Venelaina

 • Turvallinen
 • Ei vakuuksia
 • Maksuton
 • Ei liitteitä
 • Vastaus 15 sekunnin kuluessa useilta luotonantajilta.
 • Valitse laina suoraan sinulle parhailla ehdoilla.
 • Täysin ilmainen palvelu

Kuukausierä *

106€

Korko ja kulut *

2 720€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Hakemalla lainaa yli 5000 euroa varmistat, että lainasi korko on paras mahdollinen.
Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.

Oliko tarkoituksenasi hakea venelainaa? Vertaakorkoja.fi palvelu vertailee ja kilpailuttaa maksuttomasti puolestasi venerahoitukset muutamissa minuuteissa. Koskipa rahoituksen tarpeesi pienempää tai suurempaa, saat avun palvelumme kautta. Löytääksesi edullisimman venerahoituksen käytä kilpailutuspalveluita, jotka etsivät yhdellä ilmaisella hakemuksella kaikki tarjolla olevat rahoitusvaihtoehdot eteesi.

Täytä yksi hakemus sivustollemme ja saat venelainatarjouksia jopa yli 20 eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Kilpailutuksen ja lainatarjouksien pyytäminen ei sido vielä lainan ottamiseen, vaan voit rauhassa tarkistaa minkälaisella korolla ja ehdoilla voit saada venelainaa. Löydä edullinen venelaina vain muutamalla klikkauksella!

markus

Markus Siltala
Päivitetty 9.1.2023

Sisällysluettelo

Venelaina on usein vakuudeton tai vakuudellinen kulutusluotto

Tyypillisesti venelaina on vakuudeton tai vakuudellinen kulutusluotto, jonka käyttötarkoituksena on veneen ostaminen. Useimmat jahdit tai veneet ovat yli kymmeninen tuhansien eurojen arvoisia, joten suurin osa joutuu turvautumaan erilliseen venerahoitukseen. Edullista ja parasta venelainaa etsiessäsi tee huolellinen vertailu, jotta löydät useiden vaihtoehtojen joukosta omaan tarpeeseen sopivimman ratkaisun.

Palvelulle kautta on mahdollista hakea vakuudetonta venelainaa jopa 60 000 euroon asti. Lainatarjouksia on mahdollista vastaanottaa jopa yli 24 luotettavalta rahoituslaitokselta sekä pankilta yhden hakemuksen avulla. Esittelyssä tulee ilmi kaikki oleellisimmat asiat lainaan liittyen.

Venelainaa hakiessasi muista vertailla kaikki lainantarjoajat

Suomen lainamarkkinoilla toimii useita eri tekijöitä, joten myös lainavaihtoehtoja on lukuisia. Tämä tarkoittaa automaattisesti sitä, että venelainan kokonaiskustannuksissa voi olla suuriakin eroja. Suuren tarjonnan vuoksi on erityisen tärkeää pyytää lainatarjouksia useilta rahoituslaitoksilta sekä pankeilta ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Ensimmäistä vastaantulevaa venelainatarjousta ei siis kannata allekirjoittaa ennen kattavan vertailemisen tekemistä.

Miten eri venerahoitusvaihtoehtojen vertailu tehdään?

Useimmat venelainan hakijat kiinnittävät huomionsa pelkästään nimelliskorkoon, joka ei ole suotava tapa. Nimelliskorko kätkee sisäänsä pelkästään lainasummasta perittävän koron sekä pankin marginaalin. Näiden lisäksi laina sisältää myös monia muita sivukuluja, jotka kasvattavat lainan lopullista hintaa.

Tästä syystä pelkän nimelliskoron vertaileminen ei ole järkevää, huomio kannattaa kiinnittää mieluummin lainan todelliseen vuosikorkoon. Venelainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset kuten esimerkiksi lainan sivukulut, avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Näiden lisäksi on suositeltavaa tarkistaa myös lainan kokonaiskustannukset.

Nimensä mukaisesti lainan kokonaiskustannukset kertovat sen mitä laina tulee lopullisesti maksamaan.

Ota nämä asiat huomioon hakiessasi venelainaa:

 • Venelainan todellinen vuosikorko – Todellinen vuosikorko sisältää kaikki venelainaan liittyvät kustannukset.
 • Valitse sopiva laina-aika – Takaisinmaksuaikaa valitessasi huomioi, että pidempi laina-aika kasvattaa venelainan kokonaiskustannuksia. Vastaavasti taas liian lyhyt laina-aika voi nostaa kuukausierät niin korkeaksi, että ne voivat ylittää oman kuukausibudjetin. Valitse siis realistinen laina-aika, jotta takaisinmaksaminen ei tuota ongelmia.
 • Huolehdi, että maksat lainan ajallaan takaisin – Jos lainaa ei maksa ajallaan takaisin, voi se pahimmillaan aiheuttaa suuria taloudellisia ongelmia. Älä siis hae lainaa sellaisessa tilanteessa, jossa tiedät, ettet selviydy lainan takaisinmaksamisesta.

