Milloin luottosopimuksen voi irtisanoa?

Milloin luottosopimuksen voi irtisanoa

Luottosopimuksen irtisanomiseen liittyy joitain tiettyjä ehtoja jotka tulee täyttää. Luoton voi irtisanoa lähettämällä ilmoituksen irtisanomisesta 14 päivän kuluessa luottosopimuksen tekemisestä. Luottoa ei koskaan kannata hakea hetken mielijohteesta, vaan sen ottamista kannattaa harkita useaan kertaan. Luottosopimuksen irtisanomisesta voidaan veloittaa erillinen maksu. 

Yleisin peruste luottosopimuksen irtisanomiseen on henkilökohtaisen maksukyvyn heikentyminen. Jos luoton ottaminen on välttämätöntä sekä harkittua, niin suosittelemme enne hakemista tekemään kattavan vertailun jotta lainakustannukset eivät ole liian korkeat.

Korttiluoton irtisanominen

Korttiluotto on mahdollista irtisanoa koska tahansa. Näissä tilanteissa luoton irtisanomisaika voi olla kuukausi eikä siitä voida periä erillistä maksua. Ennen sopimuksen irtisanomista tulee luotosta maksaa säännölliset kulut. Jos kuluja on maksettu etukäteen, niin ne palautetaan. Eli jos asiakas on ehtinyt maksaa ennakkoon seuraavan kuun kulut liittyen laskutukseen, niin kyseinen summa on palautettava asiakkaalle. 

On myös mahdollista, että luotonantaja irtisanoo jatkuvat luoton. Luottosopimus tulee maksaa takaisin ehtojen sekä maksusuunnitelman mukaan. Irtisanomisesta tulee tehdä ilmoitus joko sähköpostilla tai kirjeitse. Luottosopimuksessa voi olla myös ehto, jossa luotonantaja voi estää asiakkaan käyttämästä luottokorttia ja sulkea sen. Kuitenkin tässäkin tapauksessa asiakkaan pitää maksaa käytetty luotto takaisin sopimuksen sekä ehtojen mukaisesti. 

Miten luottosopimuksen voi irtisanoa?

Luottosopimus joka on tehty kuluttajan kanssa voi irtisanoa 14 vuorokauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta tai kun sopimus on vastaanotettu sähköisesti. Kuitenkin peruuttamisesta tulee ilmoittaa luotonantajalle kirjallisesti tai sähköpostilla. Irtisanomisen syytä ei tarvitse erikseen perustella luotonantajalle. 

Vertaakorkoja banneri

Rahojen palauttaminen luotonantajalle

Luotonantajan on mahdollista periä erillinen maksu luottosopimuksen irtisanomsiesta, jos ilmoitus on tehty ennen sopimuksen tekoa sekä siitä on erikseen mainittu ehdoissa. Perittävä summa on yleensä luoton korko siltä ajalta kun asiakas on saanut luoton käyttöönsä. Rahat pitää palauttaa luotonantajalle viimeistään 30 vuorokauden kuluessa siitä kun ilmoitus on lähtetty. Jos asiakas tekee palautuksen 30 päivän jälkeen, niin alkuperäinen sopimus astuu voimaan. 

Jotta luottosopimuksen irtisanomista ei tarvtse turhaan tehdä, niin helpommalla pääsee kun muistaa ennen luoton hakemista tehdä vertailun. Vertailun avulla näet onko luoton hakeminen järkevää sekä millaisia lisäkustannuksia se tuo talouteen. 

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.