Lainojen yhdistäminen

Yhdistelylaina

Mietitkö lainojen yhdistämistä, mutta et tiedä onko se järkevä vaihtoehto? Onko sinulla tällä hetkellä ylikalliita lainoja, joista maksat korkeita korkoja? Lue lisää ja tiedät enemmän olisiko lainojen yhdistäminen sinun tilanteeseen sopiva vaihtoehto? 

Tällä hetkellä Suomen lainamarkkinoilla on on monia eri vaihtoehtoja, joten oikean lainan löytäminen voi tuntua joskus hankalalta. 

Vaikkakin ensimmäisenä voi tulla mieleen, että edullinen vaihtoehto on paras, ei se aina ole niin. Halpa ja hyvä ei välttämättä aina kulje käsi kädessä. 

Ylimääräisten kustannuksien varalta on suositeltavaa käyttää lainavertailua, se auttaa sinua löytämään edullisen ja hyvän vaihtoehdon juuri omien tarpeiden mukaan. 

Lainatuotteiden välillä voi olla yllättävänkin paljon suuria eroja, varsinkin lainojen ehdoissa sekä kustannuksissa. Joten ennen kuin harkitset lainan ottamista, tee kattava vertailu ja kiinnitä huomiosi varsinkin lainan todelliseen vuosikustannuksiin sekä korkoihin. 

Miksi yhdistää lainat? 

Uuden lakimuutoksen myötä lainoille asetettiin korkokatto. 2019 syyskuun jälkeen myönnettyjen lainojen nimelliskorko ei saa olla yli 20 prosenttia, joten kuluttajille lainojen kustannuksien ymmärtäminen on helpompaa sekä lainan hakeminen turvallisempaa. 

Lainojen yhdistämisen avulla voit yhdistää aikaisemmat kalliit lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Yhdistämisen avulla et maksa enää useamman lainan korkoja ja kuluja, vaan maksat vain yhden lainan kustannuksista. 

Monet pankit ja rahoituslaitokset mainostavat tuotteitaan täysin korottomana lainana. Usein luotot ovatkin korottomia, mutta lainojen korottomuus voi kuitenkin pitää sisällään joitakin ehtoja, jotka eivät päde jokaiseen lainaan. 

Monesti korottomissa lainoissa voi olla kulut paljon suurempia mitä muissa vaihtoehdoissa, esimerkiksi luotossa voi olla erikseen tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, jotka lisäävät lainan todellisia kustannuksia. 

Luotonmyöntäjät tarvitsevat myönnetyille lainoilleen katteen ja he tavoittelevat aina voittoa. Oikean ja edullisen lainan myöntämiseen vaikuttaa useampi tekijä, joten sen varmistumiseksi on suositeltavaa tehdä lainavertailu aina ennen lainan ottamista. 

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan, että monien eri lainojen maksamisen sijaan maksetaan ainoastaan yhtä lainaa kerralla pois. Kuluttajille lainojen yhdistäminen voi olla pelastus ja hyöty, sillä lainojen kulut pienenevät, lainan ymmärtäminen on paljon helpompaa sekä kuukausimaksut on mahdollista saada pienemmiksi. 

 

Valitse paras yhdistelylaina

Vertaakorkoja.fi listasi yleisimmät hyvät vinkit siihen miten voit löytää itsellesi edullisimman ja parhaimman yhdistelylainan. 

  • Etsiessäsi yhdistelylainaa, kannattaa ensin kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin ja laskea ne auki useamman kerran paperille. Näin varmistut siitä, että uuden lainan kustannukset ovat varmasti pienemmät mitä nykyisten lainojen. 
  • Yhdistelylaina on hyvä vaihtoehto silloin kun lainoja on useampia ja niiden maksamisessa ilmenee ongelmia. 
  • Lainojen yhdistäminen on hyvä vaihtoehto jos esimerkiksi sinulla on aikaisempia pikalainoja, autoluottoa tai luottokorttilaskuja ja jokaisessa niissä on eri takaisinmaksuaikataulu.
  • Yhdistelylainan tarkoitus ei kuitenkaan ole pidentää maksuaikaa tai lykätä sitä myöhemmäksi. Sen tarkoituksena on helpottaa pysymään maksuaikataulussa, kun lainojen maksueriä on useamman sijaan vain yksi. 

Muista aina maksaa lainasi pois niin pian kuin mahdollista. Jos takaisinmaksuaikaa pidennetään, myös lainan korot ja kulut lisääntyvät. Tämän seurauksena kustannukset voivat kasvaa suuremmaksi mitä ne alun perin oli. On suositeltavaa aina suunnitella lainalle sopiva takaisinmaksuaikataulu, se helpottaa sinua arvioimaan lainakustannukset oikein. 

Mistä voi hakea yhdistelylainaa? 

Yhdistelylainoja on mahdollista nykypäivänä hakea useista pankeista tai rahalaitoksista. Tunnetumpia lainojenmyöntäjiä, jotka tarjoavat yhdistelylainaa ovat Omalaina, Rahalaitos, Instabank sekä Zmarta. 

Kivijalkapankeista on myös mahdollista hakea lainojen yhdistämistä, mutta jossakin tapauksissa niiden kulut voivat olla suurempia mitä netistä haettujen lainojen. 

Kuka voi hakea lainojen yhdistämistä? 

Yhdistelylainaa on mahdollista hakea yli 18 vuotta täyttäneen henkilön, jolla on suomalainen henkilötunnus sekä säännölliset palkka- tai eläketulot. 

Lainojen yhdistämistä on mahdollista hakea myös puolison kanssa, se antaa yleensä suuremmat mahdollisuudet saada lainaa. 

Yhteishakijan kanssa lainan saaminen on varmempaa, koska tämä vähentää rahoituslaitoksien riskiä olla saamatta lainaansa takaisin. 

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä 

Asiakkaat, jotka ovat valinneet lainojen yhdistämisen ovat kokemuksien perusteella antaneet positiivista palautetta. Varsinkin asiakkaat ovat huomanneet selviä eroja lainojen kustannuksissa ja valittuaan yhdistelylainan, lainojen todelliset kustannukset ovat pienentyneet.

Lainavaihtoehtoja on monia, löydät parhaimman sekä edullisimman vaihtoehdon tekemällä maksuttoman lainavertailun. Tarjouksien pyytäminen ei sido sinua lainan ottamiseen. 

Lainojenvertailussa ei kuitenkaan oteta huomion lainojen sivukuluja kuten laina- tai tilinhoitopalkkioita, myöhästymismaksuja tai muita mahdollisia sivukuluja. Asiakkaan kannattaa aina ennen hakemista selvittää kaikki mahdolliset kulut mitä laina voi pitää sisällään, sen avulla saadaan lainan lopullinen hinta. 

Tee maksuton vertailu jo tänään ja yhdistä lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.