Mobiililaajakaista

 • Ilmainen työkalu
 • Kaikki operaattorit
 • Säästö jopa 100 € vuodessa
 • Jopa 29 liittymätarjousta
 • Valitse paras puhelinliittymä halvimmalla hinnalla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Parhaat mobiililaajakaistat juuri nyt

Moi
Moi
Kuuden gigan simmi
 • 100 Mbit/s - 6Gt dataa
 • Lisädata 1,50 € / Gt
 • Puhelut ja tekstiviestit 5,5 snt / min tai kpl
9 € / kk
Telia
Telia
Telia Rajaton 20 M
 • Nopea ja rajaton 150Mbit/s data
 • Rajattomat puhelu ja tekstiviestit
 • 20Gt / kk Eu-alueella
17,9 € / kk
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Mobiililaajakaista vertailu auttaa selvittämään parhaat vaihtoehdot

Etsitkö uutta edullista liikkuvaa nettiä, josta ei tarvitse maksaa liikaa? Vertailumme sisältää kaikki Suomessa tarjoilla olevat mobiililaajakaistatarjoukset, joita tarjoavat suomen tunnetuimmat operaattorit kuten Elisa, Telia, Moi ja Dna.

Vertailun avulla saat jo nopealla silmäyksellä selkeän kuvan siitä, mikä laajakaista kannattaa valita. Vertailumme päivittyy automaattisesti aina uusien tarjousten myötä, jonka takia voit olla aina varma, että tiedot ovat ajankohtaisia ja tarjoukset ovat voimassa.

Puhelinliittymien tavoin myös mobiililaajakaistojen hintojen välillä on merkittäviä eroja.

Mikä on mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaistalla tarkoitetaan liikkuvaa laajakaistaa tai nettiä, joka toimii sim-kortin avulla. Kaikkiin laitteisiin, joissa on paikka sim-kortille, on mahdollista saada mobiililaajakaista, joka mahdollistaa internetin selaamisen missä tahansa ja milloin tahansa.

Jos sim-kortti paikkaa ei ole, voit käyttää mokkulaa, joka antaa täysin saman mobiililaajakaista käyttöösi reitittimen avulla.

Mobiililaajakaistat ovat saatavilla joko 4g tai 5g verkoille, mille tahansa laitteille.

Käyttölaitteita mobiililaajakaistalle:

 • Kannettava tietokone
 • Tabletti
 • Puhelin
 • Muu media laite

Liikkuva mobiilinetti sopii kaikille

Mobiililaajakaistat ovat tätä päivää. Nykyään lähes jokaiseen liittymään kuuluu netti, sillä sitä pidetään monilta osin jopa tärkeämpänä, kuin perinteisiä viestintäkanavia kuten tekstiviestejä tai puheluita.

Tämän päivän liikkuvat laajakaistat pärjäävät nopeudellaan jopa kiinteille kotiverkoille, jonka takia monet päättävät olla hankimatta kotiin kiinteää verkkoa lainkaan.

Toisin sanoen mobiililaajakaista sopii kotiin tai matkalle koko EU-alueella. Toki paketteja on räätälöity erikseen esimerkiksi paljon matkustaville, mutta jo tavalliset mobiililaajakaistat auttavat pitkälle.

Mikä on paras mobiililaajakaista?

Ei ole olemassa yhtä paras mobiililaajakaista, ellei pureuduta puhtaasti ominaisuuksin ja kuuluvuuteen. Monesti henkilökohtaiset tarpeet määrittelevät pitkälti sen, minkälaista liittymää kannattaa lähteä etsimään.

Suurin ero eri mobiiliverkkojen ominaisuuksissa liittyy datan käyttöön. Tavallisesti, mitä enemmän tarvitset dataa sitä enemmän liittymästä, on maksettava. Perushinta mobiilineteissä perustuu kulutukseen ja vain marginaalinen osa hinnasta koostuu niin sanotuista perusmaksuista, ellei kyseessä ole esimerkiksi Moi:n rajaton reilu liittymä.

Ominaisuuksiltaan ja kuuluvuudeltaan kaikki liittymävaihtoehdot ovat erinomaisia. Voit tarkistaa kuuluvuudet erikseen operaattoreiden kuuluvuuskartoista:

 

Pääsääntöisesti suuremmissa kaupungeissa kuuluvuus voi paikoitellen olla huomattavasti parempi, kuin kauempana asutuskeskuksista.

Aloita vertailemalla mobiililaajakaistat

Suomessa jokaisella operaattorilla on tarjoilla useita liikkuvan laajakaista liittymäpaketteja, jonka takia tietoa on hankala etsiä yksin. Tästä syystä me olemme rakentaneet sivuillemme työkalun, joka hakee tuotetiedot automaattisesti yhteistyökumppaneiden järjestelmistä ja päivittää ne aina ajankohtaisesti.

Mutta ennen kuin pystyt tarkemmin päättelemään sopivan liittymäratkaisun, sinun pitää perehtyä tarvitsemiisi ominaisuuksiin, joista kerromme kohta lisää.

Sitä ennen, jos et välitä ylimääräisistä ominaisuuksista vaan tarvitset luotettavan liittymän, jossa on kaikkea. Voimme suositella sinulle Moi:n rajattoman reilu liittymää, joka maksaa vain 18 € kuukaudessa.

Niille, jotka haluavat perehtyä tarkemmin mobiilidatankäytön ominaisuuksiin suosittelemme tarkastelemaan viimeisintä puhelinlaskua ja laitetta, jossa käytät verkkoa.

Siirry laitteessa asetuksiin ja etsi kohta datankäyttö, joka näyttää sinulle, kuinka paljon keskimäärin käytät dataa kuukausittain. Näin et vahingossakaan osta liittymää, jonka dataraja tulee vastaan esimerkiksi suoratoistopalveluita katsellessa. Jos haluat pelata varman päälle, suosittelemme valitsemaan rajattoman liittymän, miltä tahansa operaattorilta.

Vertaakorkoja.fi mobiililaajakaista vertailu auttaa selvittämään suomen operaattoreiden tarjoamat liittymätarjoukset yhdellä silmäyksellä. Siirry vertailuun heti ja tilaa järkevä liittymä!