Lainavertailu - vertaile lainat netissä

Ilmainen & Et sitoudu mihinkään
Saat lainapäätöksen heti

Vertaakorkoja on yksi Suomen suosituimmista lainavertailuista.

Teemme yhteistyötä Suomen johtavien lainanvälittäjien kanssa, joiden avulla yhdessä tavoitamme yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta.

Olemme auttaneet yli 100.000 suomalaista vertailemaan lainat.

Saat vastauksen heti täytettyäsi ilmaisen hakemuksen. Katso minkälaisia lainoja sinulle tarjotaan! Ei sitoutumista.

  • Ilmainen
  • Et sitoudu mihinkään
  • Saat lainapäätöksen heti
Maksuton palvelu
Lainasumma Laina-aika

Kuukausierä *

188€

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.  • 70% saa meiltä tarjouksen
  • Tarkista oma korkotaso
Hakemuksen käsittelee yhteistyökumppanimme:
Rahoitu logo
Omalaina logo
Rahalaitos logo
Esimerkki lainasta: Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €. Nimelliskorko min 4,5 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,5 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Täytä lainahakemus

Lainan hakeminen palvelumme avulla on maksutonta, vaivatonta ja nopeaa. Vertaile parhaat lainat aina 60 000 euroon asti.

Vertaile lainoja

Voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella. Ensimmäiset lainatarjoukset ovat edessäsi minuuteissa.

Valitse paras tarjous

Voit hyväksyä henkilökohtaisista lainatarjouksista minkä tahansa. Rahat maksetaan tilillesi parhaimmillaan vain minuuteissa.

Lainojen vertailu auttaa säästämään jopa tuhansia euroja

Lainavertailussa pystyt vertailemaan eri lainatuotteita ja siihen liittyviä kustannuksia sekä korkoa. Löydät vertailusta pikavipit, kulutusluotot ja joustoluotot. Vertailun tekeminen on järkevää, jotta varmistut löytääksesi oikean lainatuotteen, joka vastaa tarpeitasi. Kaikki vertailusta löytyvät lainatuotteet ovat vakuudettomia.

Halutessasi voit myös vertailla eri käyttökohteisiin tarkoitettuja lainoja kuten yrityslainat ja yhdistelylainat.

Lainavertailuun kannattaa käyttää riittävästi aikaa, jotta siitä saa kaiken tarvittavan hyödyn irti, vaikka vertailu oikein toteutettuna voi olla hieman pidempi prosessi ei lainan hakemiseen menee tyypillisesti kuin muutama minuutti. Lainan maksaminen tapahtuu yleensä jo samana päivänä tai viimeistään muutaman päivän sisällä.

Tee maksuton vertailu, jotta löydät edullisen lainan.

Vertaakorkoja.fi lainavertailu

Vertaakorkoja.fi lainavertailu esittelee jopa yli 25 eri rahoituslaitoksen ja pankin lainatarjoukset. Palvelumme lainavertailu on yksinkertainen prosessi ja se alkaa esitietojen täyttämisellä. Kirjaa esitieto hakemukseen aluksi lainasumma sekä takaisinmaksuaika. 

Alapuolelta näet suuntaa antavat tiedot lainan kuukausierästä, korosta ja kuluista. Näiden lisäksi täytä etunimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Viimeiseksi hyväksy palvelun käyttöehdot ja tietosuojaseloste, aloita lainan hakeminen kohdasta ”Hae lainaa”.

Esitietolomakkeen täyttämisen jälkeen sinulle esitetään tietojasi vastaavia lainatarjouksia, jossa tulee ilmi lainan kokonaiskustannukset, korko ja muut kustannukset. Palvelumme kautta voit vertailla lainaa 100 eurosta jopa 60 000 euroon asti 1–120 vuoden takaisinmaksuajalla.

Mitkä tekijät tulee ottaa huomioon lainavertailua tehdessä?

 Tässä osiossa käsittelemme tekijöitä, joita sinun tulee ottaa huomioon tehdessäsi lainavertailua Vertaakorkoja.fi palvelun kautta.

Lainanhakijan ikä – Jokaisessa lainapalvelussa on yleinen sääntö koskien ikävaatimusta. Mitään lainatuotteita ei voi saada, jos ei ole vähintään 18-vuotias. 18 vuotta on vähimmäis- ikävaatimus, sillä joillain palveluilla voi olla 22 tai jopa 25 vuoden ikäraja. Tästä syystä lainaa kannattaa hakea sellaisilta lainapalveluilta, joihin on riittävä ikä.

Lainasumma – Lainasumma on tärkeä tekijä, sillä eri rahoituslaitoksien tarjoamat lainasummat voivat vaihdella jopa tuhansista euroista useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Tyypillisesti suurempia lainasummia tarjoavat palvelut pystyvät myöntämään edullisempaa lainaa. Tämä seikka voi kuulostaa hyvältä, mutta myös samaan aikaan huonolta. Siinä piilee se riski, että lainanhakija voi ottaa alkuperäistä suunniteltua suuremman lainan ja sen takaisinmaksaminen voi hankaloitua.

Lainan korko – Korko on lainavertailua tehdessä yksi suurimmista tekijöistä. Suurimmaksi osaksi korko määrittelee sen mitä laina tulee lopullisesti maksamaan. Mitä suurempi lainan korko, sitä kalliimpi on lainan lopullinen hinta. Korko ei välttämättä aina kerro sitä onko laina edullinen tai kallis, sillä vaikka korko olisi pieni, voi se sisältää suuria lainanhoitokuluja. Lainapalveluiden sivustolla esitettyihin tietoihin ei kannata tuudittautua, sillä lainan korko ja muut kustannukset määräytyvät henkilökohtaisesti hakijan tietojen perusteella.

Takaisinmaksuaika – Toiseksi suurin tekijä, joka määrittää kulut on laina-aika. Mitä pidemmän takaisinmaksuajan valitsee sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannukset nousevat. Jos taas laina-aika on lyhyempi niin automaattisesti kuukausittaiset maksut myös nousevat. Tästä syystä oikean laina-ajan valitsemiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa, jotta löytää lainalleen sopivan pituisen ajan.

Lainavertailuun vaikuttavat tekijät

Lainojen korot määräytyvät aina henkilökohtaisesti

Lähes kaikissa lainavertailussa lainojen korot on ilmoitettu hintahaarukalla, sillä ne vaihtelevat hakijakohtaisesti. Lainan korko määräytyy asiakaan maksukyvyn ja annettujen tietojen perusteella. Lainavertailuhan olisi paljon helpompaa toteuttaa, jos jokaisessa lainassa olisi kiinteä korko, tämä ei kuitenkaan ole mahdollista sillä jokainen lainanantaja määrittelee koron itse.

Alhaisemman koron saa ne hakijat, jotka omaavat hyvän maksukyvyn, jolloin automaattisesti myös pankki tekee vähemmän luottotappiota. Jos taas asiakkaan maksukyky on huono eikä tulot ole riittävät, tällöin pankki määrittelee lainalle korkeamman koron, jottei luottotappiota syntyisi.

Maksukyvyn lisäksi lainan korkoon vaikuttaa hakijan ikä sekä aikaisempi historia kyseisen luotonantajan kanssa. Näiden seikkojen takia koron vertaileminen pelkän lainavertailun avulla on haastavaa, sillä lopullisen koron saa vasta hakemuksen täyttämisen jälkeen. 

Täyttämällä palveluumme maksuttoman hakemuksen voit saada useita lainatarjouksia luotettavilta lainanantajilta.

Kannattaako vertailussa kiinnittää huomio nimelliskorkoon vai todelliseen vuosikorkoon?

Lainan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko eivät tarkoita yhtä ja samaa asiaa. Tämä osa-alue käsittelee niiden eroavaisuuksia sekä kumpaan sinun kannattaa lainavertailua tehdessäsi kiinnittää huomio.

Lainan nimelliskorko on se korko, jonka lainanantaja ilmoittaa ja joka peritään kiinteänä lainatusta rahasummasta. Nimelliskorko sisältää usein viitekoron ja marginaalin. Tämä luku on aina todellista vuosikorko alhaisempi. Nimelliskorko ei siis kerro lainan lopullista hintaa.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut mm. avausmaksun, nostokulut ja muut perintäkulut. Käytännössä se on nimelliskorko, johon on lisätty kaikki mahdolliset lainaan liittyvät kustannukset.

