Remonttilaina

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.

Remonttilainaa haetaan nimensä mukaisesti tyypillisesti remontin rahoittamiseen. Sen avulla voit mahdollistaa kodin ilmeen uudistamisen. Remonttilaina soveltuu pienempien ja suurempien remonttien rahoittamiseen.

Jos säästäminen ei ole vaihtoehto remontin rahoittamiseksi, voi halvin vaihtoehto olla remonttilaina, joka voidaan hakea asuntolainan yhteydessä. Jos tarve on pienempi, voi järkevä vaihtoehto olla vakuudelliset tai vakuudettomat kulutusluotot. Vakuudettomia ja vakuudellisia kulutusluottoja voi hakea perinteisen pankin tai netissä toimivan rahoituslaitoksen kautta.

Tämä teksti on suunnattu remonttilainaa hakeville ja käymme tässä yleisimpiä siihen liittyviä kysymyksiä läpi. Artikkelista löydät myös palvelut, jotka tarjoavat remonttilainaa

markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Ennen remonttilainan hakemista muista huomioida nämä asiat

Joskus remonttiin liittyvät kustannukset voivat nousta yli suunnitellun budjetin. Estääkseen ylimääräiset remonttikustannukset, kannattaa pyrkiä laskemaan kustannukset etukäteen mahdollisimman tarkasti.

Laske tarkasti ainakin seuraavat kustannuksen aiheuttajat:

 • Materiaalikustannukset
 • Tuotteiden tai palveluiden mahdolliset toimitusmaksut
 • Jos ulkoistat työt laske mukaan työmiesten tuntihinta
 • Muut remontointiin liittyvät kulut

Remonttikustannuksien tarkasta budjetoinnista ei ole sinulle pelkästään hyötyä, vaan myös mahdollinen pankki tai rahalaitos, josta haet remonttilainaa, haluaa nähdä kustannuslaskelmasi, varsinkin jos kyseessä on isompi remonttilaina.

Kustannuslaskelma kannattaa suunnitella aina yläkanttiin, sillä yllättäviä menoja voi ilmetä. Pyri miettimään realistinen arvioi miten paljon pystyt lyhentämään kuukaudessa remonttilainaa. On paljon järkevämpää pyrkiä maksamaan remonttilaina etuajassa pois, jotta vältyt korkeilta koroilta sekä muilta ylimääräisiltä kuluilta.

Remonttilaina

Maksuton remonttilainan vertaileminen ja kilpailutus

Remonttilainan hakeminen voi olla haastavaa eri pankkien tai rahoitusyhtiöiden sivuilta, joten paras tapa säästää aikaa sekä rahaa on käyttää palveluamme Vertaakorkoja.fi, joka vertailee ja kilpailuttaa remonttilainat puolestasi.

Täytä yläpuolelta löytyvään kaavakkeeseen tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika sekä esitiedot. Saat vastauksen jopa 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta. Näet lainasumman ja takaisinmaksuajan alta suuntaa antavan arvion kuukausierästä sekä koroista ja kuluista.  Lainatarjouksien pyytäminen on maksutonta eikä se sido vielä lainan ottamiseen.

Esitietojen täyttämisen jälkeen saat sellaisilta lainapalveluilta remonttilainatarjouksia, jotka pystyvät tarjoamaan antamiesi tietojen perusteella edullisinta remonttilainaa.

Kuka voi hakea remonttilainaa?

Käytännössä remonttilainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, jonka maksukyky on hyvä sekä riittävä. Hakijan luottotietojen tulee olla puhtaat ja aikaisempi maksukäyttäytyminen tulisi olla nuhteeton.

Hakijan ei välttämättä tarvitse olla vakituinen työssäkäyvä, mutta maksukyvyn tulee olla riittävä. Myöskään aikaisemmat velat ei ole este lainan saamiselle, kunhan ne on maksettu ajallaan takaisin ennen uuden lainan hakemista. Lainavaatimukset vaihtelevat pankkien ja rahoituslaitoksien välillä.

Remonttilainaa ei myönnetä henkilöille, joilla on luottotiedoissa maksuhäiriömerkintöjä, aikaisempien laskujen maksaminen on myöhästynyt tai menot ovat suuremmat mitä tulot. Vaikka sinulla olisikin kaikki nämä edellä mainitut asiat, kannattaa siltikin koittaa olisiko sinun mahdollista saada remonttilainaa.

Remonttilainaa voi hakea kätevästi verkosta

Mitä tahansa lainaa hakiessa voi pohtia mistä sitä kannattaa hakea, jotta varmasti löytää parhaimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Netin ansiosta lainaa hakevan ei enää tarvitse suunnata pelkästään kivijalkapankkiin vaan remonttilainaa voi kätevästi hakea internetin kautta. Netissä toimivat rahalaitokset ilmoittavat sivustollaan kaikki oleelliset asiat lainaan liittyen.

Remonttilainaksi soveltuu niin joustoluotto kuin kulutusluotto. Nämä lainavaihtoehdot on tarkoitettu niin pieniin kuin suuriinkin remontteihin.

Joustoluotto remonttia varten 

Joustoluottoa on oiva vaihtoehto remonttia varten, sillä se estää sen, ettei ylimääräistä lainaa tule otettua, kun joustoluottoa voi nostaa tililleen aina tarpeen mukaan. Sillä ei ole niinkään väliä onko tarkoituksenasi uudistaa kodin ilme vai korjata jokin pakollinen asia. Joustoluotto on oiva tapa rahoittaa kodin uudistaminen.

