monet tekijät

Yksi merkittävimmistä lainan korkoon vaikuttavista tekijöistä on lainanhakijoiden tulot. Mitä alhaisemmat tulot lainanhakijoille on, sitä korkeampi korko lainalle asetetaan. Jos puolestaan tulotaso on erinomainen, lainan hinta voi parhaimmillaan olla hyvinkin alhainen.

Jos laina on tarkoitus maksaa nopeasti takaisin, lainojen korkojen merkitys pienenee ja siihen liittyvät kulut alenevat.

Edullinen yhteislaina kilpailuttamalla

Edullinen laina ei tule vastaan, sitä on etsittävä erikseen. Paras mahdollisuus löytää edullisimmat lainat ovat pyrkiä tavoittamaan useampi luotonantaja yhdellä kertaa. Palvelumme avulla pystyt pyytämään useamman lainatarjouksen yhdellä hakemuksella, jolloin sinun ei tarvitse tyytyä ensimmäiseen luotonantajaan, vaan voit vertailla muita vaihtoehtoja.

Koroista puheen ollen on kuitenkin sanottava, että kaikki lainanhakijat eivät suinkaan etsi alhaisinta korkoa, vaan joissakin tapauksissa etsitään riittävän pitkää takaisinmaksuaikaa, jotta lyhennykset saadaan pidettyä maltillisina.

Etenkin verkosta haetuissa vakuudettomissa lainoissa on omat etunsa. Lainanhakijoille myönnetään vuosittain mahdollisia lyhennysvapaita kuukausia ja huomattavasti joustavampaa kommunikointia lainan hallinointiin liittyen.

Voit myös yhdistää nykyiset lainasi uudella edullisemmalla yhteislainalla, jolloin takaat sen, että uusi kilpailutettu laina on huomattavasti edullisempi ja voit maksaa aikaisemmat kalliit lainat pois heti.

Yhteinen laina, mutta vain toinen maksaa

Yhteislainojen kanssa on mahdollista tehdä erilaisia järjestelyjä. Yksi tunnetuimmista kikoista on hakea yhteislainaa, jolla saadaan lainakustannuksia laskettua.

Tämän jälkeen laina siirtyy periaatteessa vain yhden henkilön hoidettavaksi, joka vastaa lainasta omalla omaisuudellaan, mutta saa silti yhteislainan edut.

Emme osaa sanoa, miten luotonantajat suhtautuvat tällaiseen kikkailuun, mutta niin kauan, kun lainan takaisinmaksu pysyy aikataulussa ja lainakustannukset pysyvät maltillisina, sen pitäisi olla ok.

Tällä tavoin olemme kuulleet joidenkin lainanhakijoiden saaneen lainaa vain noin 4 prosentin korolla jopa 60 000 euroa, joka tarkoittaa, että sen lyhennykset ovat helppoja hoitaa myös pienemmillä tuloilla.

Vakuudellinen vai vakuudeton yhteislaina?

Suurin osa haetuista yhteislainoista on vakuudellisia asuntolainoja. Vakuuksien asettaminen lainalle laskee lainan korkoja merkittävästi, jonka takia se on järkevää.

Sen sijaan vakuudettomat lainat ovat usein aavistuksen kalliimpia, mutta niiden saaminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa.

Vakuudettomien lainojen suuruudet jäävät kuitenkin vain murto-osaan siitä, mitä vakuudellisten lainojen avulla on mahdollista saada etenkin, jos lainalle asetetaan isompia vakuuksia.

Vakuudetonta yhteislainaa voidaan käyttää esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jossa tavallisen pankin myöntämään asuntolainaan tarvitaan vielä lisää vakuutta, jotta koko lainasumma saadaan ulos. Näissä tilanteissa kilpailutettu laina rinnakkaishakijan kanssa voi auttaa.

Kilpailuta lainat maksutta yhdessä rinnakkaishakijan kanssa Vertaakorkoja.fi palvelussa.