Järjestelylaina

Järjestelylaina

Lainojen keskittäminen on järkevää, mutta vielä järkevämpää on maksaa edullisella järjestelylainalla nykyiset kalliimmat luotot ja osamaksut pois yhdellä kertaa. Näin sinulla on vain yksi edullisempi laina huolehdittavana vain yhdessä paikassa.

Järjestelylainan on todettu vähentävän myös stressiä.

Mikä on järjestelylaina?

Järjestelylaina tarkoittaa suurempaa kulutusluottoa, jonka tarkoituksena on yhdistää useat pienet lainat ja maksut yhdeksi suureksi, mutta koroiltaan ja kuluiltaan edullisemmaksi lainaksi.

Kyse on vanhasta tekniikasta, mutta vasta viimeisten vuosien aikana luotonantajat ovat ymmärtäneet, että myös näitä lainatuotteita kannattaa markkinoida.

Parhaimmillaan järjestelylaina palvelee siis sekä kuluttajaa, että luotonantajaa.

Järjestelylaina auttaa pienentämään nykyiset lainakulusi ja helpottaa velkojen pois maksamista. Tavoitteena voi olla velan kokonaiskustannuksien pienentäminen, lyhennysten vaihtaminen tai yksinkertaisesti vain päätös siirtää kaikki velat yhdelle pankille tai luotonantajalle.

Pääsääntöisesti netistä haettavat järjestelylainat ovat vakuudettomia, joka tarkoittaa, että ne eivät sovi vakuudellisten lainojen yhdistämiseen, jotka usein luonnostaan ovat hieman edullisempia. Tällaisia vakuudellisia lainoja voivat olla asuntolaina, autolaina tai muu vakuudellinen rahoitusmuoto.

Yhdistelylaina on vaikeasti velkaantuneille usein ensimmäinen oljenkorsi, jonka toivotaan ratkaisevan ongelman. Monesti kuitenkin yhdistelylainakaan ei riitä ja saatetaan tarvita organisoitua velkajärjestelyä, jollaista esimerkiksi Takuusäätiö tarjoaa.

Järjestelylaina on todettu toimivaksi velkaantumista vastaan

Lainaa velkaantuneena on erittäin vaikea saada perinteistä pankeista edes vakuuksia vastaan. Tästä syystä monet velkaantuneet tai velkaantumisen vaarassa olevat henkilöt perehtyvät tarkemmin verkosta haettaviin yksityisten pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamiin yhdistelylainaratkaisuihin.

Suomessa yksityishenkilöiden ja kotitalouksien velkaantuminen on jatkunut kasvavaa vauhtia. Siksi koemme erityisen tärkeäksi tuoda esiin vinkkejä ja neuvoja, joilla voi parantaa omaa taloudellista asemaansa.

Järjestelylaina on yksi parhaimmista apuvälineistä velkaantumisen vaarassa oleville tai niille, jotka haluavat tehdä taloudellisesti fiksumpia päätöksiä.

Suomessa velkaantumisen käsite on hyvin häilyvä, se voi tarkoittaa henkilöä kenellä ei ole varaa maksaa kuukausittaisia laskujaan tai sitä, että kotitalouden tuloista lähes puolet menee maksuihin ennen kuin ne saapuvat edes tilille.

Velkaantumisen syitä voivat olla pienemmät vakuudettomat lainat kuten vipit, kulutusluotot tai vaikkapa osamaksut – tällaisessa tilanteessa järjestelylaina saattaa olla täsmälääke.

Kannattaako järjestelylainaa hakea?

Riittävän edullinen järjestelylaina on kaikissa tapauksissa kannattava, mikäli lainaa löytyy sopivalla korolla.

Netistä on mahdollista hakea erilaisia järjestelylainoja esimerkiksi lainanvälittäjien avulla, jolloin yhdellä hakemuksella saadaan mahdollisimman monta tarjousta.

Sitä ennen on kuitenkin laskettava nykyisten lainojen korot ja kustannukset, jotta niitä voidaan verrata uusiin lainatarjouksiin. Samalla sinun on laskettava, kuinka suurta järjestelylainaa tarvitset.

Järjestelylainojen suuruudet liikkuvat usein 20 ja 60 000 euron välissä ja monissa tapauksissa ne haetaan yhteishakijan kanssa, jolloin lainan korkotaso on aina yksin hakevaa henkilöä alhaisempi.

Järjestelylaina kannattaa jos:

  • Sinulla on paljon osamaksuja tai muita pienempiä lainoja
  • Haluat pienentää lainakulujasi
  • Haluat helpottaa talouden hallintaa ja maksaa lainakuluja vain yhteen paikkaan
  • Olet vaarassa velkaantua
  • Haluat kokeilla, löytäisitkö edullisempaa lainaa

Etenkin lakimuutokset ovat vaikuttaneet järjestelylainojen suosioon. Ne henkilöt, joilla on vielä voimassa vanhoja kalliita pikalainoja ennen 20 % korkokattolakia – kannattaa heti hakea uutta edullisempaa järjestelylainaa, sillä voit säästää todennäköisesti tuhansia euroja.

Kuukausittaisten lyhennysten ylikuorma on myös yksi syy lainojen yhdistämiselle. Uutta lainaa hakiessa on nimittäin mahdollisuus hakea lainaa pidemmälle maksuajalle, jolloin lainalyhennyksiä on mahdollista optimoida.

Jos siis tuntuu siltä, että maksat tällä hetkellä itsesi kipeäksi kuukausittain ja rahaa ei tunnu jäävän elämiseen ollenkaan, voi olla järkevää hieman pidentää laina-aikaa, vaikka kokonaiskustannukset saattaisivatkin nousta.

Kuka voi hakea järjestelylainaa ja miten sitä haetaan?

Järjestelylainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen Suomen kansalainen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Erilaisia järjestelylainoja verkossa tarjoavat pankit ja rahalaitokset, joiden tarjoukset voit pyytää avullamme yhdellä hakemuksella.

Lainojen yhdistely kannattaakin aloittaa puolueettomasta ja maksuttomasta Vertaakorkoja.fi palvelusta, jonka avulla saat henkilökohtaisia järjestelylainatarjouksia nopeasti eteesi. Kun löydät sopivan ja riittävän edullisen järjestelylainan voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankkitunnuksilla, jonka jälkeen laina maksetaan tilillesi parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

Olemme kuulleet useita kokemuksia järjestelylainojen käyttämisestä, joista lähes kaikki ovat olleet positiivisia. Moni on kuitenkin ilmoittanut, ettei ole saanut riittävän edullisia lainatarjouksia.

Tällaisessa tilanteessa suosittelemme kääntymään suoraan Takuusäätion ja sosiaalisen luoton puoleen. He pystyvät auttamaan yksityishenkilön velkojen järjestämisessä.

Ota selvää mikä on paras järjestelylaina Vertaakorkoja.fi palvelussa

Vertaakorkoja.fi on maksuton lainavertailupalvelu, joka auttaa tavoittamaan parhaat luotonantajat ja pankit vain yhdellä hakemuksella. Näin säästät aikaa ja rahaa.

Paras järjestelylaina löytyy vain kilpailuttamalla, kun vertailet useiden pankkien ja luotonantajien tarjouksia keskenään. Voit vapaaehtoisesti koska tahansa katsoa lainatarjoukset ja päättää otatko tarjottua lainaa vastaan.

Ennen kuin aloitat muista, että varmaa järjestelylainaa ei ole olemassa. Kaikki saamasi lainatarjoukset perustuvat henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteeseesi, jolloin joidenkin pankkien tarjoamat lainat saattavat olla liian kalliita. Allekirjoita uusi lainasopimus ja järjestä lainat vain siinä tapauksessa, jos se on edullisempi kuin nykyiset lainasi.