 

Venelaina on mahdollista maksaa takaisin nopeammalla aikataululla eikä se lisää lainan kokonaiskustannuksia. Tällaisessa tilanteessa on suotavaa ilmoittaa lainanmyöntäjälle, jos aiot lyhentää lainaa jonain kuukautena enemmän tai maksaa sen kokonaan kerralla pois.

Venelaina

Venelainan hakeminen netistä

Venelainojen laajan vertailemisen jälkeen voit aloittaa lainan hakemisen. Nykypäivänä venelainaa voi hakea helposti ja nopeasti netistä. Palvelumme kautta lainan hakeminen on nopea prosessi, täytä ensin esitiedot sivustoltamme löytyvään lomakkeeseen, jonka jälkeen se lähetetään kilpailutettavaksi yli 20 eri pankin ja rahoituslaitoksen toimesta. Pystyt vastaanottamaan venelainatarjouksia sellaisilta lainanmyöntäjiltä, joiden ehdot ja kriteerit täytät.

Saatuasi kaikki tarjoukset vertaile niitä keskenään ja löytäessäsi vaatimuksiasi vastaavan lainan voit allekirjoittaa sen sähköisesti.

Venelainan hakeminen Vertaakorkoja.fi palvelusta:

 • Valitse etusivultamme sopiva lainasumma 100–60 000 euron väliltä
 • Valitse samasta taulukosta itsellesi realistinen takaisinmaksuaika 1–20 vuoden väliltä
 • Näet lainasumman ja takaisinmaksuajan alta suuntaa antavan arvion lainasi kuukausierästä, korosta ja muista kuluista
 • Seuraavaksi täytä esitietolomakkeeseen etunimi, sähköposti ja puhelinnumero. Muista myös hyväksyä palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen
 • Klikkaa itsesi eteenpäin kohdasta ”Hae lainaa”
 • Tämän jälkeen saat venelainatarjouksia vertailtavaksesi
 • Vastauksen voit saada jopa 15 sekunnissa
 • Jos päätät hyväksyä jonkin saamistasi tarjouksista, rahat maksetaan tilillesi heti tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa

Lainanantajasta riippuen voit joutua lähettämään lisäselvityksiä tai liitteitä, jotta lainahakemuksesi hyväksytään. Liitteiden avulla voidaan tarkistaa henkilöllisyytesi tai tulosi, jotta lainanantaja varmistuu, että suoriudut lainan takaisinmaksamisesta ongelmitta.

On myös mahdollista saada venelaina ilman liitteitä, jos lainapalvelu käyttää instantorin tyylistä automaattista palvelua, joka tarkistaa kaikki oleellisimmat asiat lainan saamiseksi.

Vaihtoehtoisesti venelainaa voi hakea myös perinteisen pankin kautta, joka on taas hitaampi prosessi. Jos haluat saada yhden sijaan useita lainatarjouksia, joudut täyttämään manuaalisesti jokaiseen perinteiseen pankkiin lainahakemuksen. Nettilainojen hakemiseen verrattuna tämä prosessi on hitaampi. 

Jos päätät hakea lainaa omasta pankista, voi lainahakemuksen tekeminen onnistua helposti verkkopankkisi välityksellä. Näiden vaihtoehtojen lisäksi voit myös ostaa venelainan osamaksulla veneliikkeestä.

Sovita venelaina omaan tulotasoon

Palvelumme kautta voit siis hakea venelainaa jopa 60 000 euroon asti, joten pystyt rahoittamaan isommankin veneen hankinnan vakuudettoman kulutusluoton avulla. Pankin myöntämään lainasummaan vaikuttaa myöntämisperiaatteet ja asiakkaan riskiarvioi.

Venelainan määrä kannattaakin sovittaa omaan tulotasoon, jolloin on paljon todennäköisempää saada myönnetty lainapäätös. Halutessaan venelainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa, jolloin on mahdollista saada vieläkin suurempi lainasumma veneen hankintaa varten. Tällöin pankki arvioi riskin pienemmäksi, kun lainasta on vastuussa yhden sijaan kaksi lainanottajaa.

Pankin tai rahoituslaitoksen tekemään riskiarvioon vaikuttaa lainasumman lisäksi myös lainan korko. Hakijan on mahdollista saada edullinen ja alhainen korko, jos on säännölliset tulot ja on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Venelainan korko voi alhaisimmillaan olla jopa 5 %.

Venelainan hakeminen perinteisestä pankista vai nettipankista?

Netistä haettavien lainojen lisäksi useimmat perinteiset pankit tarjoavat venelainaa. Näiden kahden luotonantajan välillä voi olla kuitenkin suuriakin eroja. Suurin ero on se, että perinteisten pankkien kautta voi hakea vakuudettomien lisäksi myös vakuudellisia kulutusluottoja, kun taas nettilainat pyrkivät tarjoamaan pelkästään vakuudettomia lainoja.

