Sähkön kilpailutus

 • Turvallinen
 • Läpinäkyvä
 • Maksuton
 • Nopea
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa jopa 50 tarjousta.
 • Valitse sähkösopimus suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu
Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.Esimerkki: Voit säästää sähkökuluissasi satoja euroja vuodessa. Kilpailutuksen tekeminen vie vain 2 minuuttia.
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Kilpailuta sähkö – hinnat nousevat nopeasti

Sähkön hinnat ovat viime aikoina nousseet reippaasti, joka näkyy nyt sähkön kilpailutus palveluiden suosiona. Varmistaaksesi sen, että maksat aina markkinoiden halvimmasta sähköstä on sinun kilpailutettava oma sähkösopimuksesi säännöllisesti.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi tuoda sinulle säästöä jopa satoja euroja vuodessa. Etenkin pienempituloisemmat kotitaloudet voivat hyötyä edullisemmasta sähköstä reilusti.

Suomessa kilpailu sähköyhtiöiden välillä on kovaa. Yhtiöt pyrkivät luomaan toinen toistaan enemmän uniikimpia ratkaisuja kuluttajille, joista erilaiset eko- ja tuulisähkösopimukset ovat hyvä esimerkki.

Jotkut sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen jopa rahanarvoisia etuja sopimuksen yhteydessä, kuten ilmaisten sähkötuntien kerryttäminen tai S-ryhmään liittyvät bonukset. Näiden lisäksi sähköyhtiöillä saattaa olla myös muita mairittelevia houkuttelutekijöitä.

Kilpailuttamalla pääset myös itse vaikuttamaan oman sähkösi tuotantotapaan ja viestiä omia arvojasi. Voit halutessasi käyttää paikallisesti tuotettua sähköä, ympäristöystävällistä sähköä ja niin edelleen.

Me autamme sinua löytämään edullisimman sähkösopimuksen, joka näyttää arvomaailmaltansa juuri sinulta!

On aika vertailla sähkösopimuksia

Sähkösopimusten vertaileminen on tärkeä, jotta tiedät maksavasi aina markkinoiden parhaimmasta sähköstä. Olipa sähkötarpeesi sitten kerrostaloon, omakotitaloon tai muuhun rakennukseen, me autamme sinua vertailemaan sähkösopimukset ilmaiseksi.

Näin vertailet sähkösopimuksia:

 • Ilmoita meille postinumerosi ja kulutustottumuksesi, vertaile ja valitse paras sopimus juuri sinulle.
 • Uusi sähkösopimus astuu voimaan nopeasti. Ei enempää kuin 14 – 21 vuorokautta.
 • Voit säästää heti. Vaihtamalla paranee, jätä enemmän rahaa asioille, jotka oikeasti merkitsevät.

Miksi sähköt kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti?

On olemassa useita syitä, minkä takia juuri sinun kannattaa harkita sähköyhtiön vaihtamista. Jo nopealla silmäyksellä sähkövertailuumme, saat selkeän kuvan siitä mistä uusi sähkösopimus kannattaa ottaa.

Saat paremmat edut – vertailemalla sähkösopimuksia vuosittain, voit potentiaalisesti säästää satoja euroja vuosittain.

Parempaa palvelua – saatat olla tyytymätön nykyiseen sähköyhtiöösi. Vertaakorkoja.fi sähkövertailun avulla näet arvostelut kaikista sähköyhtiöistä, joiden avulla valitset vain parhaat sähköyhtiöt.

Tuo arvosi esiin – vihreämpi energia alkaa olla tätä päivää. Me autamme sinua löytämään kaikki ekologiset sähkösopimukset, jotka eivät kuormita ympäristöä.

Saat vaihdettua nykyisen sähkösopimuksesi parempaan keskimäärin 3 minuutissa. Yksinkertaisesti, syötä vain tiedot ja me teemme työn puolestasi ja etsimme sinulle parhaat sähkösopimukset ja tarjoukset.

Kilpailuttamalla sähköt säännöllisesti, et koskaan maksa sähkösopimuksestasi liikaa. Mielestämme jokaisen suomalaisen tulisi säännöllisin väliajoin tarkistaa oma sähkösopimus ja säästää kuluissa.

Tiedämme, kuinka vaikea tavallisen ihmisen on seurata sähkön pörssihintoja, sopimuksia ja sähköyhtiöiden etuja. Tästä syystä voit Vertaakorkoja.fi:n tarjoaman sähkövertailun avulla kilpailuttaa sähkösopimukset niin monta kertaa vuodessa itse, kuin vain haluat – ilmaiseksi.

Saat myös helposti selvyyden siitä, kannattaako sinun maksaa pörssisähköstä vai määräaikaisista sopimuksista. Sillä myös näiden välillä on eroja, jotka vaihtelevat myös vuodenaikojen mukaisesti.

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa, kun:

 • Muuton yhteydessä
 • Sähkön kulutuksen kasvaessa
 • Kun haluat vaihtaa edullisempaan sopimukseen
 • Kun haluat itse vaikuttaa sähkön tuotantotapaasi
 • Kun haluat ansaita bonuksia ja rahanarvoisia etuja

Tässäkin oli vain muutamia esimerkkejä tilanteista, jolloin sähköt kannattaa heti kilpailuttaa.

