Joustoluotto vai luottokortti?

Joustoluotto vai luottokortti

Yleensä kun tarkoituksena on hakea äkillistä sekä joustavaa rahoitusta mietitään olisiko järkevämpää ottaa joustoluotto vai luottokortti? Käytettävyydeltään sekä ominaisuuksiltaan ne eivät juurikaan eroa toisistaan. Mutta onko näissä molemmissa samanlainen hinnoittelu? Me selvitimme sen ja kerromme enemmän hinnoittelusta tässä artikkelissa. 

Millainen on joustoluotto?

Joustoluotto on nimensä mukaisesi joustava sekä usein se on korkeintaan muutaman tuhannen euron laina. Joustoluottoon ei tarvita erikseen vakuuksia eikä takauksia, vaan se on täysin vakuudeton laina. Se toimii luottokortin tavoin ja sitä on mahdollista nostaa omalle tilille aina tarpeen tullen. Käytännössä sinun ei siis tarvitse kerralla nostaa koko lainasummaa kuten esimerkiksi perinteisissä pikavipeissä tai kulutusluotoissa. 

Joustoluotossa ei ole kiinteää korkoa vaan se maksetaan aina nostetun lainasumman mukaisesti. Jokaisesta tehdystä nostosta usein veloitetaan erillinen nostopalkkio. Jos nostoja tekee usein, se myös kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. 

Aina kun asiakas lyhentää lainaa, palautuu se automaattisesti uudelleen nostettavaksi. Ominaisuuksiltaan joustoluotto on lähes identtinen luottokortin kanssa. Kaikki muut lainat, mukaan lukien joustoluotto kannattaa aina muistaa kilpailuttaa, sillä sen avulla kuluissa sekä koroissa voi säästää selvää rahaa. 

Millainen on luottokortti?

Joustoluotto sekä luottokortti ovat toiminnoiltaan samanlaisia. Luottokorteille asetetaan tietty luottoraja, minkä rajoissa korttia voi käyttää. Kun luottokortilta käytetty summa on maksettu takaisin, vapautuu se uudelleen käytettäväksi. Useimmissa luottokorteissa voi olla kuukauden verran korotonta maksuaikaa, mikä kannattaa hyödyntää luottokorttilaskun lyhentämiseen. 

Joustoluotosta poiketen luottokortin käyttäjä voi saada itselleen joitain etuja. Esimerkiksi jotkut luottokortit voivat tarjota asiakkailleen matkavakuutusta tai muuta vastaavaa etuutta. Mahdollisiin etuuksiin kannattaa tutustua tarkasti ennen oikean luottokortin valitsemista. 

Onko luottokortti halvempi kuin joustoluotto?

Kerrataksemme vielä tekstistä varmastikkin tuli ilmi se ettei joustoluoton sekä luottokortin toiminnallisuuksissa ole hirveästi eroja. Isoimman eron voi huomata hinnoittelussa. On kuitenkaan mahdotonta tarkasti sanoa kumpi oikeasti tulisi halvemmaksi ilman, että tietää tarkasti asiakkaan tarpeet. 

Tästä syystä suosittelemme tekemään joustoluotto vertailun  ja kirjaamaan itselleen ylös edullisimman joustoluoton kokonaiskustannukset. Joustoluotto vertailun jälkeen sama kannattaa tehdä luottokorteille. Tee vertailu kaikkiin löytämiisi luottokortteihin ja laita ylös edullisimman kortin kustannukset. Näiden jäkeen voit vertailla edullisinta joustoluottoa sekä luottokorttia toisiinsa ja valita itselleen järkevimmän vaihtoehdon. 

Huomioitavat asiat luottokortin käytössä

Valintaa tekiessä kannattaa luottokortin ominaisuuksissa kiinnittää huomio siihe, että luottokorttilaskun lyhentämisessä ilmoitetaan aina minimisumma mikä on pakollinen maksaa. Toki luottokorttilaskua saa halutessaan maksaa enemmän kuin ilmoitettu minimisumma. Minimisumman maksamisen sijaan on kuitenkin järkevämpää ensisijaisesti pyrkiä maksamaan luottokorttilasku kerralla pois. 

Jos luottokorttilaskun haluaa maksaa useimmissa pienemmissä erissä takaisin, kannattaa varautua siihen, että voi joutua maksmaan myös korkoa enemmän. 

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.