Autolaina

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.
markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Oletko harkinnut uuden auton ostamista? Auton hankkiminen on kallista ja usein sen rahoittamiseksi tarvitaan erillinen laina. Sopivan ja oikean autolainan löytäminen voi olla mutkikasta useiden saatavilla olevien lainantarjoajien ja lainavaihtoehtojen takia. 

Älä ota turhaan stressiä, sillä Vertaakorkoja.fi kertoo tässä sivulla kaikki oleellisimmat asiat autolainasta ja mistä se kannattaa hankea.

Autolainan hakeminen Vertaakorkoja.fi palvelusta

Lainaa auton ostoon jopa 70 000 euroa

Auton ostaminen ei ole mikään pieni taloudellinen päätös eikä siitä usein selvitä ilman lainarahaa. Lainaa auton ostamiseen on mahdollista hakea kivijalkapankista, kyseisestä autoliikkeestä tai kätevästi netistä.

Vertaakorkoja.fi on suomalainen vertailusivusto, joka tekee yhteistyötä yli 25 eri rahoitusalantoimijan kanssa. Palvelumme käyttäminen on maksutonta ja saat yhdellä hakemuksella useita autolainatarjouksia kaikilta yhteistyökumppaneilta, joiden kriteerit täytät. Lainan kilpailuttaminen on maksutonta ja ei-sitovaa.

Miksi autolainan kilpailuttaminen kannattaa?

Autolainan voi kilpailuttaa kauttamme 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti eli autolainaa järjestyy monenlaisiin ja hintaisiin ajoneuvoihin.

Seuraavaksi käymme läpi mitä hyötyä on kilpailuttaa autolaina ja miksi hakisit sen Vertaakorkoja palvelusta.

Maksuton ja ei-sitova – Hakemuksen jättämisen jälkeen ensimmäiset autolainatarjoukset lähetetään jopa 15 sekunnin kuluessa. Vertailun jälkeen voit päättää otatko autolainan vai et. Jos mikään saamistasi tarjouksista ei vastannut tarpeitasi voit päättää lainanhaun siihen ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Netistä haettava autolaina on nopea rahoitustapa – Tyypillisesti kivijalkapankkien tarjoamat autolainat ovat hitaita ja lainanhakuprosessiin voi kulua jopa viikkoja. Tämän lisäksi sinun tulee tehdä erillinen hakemus jokaiseen kivijalkapankkiin. Meidän kauttamme riittää, että täytät yhden hakemuksen, joka säästää huomattavasti aikaasi. Yhteistyöpankkiemme lainanmaksu on nopeaa ja voit saada autolainan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Autolainan voi saada ilman vakuuksia tai takaajia – Yleensä pankista tai autoliikkeestä haettu autolaina vaatii erikseen pantiksi esimerkiksi asuntoa tai ostamaasi autoa. Vertaakorkoja palvelun kautta haetut autolainat eivät yleensä vaadi vakuuksia tai takaajia. Vakuutta vaativissa autolainoissa kannattaa huomioida myös se, että todella vanha tai hajonnut auto ei kelpaa aina lainasi pantiksi.

Kun kilpailutat autolainan, säästät selvää rahaa – Varmistuaksesi halvimman autolainan löytämisestä on suositeltavaa valita sellainen palvelu, joka tarjoaa yhden tarjouksen sijaan useita autolainatarjouksia. Näin valitset useiden vaihtoehtojen joukosta autolainan, joka sisältää alhaisen todellisen vuosikoron ja parhaimmat ehdot. Jos aikomuksenasi on hakea isompaa autolainaa korkokustannuksien erot voivat ponnahtaa jopa tuhansiin euroihin. Tästä syystä autolainojen vertailua ei kannata unohtaa.

Autolainan takaisinmaksun voi valita itselleen sopivaksi – Autolainalle voit valita takaisinmaksuajaksi lyhyemmän tai pidemmän vaihtoehdon. Kauttamme kilpailutettuihin autolainoihin on mahdollista saada maksuaikaa 1–20 vuotta. Vaikka pidempi laina-aika voi kuulostaa houkuttelevalta kannattaa huomioida, että automaattisesti se nostaa lainan kokonaiskustannukset huomattavan korkeiksi. Mitä nopeammin maksat lainasi takaisin, sitä edullisemmaksi se tulee.

Autolainan hakemisen ehdot

Autolainan hakemisessa vaaditut ehdot vaihtelevat luotonantajakohtaisesti. Hakijan tulee kuitenkin vähintään olla 18-vuotias. Jotkut palvelut voivat vaatia korkeampaa yli 20 vuoden ikää varsinkin, jos kyseessä on isompi lainasumma.

Ikävaatimuksen lisäksi autolainan hakeminen vaatii usein säännöllisiä tuloja eikä hakijalla saa olla luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä.

Kannattaako hankkia leasing-auto vai oma auto?

Jokaista tarvetta lähdetään tarkastelemaan tilanteesta riippuen. Paras vaihtoehto auton hankintaan riippuu asiakaan tarpeesta ja tilanteesta. Seuraavaksi käymme hieman läpi yksityisleasingin etuja ja haittoja.