Ennen lainapäätöksen tekemistä kannattaa harkita tarkasti onko venelaina oikea lainatuote, jolla rahoitat veneen hankinnan. Vene on mahdollista ostaa myös osamaksulla, jossa itse vene toimii lainan vakuutena. Jos haluat veneliikkeen sijaan ostaa veneesi yksityiseltä myyjältä etkä halua asettaa venettä vakuudeksi, voit harkita vakuudettoman lainan hakemista. Useimmat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat jopa 10 000 euron vakuudetonta venelainaa hyvillä ehdoilla.

Vaikka et saisikaan ensimmäisellä hakemuksella yhtäkään lainatarjousta, kannattaa hakemukseen asettaa hieman pienempi lainasumma, jolloin on paljon todennäköisempää saada useita lainatarjouksia. Yleisin syy hylätylle päätökselle on hakijan riittämättömät tulot lainasummaan verrattuna, jolloin kannattaakin muuttaa lainasummaa hieman alaspäin. Jos lainasumman pienentäminen ei ole mahdollista, kannattaa pyytää itselleen rinnakkaishakija, jolloin kyseisen venelainan saaminen on paljon todennäköisempää.

Pankkien tarjoamat venelainat:

OP venelaina – Osuuspankin kautta voit hakea rahoitusta veneen hankintaan. Pankin kautta on mahdollista hakea vakuudellista tai vakuudetonta venelainaa. Venelainojen koron, lainan maksimimäärät ja vakuudet vaihtelevat. OP tarjoaa vakuudetonta venelainaa 2000–15 000 euroa. Esimerkiksi 15 000 euron laina 5 vuoden takaisinmaksuajalla oleva vakuudellinen laina tulisi maksamaan kokonaisuudessaan 18 588 euroa.

Nordea venelaina – Nordea tarjoaa 2000–50 000 euron joustoluottoa veneen hankintaa varten. Nordean kautta haettu 15 000 euron venelaina, joka sisältäisi 5 vuoden ja 4 kuukauden takaisinmaksuajan tulisi maksamaan kuukaudessa 300 euroa.

Edellä mainituista esimerkeistä voi huomata sen, että perinteisten pankkien kautta haettujen venelainojen kuukausierät ovat paljon korkeammat mitä nettilainoissa. Kalliimman hinnoittelun lisäksi nettilainojen hakuprosessi on aikaa vievää ja käsittelyajat voi olla jopa päivistä useisiin viikkoihin.

Lainanmyöntäjän tärkeimmät ehdot lainanhakijalle

Ikä – Lainanhakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen. Joillain lainanmyöntäjillä voi olla ikävaatimuksena jopa yli 20 vuotta.

Tulot – Jokaiselta lainanhakijalta vaaditaan säännöllisiä tuloja. SE mikä määritellään tuloksi, on lainanmyöntäjän käsissä. Esimerkiksi palkkatulojen lisäksi jotkut pankit voivat myöntää lainaa työttömille tai eläkeläisille, kunhan he saavat tuloja esimerkiksi sosiaalitukien muodossa. Jos lainaa hakee perinteisen pankin sijaan nettipankista voi lainanmyöntäjä vaatia liitteitä, jossa pitää olla todiste riittävistä tuloista. Tyypillisesti todisteet tuloista tulee toimittaa ainakin edeltävät kolmen kuukauden ajalta, mahdollisesti myös pidemmältä ajalta.

Puhtaat luottotiedot – Lainanhakijan luottotietojen tulee olla nuhteettomat, eikä lainaa ole mahdollista saada, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Poikkeustapauksia on myös olemassa, esimerkiksi hakija voi saada lainaa maksuhäiriömerkinnänkin jälkeen, jos siitä on kulunut riittävästi aikaa tai se on kuitattu REF-merkinnällä.

Vakituinen asuinpaikka – Vakuudetonta venelainaa on mahdollista saada hakijan, jolla on vakituinen osoite Suomessa. Useimmat lainanantajat voivat vaatia, että hakijan on pitänyt asua Suomessa vähintään 3 vuotta, jotkut pankit hyväksyvät myös vähintään vuoden asumisen Suomen sisällä. Tämä vaatimus pohjautuu siihen, että jos hakija on asunut muualla kuin Suomessa pidemmän aikaa, näyttävät luottotiedot tyhjiltä ja näin ollen pankki ei voi varmistua lainanhakijan luottohistoriasta.

Suomalainen pankkitili – Lainaa saadakseen hakijan tulee omistaa suomalainen pankkitili, sillä usein nettipankkien kautta haetuissa lainoissa henkilöllisyys tulee varmentaa verkkopankkitunnuksien avulla. Joissain tapauksissa pelkkä suomalainen sosiaaliturvatunnus voi olla riittävä henkilöllisyyden todentamiseen.

Jos täytät jokaisen edellä mainituista kohdista, voit täyttää hakemuksen ja hakea venelainaa yllä olevan hakemuksen avulla. Venelainan hakuprosessi on nopea ja parhaimmassa tapauksessa rahat voidaan maksaa tilille jo saman päivän aikana.

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,19 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
1000 – 60 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 70 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia

Lainasummat:
500 – 50 000 €

Maksuaika:
1 – 15 vuotta

Korkotaso:
4,5 – 20 %

Rahansiirto:
15 minuuttia