Miten kilpailutan sähkösopimuksen?

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja maksutonta Vertaakorkoja sähkövertailun avulla. Täytä vain muutama tieto ja etsimme sinulle parhaat sähkösopimukset, jotka voit ottaa käyttöösi.

Saat myös itse valita haluamasi sähköntuotanto tavan, jolloin pääset itse vaikuttamaan hiilijalanjälkeesi.

Kun löydät sopivan sähkötarjouksen, voit siirtyä lunastamaan tarjouksen jatka -painikkeesta, joka ohjaa sinut viimeistelemään sähkösopimuksen valitsemasi sähköyhtiön sivuille.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Voit myös halutessasi antaa meille luvan lähettää sähkötarjouksia suoraan sähköpostiisi ja koska tahansa lopettaa kirjeiden tilauksen.

Aloita näillä ohjeilla

Tarkastele aikaisempia sähkölaskujasi ja katso kuinka paljon taloutesi kuluttaa sähköä. Mitä paremmin ja tarkemmin tiedät sähkönkulutuksesi, sitä parempia tarjouksia pystymme sinulle etsimään.

Voit myös valita yösähkön, mikäli asunnossasi ei sähköä päivisin juurikaan kuluteta. Yleensä yösähkön on edullisempaa, kuin päiväsähkö.

Nykyisen kulutuksen tietäminen ei ole pakollista. Voit valita asumismuotosi, jonka perusteella me laskemme sinulle keskimääräisen kulutuksen.

Kun solmit uuden sähkösopimuksen, uusi sähköyhtiö hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen puolestasi, jonka takia sinun ei tarvitse nähdä ylimääräistä vaivaa.

Jos sinulla on voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus, voit tehdä kilpailutuksen etukäteen, mutta uusi sopimus astuu voimaan vasta, kun määräaikaisuus päättyy. Poikkeustapauksina muutto toiseen asuntoon tai painava syy määräaikaisuuden päättämiseksi.

Sähkön siirto kilpailutus

Vertaakorkoja sähkövertailu ei ota huomioon sähkön siirtoon liittyviä kustannuksia. Vertailussamme, otetaan huomioon vain sähköenergian myyntihinta ja sähköyhtiöiden oma hinnasto.

Valitettavasti Suomessa sähkön siirto hinnat ovat uskomattoman kalliita, etenkin jos asutaan kauempana asutuskeskuksista. Sähkön siirtoa ei ole mahdollista kilpailuttaa, sillä siitä vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö, joka on monopoliasemassa jakelualueeseensa nähden ja näin hinnoissa ei ole edes kilpailua.

Jos haluat arvioida sähkönsiirtokuluja, sinun tulee kysyä sitä erikseen paikalliselta sähkönjakeluyhtiöltäsi, joka on todennäköisesti eri kuin oma sähköyhtiösi, jonka valitset.

Kilpailuta sähkön hinta Vertaakorkoja avulla

Sähkön hinta on yksi helpommista tarkasteltavissa olevista mittareista, kun halutaan löytää edullisempi sähkösopimus. Hintaperusteena kannattaa käyttää viimeisen vuoden keskimääräistä hintaa, sillä sähkön hinta vaihtelee vuodenaikojen sekä sähkömarkkinoilla olevan kysynnän ja tarjonnan perusteella.

Vertaamalla tarjouksia nykyiseen sähkösopimukseesi, sinun on kuitenkin helppo päätellä, onko uusi sopimus edullisempi.

Jos haluat pelata varman päälle, voit valita määräaikaisen sopimuksen, jolloin sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

Jos haluat ottaa riskin, mutta pyrkiä tekemään mahdollisimman suuret säästöt. Voit tehdä pörssi hintaan perustuvan sähkösopimuksen toistaiseksi voimassa olevalla määräajalla, joka on mahdollista purkaa nopeasti, mikäli se ei miellytä.

Vertailun keskiössä on kulutuksen lisäksi myös sähkösopimuksiin liittyvät perusmaksut. Tavallisesti toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa perusmaksut ja sähkön hinta ovat kalliimpia, kuin määräaikaisissa sopimuksissa, mutta niistä eroon pääseminen on nopeaa.

Vertaakorkoja.fi kilpailuttaa puolestasi yli 40 sähköyhtiötä ympäri suomen. Palvelustamme löytää parhaimmillaan siis yli 200 erilaista sähkötarjousta, joiden joukosta voit valita mieleisimmät.

Emme tyrkytä sähkösopimuksia, vaan esittelemme ne selkeästi kuluperusteisesti, jolloin saat tehdä päätöksesi ihan itse. Pyrimme aina pitämään sähköyhtiöiden tarjoamat sopimukset ajankohtaisina ja saatamme aika ajoin esitellä erilaisia kampanjatarjouksia, joissa sähköä on mahdollista saada tavallista edullisemmalla hinnalla.