Leasing auton edut:

 • Autoiluun liittyvät kustannukset on helppo budjetoida etukäteen, kun maksettavanasi on yksi kuukausimaksu. Jos tekemäsi sopimus on kattava ei sinun välttämättä tarvitse kuin huolehtia ajoneuvoverosta ja polttoaineesta.
 • Leasing vaihtoehto antaa mahdollisuuden saada käyttöön sellaisen auton mitä et välttämättä itse pystyisi hankkimaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että automaattisesti uusimpien ja hienoimpien autojen kuukausimaksut ovat myös korkeammat.
 • Voit unohtaa murehtimisen auton arvon alenemisesta. Leasing auto on vain käytössäsi tietyn ajan, kun taas oman auton arvo laskee jo, kun ajat sen autoliikkeestä ulos.
 • Leasing auton hankkimiseen et tarvitse välttämättä käsirahaa, mutta vastaavasti voit joutua pulittamaan korkeamman kuukausimaksun. Jos sinulla on mahdollisuus tarjota käsirahaa voit sen avulla saada kuukausimaksut pienemmiksi.
 • Säästät aikaasi, kun sinun ei tarvitse miettiä auton myymistä. Leasingsopimuksen päätteeksi voit palauttaa auton takaisin autoliikkeeseen. Jotkut sopimukset voivat sisältää auton lunastamisen.
 • Jos sinulla on etukäteen tiedossa, miten kauan tarvitset autoa voi olla järkevää solmia määräaikainen sopimus, joka usein sisältää joustavat ehdot.
 

Leasing auton haitat:

 • Jokainen leasing auto sopimus sisältää erilaiset ehdot. Niiden vertailemiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa. Alkuun kannattaa selvittää mitä kyseinen sopimus pitää sisällään ja mitä ei.
 • On olemassa lyhyempiä ja pidempiä leasing-sopimuksia. Pääsääntöisesti kuitenkin leasing autojen tarjoajat pyrkivät tekemään pidempiä sopimuksia, jotka ovat heille kannattavampia. Tyypillisesti leasing-aika on 3 vuotta. Mitä lyhyemmän sopimusajan valitset, sitä enemmän joudut siitä maksamaan.
 • Jos tiedät ennen leasing auton hankkimista, että ajokilometrejä kertyy paljon tai et pysty määrittelemään ajan kestoa ei leasing auto ole välttämättä tarpeisiisi nähden järkevä vaihtoehto. Yleisesti sopimukset sisältävät tietyt ajokilometrit ja ylimääräiset kilometrit ovat kalliita.
 • Lähes kaikki leasing-sopimukset ovat määräaikaisia ja niiden ennenaikainen purkaminen ei ole yksinkertaista eikä halpaa. Tähän seikkaan kannattaa tutustua ennen sopimuksen allekirjoittamista.
 • Jos käytössäsi olisi oma auto, saisit itse päättää haluatko siihen kaskon. Yleensä leasing autot vaativat kaskon.

 

Kumpi näistä on järkevämpi vaihtoehto: oma auto vai yksityisleasing?

Tähänkään kysymykseen ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta sillä siihen vaikuttaa suoranaisesti henkilön tarve. Ennen päätöksen tekoa on suositeltavaa miettiä ainakin seuraavia asioita.

 1. Miten paljon kilometrejä sinulle kertyy vuodessa?
 2. Pystytkö ennakoimaan kilometrimäärät?
 3. Millaisen auton haluat käyttöösi?
 4. Vaihdatko autoasi usein?
 5. Hankkisitko omaan autoon kaskon?
 6. Pystyisitkö tekemään itse remontit ja korjaukset autoon?

 

Yleisesti ennen päätöksen tekoa kannattaa miettiä minkälainen auto olisi mieleinen ja vasta sen jälkeen lähteä vertailemaan eri rahoitusvaihtoehtoja.

Kannattaako valita perinteinen pankki vai jokin muu lainantarjoaja?

Kävimmekin jo aikaisemmassa osiossa läpi sitä, että yleisesti perinteisen pankin tarjoama autolaina on usein kalliimpi kuin verkosta haettava vaihtoehto. Tästä syystä ei kannata valintaa tehdessä jättää verkossa toimivia lainantarjoajia ulkopuolelle.

Kaikkien palveluiden kuukausimaksuissa voi olla suuriakin vaihteluita huolimatta siitä onko kyseessä perinteinen pankki vai nettipankki. Usein kuitenkin netissä toimivat autolainantarjoajat pystyvät tarjoamaan alhaisempia aloitusmaksuja mitä perinteiset pankit.

Huomattava ero on myös pankkien ja lainantarjoajien koroissa. Perinteisen pankin tarjoama korko koostuu yleensä marginaalista ja euribor-korosta, johon ei vaikuta hakijan asema tai haettu lainasumma. Kun taas verkossa toimivat lainantarjoajat tekevät jokaisesta hakijastaan riskikartoituksen hänen maksukyvystään, jonka perusteella määräytyy tarjottavan autolainan korko. Jos omaat hyvän maksukyvyn voit saada todella edullisen lainan hyvillä ehdoilla.

Autolainan vertailu on järkevää tehdä ennen auton hankkimista

Useimmat kuluttajat päätyvät hakemaan autolainansa pankista, joiden asiakkaita he ovat jo entuudestaan. Tämä tekniikka ei ole usein rahallisesti järkevin, sillä useammissa tapauksissa lainan saisi edullisemmin jostain muualta kuin omasta pankista. Kuitenkin jollekin omasta pankista autolainan hakeminen voi tuntua turvallisemmalta tavalta, kun kyseinen palvelu on entuudestaan tuttu.

Autolaina on kuitenkin iso hankinta ja tyypillisesti se on suuri laina. Tästä syystä autolainan kilpailuttaminen ja vertailu on järkevää. Vertaakorkoja.fi palvelun lainavertailu auttaa sinua löytämään edulliset autolainat kohtuullisilla koroilla.

Tyypillisesti tilanteesta riippuen autolainan hakeminen netistä on taloudellisesti järkevämpi vaihtoehto.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia