Veronpalautus ennakkoon

veronpalautukset-ennakkoon-vertaakorkoja

Oletko maksanut liikaa veroja? Tarkoituksella tai vahingossa, saat joka tapauksessa ylimääräisen osuuden veronpalautuksina kertamaksuna.

Verotuksen päättymispäivä vaikuttaa siihen, koska vuoden veronpalautukset maksetaan. Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseen voi olla, että saat palautuksen vasta myöhemmin. Ensimmäiset palautukset maksetaan jo heinäkuussa.

Voit tarkistaa oman veronpalautusten maksupäivän suoraan OmaVero-palvelusta.

Veronpalautusten maksupäivät 2024

Saat veronpalautuksesi riippuen verotuksen päättymiskaudesta seuraavasti (päättymiskausi – veronpalautuksen maksupäivä):

  • Toukokuu – 3.7.2024
  • Kesäkuu – 5.8.2024
  • Heinäkuu -3.9.2024
  • Elokuu – 3.10.2024
  • Syyskuu – 4.11.2024
  • Lokakuu – 3.12.2024

Pienetkin muutokset veroilmoitukseen voivat muuttaa loppulista maksupäivää ja summaa. Voi olla, että veronpalautus jää myös osittain tai kokonaan saamatta, jos palautustasi käytetään aikaisempien verovelkojen tai ulosoton maksamiseen.

Miten saan veronpalautuksen ennakkoon?

Ainoa tapa saada veronpalautus ennakkoon on hakea edullista vakuudetonta lainaa. Tätä lainaa on tarkoitus hakea veronpalautusta vastaavan summan edestä.

Vertaakorkoja auttaa sinua kilpailuttamaan edullisen veronpalautuslainan myös siinä tapauksessa, jos tarvitset rahoitusta nopealla aikataululla.

Verottaja ei itse koskaan maksa veronpalautuksia ennakkoon, vaan ne on järjesteltävä toista kautta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi: olet saamassa 3000 euroa veronpalautuksia, mutta palautukset on merkitty maksettavaksi vasta elokuussa.

Haet jo toukokuussa veronpalautusta vastaavan summan lainaa ja maksat koko könttäsumman takaisin, kun saat veronpalautusrahat. Näin ollen maksettavaksesi jää korot ja muut mahdolliset kulut siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi.

Veronpalautus ja vähennykset

Muista tarkistaa ja ilmoittaa verovähennykset jo hyvissä ajoin, jotta saat veronpalautukset mahdollisimman aikaisin tilille.

Tarkista vähennykset ainakin seuraavien asioiden osalta:

Asunnon ja työpaikan väliset matkat: saat vähentää enintään 7000 euroa

Kotitalousvähennys: kotitalousvähennyksestä kannattaa ottaa kaikki irti, jos olet oikeutettu tähän vähennykseen. Käytä apunasi sivuiltamme löytyvää kotitalousvähennyslaskuria.

Tulonhankkimismenot: työhuone, opiskelu- ja koulutusmenot, työkalut ja laitteet, tietokoneet, työhön liittyvä netti- tai puhelinliittymä sekä ammattikirjallisuus. Näistä voit vähentää jopa 750 euroa.

Väliaikainen sähkövähennys ei ole enää mahdollinen vuoden 2024 verotuksessa samoin asuntolainan korkovähennys poistui vuoden 2023 alussa. Nyt asuntolainojen korkoja voi vähentää vain, jos ne liittyvät tulojen hankintaan.

Usein kysyttyä ennakkoveronpalautuksista

Maksetaanko veronpalautukselle korkoa?

Verohallinto maksaa veronpalautuksille hyvityskorkoa, jonka suuruus on 2 %. Korko ei näy verotuspäätöksessä, mutta se lisätään palautettavaan määrään palautuksen yhteydessä.

Miten haen veronpalautusta ennakkoon?

Veronpalautuksen hakeminen ennakkoon tapahtuu täyttämällä hakemus sivuillamme, jonka summa vastaa veronpalautusta. Lainan takaisinmaksuajalla ei ole suurta merkitystä, sillä se on tarkoitus maksaa takaisin kokonaisuudessaan, kun veronpalautusrahat saapuvat tilille.

Miksi en saanut veronpalautusta?

Jos et saanut veronpalautusta, sinulla on todennäköisesti aikaisempia verovelkoja tai käynnissä oleva ulosotto. Muussa tapauksessa olet maksanut veroa vähemmän, kuin tulojesi perusteella olisi pitänyt.

Kuinka paljon veronpalautusta saan?

Näet tarkan veronpalautussumman suoraan OmaVero-palvelusta. Muista tarkistaa, että olet tehnyt tarvittavat vähennykset.

Milloin vuoden 2024 verotuspäätös tulee?

Esitäytetty veroilmoitus saapuu suurimmalle osalle kevään aikana. Tässä kohtaa kannattaa tehdä tarvittavat korjaukset. Korjausten jälkeen saat uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä.

Mikä on veronpalautus?

Veronpalautus on hyvitys siitä, että veroprosenttisi on ollut korkeampi kuin tuloillasi olisi tarvinnut olla. Näin ollen saat palautuksena sen osuuden, jonka olet maksanut liikaa.

Koska vuoden 2024 veronpalautukset maksetaan?

Näet oman veronpalautusten maksupäivän suoraan OmaVerosta, mutta maksut ajoittavat heinäkuun ja joulukuun välille.