Edullinen laina

Edullinen laina

Edullisen lainan löytäminen voi alkuun tuntua hankalalta, mutta netti tarjoaa siihen helpotusta. Parhaan ja edullisen lainan löytämiseen voi käyttää apuna verkosta löytyviä maksuttomia vertailu- ja kilpailutussivustoja.

Tämä artikkeli käsittelee miten löydät edullisen lainan ja mitä kriteerejä sen etsimisessä kannattaa huomioida. Mitä etuja kilpailutuksessa on ja miten hakuprosessi käytännössä toimii. Kaikki nämä ja monta muuta vinkkiä löydät seuraavasta tekstistä.

Halvin laina vertailun avulla

Oikeasti edullisen ja halvimman lainan löydät vertailemalla kaikkien lainapalveluiden tarjoamien lainatuotteiden tärkeimpiä tietoja keskenään. Vertailemisessa kannattaa kiinnittää huomio todelliseen vuosikorkoon ja takaisinmaksuaikaan. On suositeltavaa vertailla sinun tietojesi perusteella annettuja henkilökohtaisia lainatarjouksia. Jos teet pelkän vertailemisen etkä pyydä palvelusta tarjouksia, se ei anna todellista kuvaa saamastasi korkotasosta.

Vertailupalveluiden sivustoilla esitetään pelkästään suuntaa antavat korot ja kustannukset, näet todellisen korkotason ja muut kulut vasta pyydettyäsi henkilökohtaiset lainatarjoukset. Vertaakorkoja.fi palvelun avulla voit tehdä kilpailutuksen maksuttomasti ja saada useita lainatarjouksia.

Seuraavaksi esittelemme muutaman lainapalvelun, josta voit saada edullista lainaa alhaisella korolla:

  • Omalaina.fi – Korko alkaen 4,19 %
  • Rahoitu.fi – Korko alkaen 4,5 %
  • Rahalaitos.fi – Korko alkaen 4,5 %

Edellä mainitut korot ovat suuntaa antavia ja joissain tilanteissa ne voivat olla myös korkeampia. Lainanmyöntäjät määrittelevät korkotason jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti hänen antamiensa tietojen pohjalta. 

Korkotasoon vaikuttaa suoranaisesti myös hakijan maksukyky ja luottokelpoisuus. Vertailemisen ja kilpailutuksen tekeminen ei ole sitovaa ennen kuin lainatarjous päätetään allekirjoittaa sekä hyväksyä. Jos mikään saamistasi tarjouksista ei miellyttänyt tai ollut tarpeeksi edullinen, ei sinun tarvitse niitä erikseen hylätä.

Halpa laina on mahdollista saada ilman vakuuksia

Lainantarpeen iskiessä useimmat suomalaiset suuntaavat netin ihmeelliseen maailmaan. Lainahakemuksen tekeminen netissä on nostanut suosiotaan, sillä sen voi tehdä koska tahansa. Netissä tarjottaviin lainoihin ei vaadita erikseen vakuuksia tai takaajia eikä sinun tarvitse kertoa lainanmyöntäjälle lainan käyttötarkoitusta.

Vaikka lainan hakemiselle ei vaadita vakuuksia tai henkilötakauksia, näkyy tämä usein sen hinnoittelussa. Vakuudettomat lainat ovat usein kalliimpia mitä vakuudelliset, sillä niihin liittyy suurempi luottotappioriski.

Halvimman lainan löytää tekemällä maksuttoman vertailun ja kiinnittämällä huomio lainan todelliseen vuosikorkoon ja laina-aikaan. Nämä tiedot kertovat sen mikä on lainan lopullinen hinta.

Joissain tilanteissa voi olla järkevää kääntyä oman kotipaikkakuntasi pankin puoleen ja tarkistaa saisitko sieltä edullista kulutusluottoa nettilainan sijasta. Tämä perustuu siihen, että pankki näkee enemmän taloudelliseen tilanteeseen liittyviä seikkoja kuten esimerkiksi tilitietojasi.

Vakuudeton laina on usein helposti saatavilla ja se on nopeampi vaihtoehto kuin vakuudellinen laina. Vakuudettoman lainan takaisinmaksu on usein joustavaa ja se tapahtuu sopivissa erissä. Kyseinen lainatuote kuitenkin sisältää myös huonoja puolia, kuten esimerkiksi se on paljon kalliimpi kuin vakuudellinen laina ja se voi helpommin velkaannuttaa. 

Tästä syystä suosittelemme ennen lainan hakemista tutustumaan lainamarkkinoiden kaikkiin vaihtoehtoihin ja lukemaan lainaehdot tarkasti läpi, jotta mikään seikka ei voi yllättää lainan ottamisen jälkeen. 

Kuka voi hakea edullista lainaa?

kaikki lainat vaativat hakijoiltaan joitain ehtoja, jotka tulee täyttää. Seuraavaksi esittelemme perustiedot, jotka voivat vaihdella lainanantajien mukaan.

Hakijalta vaaditaan ainakin seuraavia asioita:

  • Ikä – Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, joissain tapauksissa lainanmyöntäjä voi vaatia jopa 24 vuoden ikää varsinkin, jos haettava lainasumma on suurempi
  • Henkilötiedot – Osoite, asumismuoto, työsuhde jne.
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite – Hakijan on pitänyt asua suomessa vähintään 3 vuoden ajan
  • Luottotiedot – Puhtaat ja nuhteettomat, ei aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä
  • Maksukyvyn tulee olla riittävä

Näillä vinkeillä saat edullisen lainan helposti tilillesi

Lainan kilpailutus – Ennen lainan hyväksymistä, suosittelemme kilpailuttamaan lainat, sen avulla voit säästää selvää rahaa. Kaikkien pankkien ja lainantarjoajien hinnoitteluissa ja ehdoissa voi olla suuriakin eroja. Kilpailuttamisen avulla saat itsellesi oikeasti edulliset lainatarjoukset ja löydät halvimman lainan. Voit käyttää kilpailuttamiseen Vertaakorkoja.fi palvelua, se on täysin ilmainen ja sen tekeminen vie vain muutaman minuutin.

Riittävä maksukyky – Vaikka kyseessä onkin edullinen laina, vaatii se suunnittelemista ja miettimistä. Mieti tarkasti onko maksukykysi riittävä eikä lainan ottaminen kaada talouttasi. Laina pitää pystyä maksamaan takaisin ajallaan ilman ongelmia. Jos laina ottaminen on välttämätön asia, pyri ottamaan sitä tulojesi mukaan sen verran että suoriudut sen takaisinmaksamisesta. Jos lainan takaisinmaksaminen tuottaa ongelmia, voi se pahimmillaan mennä perintään ja aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän.

Älä ota useita lainoja – Vältä ottamasta useita lainoja samaan aikaan, jokainen uusi laina nostaa kustannuksia ja kuukausittaisia menoja.

Hyödynnä lainojen yhdistämistä – Jos sinulla on aikaisempia kalliita lainoja, on suositeltavaa harkita lainojen yhdistämistä. Sen sijaan, että maksaisit useiden lainojen korkoja ja kustannuksia, yhdistelylainan avulla niputat kaikki lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.