Puhelinliittymävertailu

Vertaile puhelinliittymät helposti
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Miten liittymävertailu toimii?

Liittymävertailun tarkoituksena on esitellä kuluttajille selkeässä helposti luettavassa muodossa Suomen suurimpien operaattoreiden tarjoamat puhelinliittymät. Näin kuluttajan on helppo käyttää työkalua edullisimman liittymän löytämiseen.

Tällä sivulla olevassa vertailussa on mukana Elisa liittymät, Dna liittymät, Telia liittymät ja Moi liittymät. Jotta vertailu olisi mahdollisimman tarkkaa ja selkeää, olemme myös luoneet mahdollisuuden suodattaa ja lajitella eri liittymävaihtoehtoja ominaisuuksien perusteella.

Näin käytät vertailua:

  • Valitse ominaisuudet, joita tarvitset liittymältäsi.
  • Suodata vaihtoehtoja hinnan tai suosion perusteella.
  • Vertaile vaihtoehtoja ja löydä paras liittymä
  • Tilaa uusi puhelinliittymä. Uusi operaattorisi huolehtii vanhan liittymän irtisanomisesta, sinun tarvitsee vain tilata uusi liittymä.

Miksi puhelinliittymät kannattaa vertailla?

Kilpailu puhelinoperaattoreiden välillä on kovaa, jonka takia ensisilmäyksellä liittymien välillä ei juurikaan huomaa eroa. Todellisuudessa erot saattavat olla merkittäviä, etenkin jos sinulla on käytössä päättynyt määräaikainen sopimus.

Nimittäin silloin, kun liittymien määräaikaisuus loppuu, yleensä hinnat kallistuvat moninkertaisiksi. Me suosittelemme kilpailuttamaan puhelinliittymät 12 kuukauden välein juuri edellä mainitusta syystä ja toisekseen, operaattorit tarjoavat aika ajoin erilaisia kampanjatarjouksia, joiden kautta uuden liittymän voi saada pilkkahinnalla.

Joissakin liittymissä määräaikaisuus saattaa kestää vain 6 kuukautta ja toisissa 24 kuukautta.

Uuden liittymätarjouksen avulla voit hyvin todennäköisesti tiputtaa nykyistä vuosimaksuasi jopa 20 prosentilla, joka tavallisessa liittymässä vastaa keskimäärin 50 – 100 euron säästöä vuodessa.

Ennen, kuin aloitat liittymien vertailemisen kannattaa tutustua omaan datan käyttöön. Datan käytön pystyt katsomaan omasta laitteestasi nopeasti.

Vertailussa mukana 4g ja 5g liittymät

Liittymävertailussamme esiintyy sekä 4g, että 5g liittymiä. Maailmalta löytyy useita puhelimia, jotka kykenevät siirtämään dataa 5g vauhdilla, mutta Suomessa jo pelkästään 4g verkko on niin tehokas, että välttämättä vielä 5g:n tuomat käyttöedut eivät näy liittymän omistajille.

Nykyään lähes poikkeuksetta kannattaa valita aina sellainen liittymä, jossa ei ole datakattoa. Suurin osa ihmisistä käyttää internetiä mobiililaitteellaan päivittäin ja hoitaa jopa viestinnän täysin verkon kautta.

4g liittymävertailu

Suurin osa suomalaisista operaattoreista tarjoaa rajattomia 4g liittymiä, mutta niiden kustannuksissa piilee selkeitä eroja, jotka on nähtävillä tällä sivulla olevan työkalun avulla.

4g liittymä on täysin riittävä verkon selaamiseen, videoiden katsomiseen ja jopa elokuvien ja ohjelmien suoratoistamiseen.

5g liittymävertailu

5g liittymät ovat vielä melko uusi juttu suomessa, jonka takia ne saattavat paikoitellen hävitä kuuluvuudessa tavalliselle 4g liittymälle. Jos asut pääkaupunkiseudulla on 5g liittymä todennäköisesti paras valinta, muualle suomeen kannattaa tarkistaa 5g kuuluvuus alueet. Tarkistamalla kuuluvuus alueet varmistat, että asuntosi ja olinpaikkasi ei sijaitse katvealueella ennen liittymän tilaamista.

Vaihda heti edullisempaan liittymään

Edullisempi liittymäsopimus on mahdollista solmia heti, jonka jälkeen uusi parempi liittymä astuu voimaan seuraavana päivänä. On turhaa maksaa liikaa liittymästä, jossa on ominaisuuksia enemmän kuin tarvitsee.

Lisäksi määräaikaisten sopimusten voimassaoloajat ja hinnasto kannattaa tarkistaa, jotta vältyt ylimääräisiltä maksuilta.

Suosittelemme tarkistamaan myös viimeisimmän puhelinlaskun tai e-laskun, siltä varalta, että nykyisen liittymäsopimuksen määräaika on jo umpeutunut ja maksat tälläkin hetkellä liikaa.

Jos haluat olla fiksu kuluttaja kannattaa puhelinliittymät vertailla 6 – 12 kuukauden välein. Voit jopa vaihtaa tarjouksesta toiseen säästäen satoja euroja vuosi toisensa jälkeen.