Sivustomme kautta voit hakea joustoluottoa 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Joustoluotto auttaa pitämään sinut ajan tasalla ja tiedät tarkasti, miten paljon sekä mihin remontin osa-alueisiin rahaa on kulunut. Joustoluoton tarjoajia on useita ja maksuaikaan pystyt itse vaikuttamaan. Tyypillinen joustoluoton maksuaika on 1–15 vuoden väliltä, riippuen lainanantajasta ja lainasummasta.

Kulutusluotto remonttia varten

Remonttilainaan suunnattua kulutusluottoa voi saada vakuudellista sekä vakuudetonta. Vakuudellinen kulutusluotto on usein halvempi kuin vakuudeton. Vakuudeton laina ei vaadi erillisiä vakuuksia tai takaajia. Mutta jotkut pankit tai rahoituslaitokset voivat vaatia varsinkin suuremmalle kulutusluotolle vakuutta tai henkilötakausta.

Voit hakea kulutusluottoa remonttiisi sivustomme kautta 1000–60 000 euroa 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Ensisijaisesti suosittelemme säästämään remonttia varten tarvittava summa, vasta jos tämä ei ole mahdollista kannattaa harkita edullisen remonttilainan hakemista.

Vakuudellinen ja vakuudeton remonttilaina

Remonttilainaa on mahdollista hakea vakuudellisena ja vakuudettomana. Nimenomaan vakuudellinen remonttilaina soveltuu parhaiten isompien korjauksien rahoittamiseen. Useimmat pankit ja rahoituslaitokset hyväksyvät vakuudeksi asiakkaan arvokasta omaisuutta kuten esimerkiksi asunnon. Vakuudellisen lainan etuna on se, että lainan korko on usein pienempi mitä vakuudettomassa.

Vakuudellinen remonttilaina ei välttämättä ole se paras ja ainoa vaihtoehto, sillä lainaa saa myös vakuudettomana. Vakuudeton laina soveltuu parhaiten pienempien remonttien rahoittamiseen kuten esimerkiksi pintaremontteihin. Jos tarkoituksena on hakea vakuudetonta lainaa isompaa remonttia varten, kannattaa sitä ennen pyrkiä säästämään rahaa remonttia varten. Hae nyt Vertaakorkoja.fi palvelun kautta remonttilainaa ilman vakuuksia.

Millaiset korot remonttilainoissa on?

Asunto- ja remonttilainojen korkoihin vaikuttaa suoranaisesti haettu lainasumma ja takaisinmaksuaika. Jos haet asuntolainaa remonttia varten pankista tai rahoituslaitokselta korko voi vaihdella vähän yli tai alle prosentin. Mutta jos aiot tehdä peruskorjauksen kannattaa mieluummin hakea remontin rahoittamiseen kulutusluottoa.

Kulutusluotot sisältävät isomman koron ja se voi vaihdella jopa yli kymmenillä prosenteilla. Perinteinen remonttilainan summa vaihtelee 1000 ja 50 000 euron välillä. Lainasumman valitsemiseen vaikuttaa korjauksen tai remontin suuruus.

Vaikka kulutusluotot sisältävät pienemmän koron voi se pidemmällä maksuajalla tulla jopa kalliimmaksi vaihtoehdoksi mitä joustoluotto. Tämä skenaario tapahtuu silloin, jos korko kasaantuu pidemmällä aikavälillä. Tästä syystä on tärkeää muistaa tehdä tarkat laskelmat ennen remonttilainan hakemista.

Käytännössä lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut sekä nimelliskoron. Korot ovat aina pankkikohtaiset ja niissä voi olla suuriakin vaihteluita, tämän takia lainavertailua ei kannata unohtaa.

Remonttilainat monenlaisiin tarpeisiin

Remonttilainoja on olemassa monenlaisia ja lainasumman suuruuteen vaikuttaa se minkä kokoisesta remontista on kyse. Isoin tekijä lainaa hakiessa on remontin laajuus eli onko tarkoitus uudistaa koko asunto vai tehdä pieni pintaremontti.

Esimerkiksi kylpyhuone tai WC-remontti voi maksaa jopa yli tuhansia euroja. Tyypillisesti tämän kokoiset pienet pintaremontit maksavat 1000 eurosta 2000 euroon, remonttiin vaikuttaa kuitenkin useammat tekijät. Jos taas tarkoituksena on uudistaa koko tila ja remontti tulisi sisältämään lattian purun, uuden lattian ja koko lattian laatoituksen niin remontille tulisi hintalapuksi jopa 10 000 euroa.

Tyypillisesti pienet keittiöremontit maksavat jotain 200 ja 500 euron väliltä riippuen täysin remontin laajuudesta. Jos keittiö halutaan uusia kokonaan lattiasta kattoon kodinkoneita myöden voi remontille tulla hintaa jopa yli 10 000 euroa.

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Remonttilainaa on mahdollista hakea asuntolainan yhteydessä, jos seimerkiksi asunto on ostettu ja sitä olisi tarkoitus remontoida oman näköiseksi. Remonttilainaa on mahdollista hakea asuntolainan muodossa ja se on mahdollista yhdistää vanhaan olemassa olevaan asuntolainaan.

Yhdistäessä uuden ja vanhan lainan kannattaa huomioida, että se voi nostaa hintaa. Mieti etukäteen onko järkevää hakea kahta asuntolainaa varsinkin, jos se nostaa lainojen lopullista hintaa.

Uuden remonttilainan sijaan voit nostaa remonttilainaa, vaikka sinulla olisikin jo ennestään asuntolaina. Voit käyttää remonttilainan vakuutena asuntoa tai autoa eikä sinun tarvitse ottaa uutta asuntolainaa, jos remonttisi hintahaitari on 10 000 euron ja 50 000 euron väliltä.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia