Voiko lainan maksaa puhelinlaskussa?

Voiko lainan maksaa puhelinlaskussa

Tarjoaako mikään lainapalvelu maksutapaa jolloin lainan voisi maksaa puhelinlaskun yhteydessä? Usein tätä kysymystä voidaan miettiä varsinkin silloin jos lainasumma on pienempi. Useimmat lainapalvelut tarjoavat monia vaihtoehtoja jolla asiakas voi maksaa lainansa takaisin. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin lainan maksamisesta puhelinlaskussa. 

Lainan maksaminen puhelinlaskussa

Lähes jokaisessa lainapalvelussa on mahdollista hakea lainaa puhelimen kanssa, kuitenkaan se ei automaattisesti tarkoita sitä, että pystyisit lainan maksamaan puhelinlaskussa. Tämä asia voi pyöriä mielessäsi, sillä jokunen vuosi sitten tämä käytäntö oli mahdollista ja pystyit yhdistämään lainat puhelinlaskuun sekä maksamaan koko lainan puhelinlaskun yhteydessä. 

Kuitenkaan tänä päivänä tämä ei ole enää mahdollista, sillä matkapuhelinoperaattorit huolehtivat ainoastaan liittymän laskutukseen liittyvissä asioissa eivätkä ne salli ollenkaan lainan maksamista puhelinlaskun yhteydessä. 

On olemassa muitakin tapoja maksaa puhelinlaskun. Ensisijaisesti suosittelemme lainaamaan rahaa joltain tutulta tai käyttämään mahdolliset säästöt puhelinlaskun maksamiseen. Jos nämä vaihtoehdot ovat pois suljettuja, voit miettiä hakevasi puhelinlaskun verran lainaa. Näin vältyt puhelinliittymän sulkemiselta sekä laksujen menemiseltä ulosottoon. Huolehdi siitä, että maksat lainan ajoissa takaisin seuraavasta palkasta tai muista mahdollisista etuuksista. Jos viivytät lainan takaisinmaksua, kasvattaa se kustannuksia sekä korkoja. 

Onko luottotiedottoman mahdollista maksaa lainat puhelimella?

Ensinnäkin Suomessa ei ole yhtäkään pankkia tai rahoituslaitosta joka myöntäisi lainaa luottotiedottomalle, joten myöskään luottotiedottomana ei ole mahdollista maksaa lainaa puhelimella. Toki lainaa voi hakea helposti puhelimella sekä luottotileiltä on mahdollista tehdä sen avulla nostoja. 

On toki mahdollista, että joiltain ulkomaisilta lainantarjoajilta voi joissain tapauksissa saada lainaa ilman luottotietoja eikä se automaattisesti tarkoita sitä ettei henkilö pysty selviytymään veloistaan. Kuitenkaan Suomessa tämä käytäntö ei ole mahdollista missään tapauksessa. 

SMS-laina

SMS-laina ei tarkoita lainan maksamista puhelinlaskussa, vaan sillä viitataan mahdollisuutta hakea sekä nostaa lainaa teksiviestillä lainantarjoajan sivuilta. 

Tekstiviestillä voi hakea tai nostaa rahaa tilille vasta sen jälkeen kun joustoluotto tai vastaava tili on avattu. Nykypäivänä netti on pullollaan erilaisia lainantarjoajia sekä lainatuotteita. Edullisemmaksi vaihtoehdoksi on todettu se, että asiakas hakee lainaa suoraan jonkin lainapalvelun sivuilta, tällä tavalla hän saa useita tarjouksia vertailtavaksi. 

Esimerkiksi Omalaina.fi tarjoaa asiakkailleen useita lainatarjouksia vain yhdellä hakemuksella. Siirry täyttämään maksuton hakemus ja saat edullista lainaa ilman vakuuksia. 

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.