Kumpi näistä koroista on se tärkeämpi, johon kannattaa kiinnittää huomio lainavertailua tehdessä? Nimelliskorko harvemmin kertoo lainan kokonaissumman. Molemmat korot ovat tärkeitä tekijöitä lainanhaussa. Jos haluaa tietää lainan todelliset kustannukset kannattaa vertailla todellista vuosikorkoa.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainavertailua voi hyödyntää kuka tahansa täysi-ikäinen suomalainen henkilö, joka omaa puhtaat luottotiedot. Lainaa hakiessa jokainen luotonmyöntäjä tarkistaa hakijan luottotiedot, eli jos sinulla on luottotiedoissasi maksuhäiriömerkintöjä, todennäköisesti et voi saada uutta lainaa. Luottohäiriömerkinnät estävät lainan saamisen lisäksi myös esimerkiksi asunnon vuokraamisen.

Ikävaatimuksen lisäksi lähes jokainen lainasivusto sekä pankit tarkistavat asiakkaan kuukausitulot varmistuakseen siitä, että hakija suoriutuu lainan takaisinmaksusta ilman ongelmia. Kaikissa lainapalveluissa pienemmät kuukausitulot eivät ole este lainan saamiselle varsinkin, jos lainattava summa on pienempi.

Yleiset lainaehdot:

  • Riittävä ikä – Tyypillisesti riittää, että lainanhakija on vähintään 18-vuotias, mutta jotkut pankit tai rahoituslaitokset voivat vaatia yli 20 tai jopa yli 25 vuoden ikää. Jokainen luotoantaja asettaa itse lainan saamiseksi tietyn ikävaatimuksen.
  • Nuhteettomat luottotiedot – Lähes jokainen lainapalvelu vaatii hakijalta puhtaita luottotietoja. Jokainen lainanmyöntäjä tarkistaa asiakkaan luottotiedot ennen lainan myöntämistä.
  • Vakituinen osoite Suomessa – Suomen markkinoilla toimivat luotonantajat vaativat yleensä hakijalta vakituista osoitetta, joka on Suomen sisällä. Jos lainanmyöntäjä ei vaadi vakituista osoitetta hakijalta niin vähintään hänen on pitänyt asua Suomessa riittävä aika.
  • Liitteet – Joissain tapauksissa luotonantaja voi vaatia hakijalta joko lainanhaun yhteydessä tai jälkikäteen erillisiä liitteitä. Tyypillisesti liitteet koskevat riittävien tulojen varmistamista tai palkkatodistusta, jolla saadaan varmistus asiakkaan maksukyvystä.
 

Edellä mainitut ehdot ovat yleisimpiä ja joillain lainapalveluilla voi olla näitäkin tiukemmat ehdot.

Kannattaako lainaa hakea vakuuksilla vai ilman?

Oikean lainan löytäminen voi laajan valikoiman takia tuntua vaikealta. Lainan löytäminen voi olla helpompaa, kun ne jakaa kahteen eri kategoriaan lainaa vakuuksilla ja lainaa ilman vakuuksia. 

Molemmat vaihtoehdot ovat varteenotettavia ja sisältävät hyviä sekä huonoja puolia. Tässä osiossa käymme tarkemmin läpi näiden lainavaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia helpottaaksemme oikean lainan löytämistä.

Lainaa ilman vakuuksia vai lainaa vakuuksilla

Perinteisempi muoto on hakea lainaa vakuuksilla. Sen haittapuoliin sisältyy se, että sen hakeminen vaatii suuremman pääoman tai henkilön, joka toimii lainan takaajana. 

Vakuudellisen lainan hyviin ominaisuuksiin kuuluu edullisuus, sillä tässä lainamuodossa pankilla on takuu siitä huolimatta vaikkei hakija suoriutuisikaan lainan takaisinmaksusta.

Hakijat, joilla ei ole suurta pääomaa valitsevat usein lainaa ilman vakuuksia, sillä sitä on mahdollista hakea täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä lainamuoto on usein myös helpompi saada mitä vakuudellinen laina. Vakuudettomien lainojen käsittelyajat ja rahanmaksut ovat yleensä nopeampia.

Vertaa korkoja, lainaa fiksummin

Artikkelit

Lyhennysvapaa

Lyhennysvapaa tarkoittaa luotonantajan myöntämää sovittua ajanjaksoa jonka aikana lainaa ei...

Lue lisää