Osamaksujen yhdistäminen

Osamaksujen yhdistäminen

Osamaksujen yhdistäminen voi tulla ajankohtaiseksi silloin jos niitä on kasaantunut liikaa eikä maksamisesta selviydy. Tämä artikkeli sisältää tärkeimmät asiat osamaksujen yhdistämisestä ja siitä miten se on mahdollista tehdä järkevästi ilman lisäkustannuksia. 

Osamaksujen yhdistäminen auttaa säästämään rahaa

Yhdistämällä kalliit osamaksut voit säästää huomattavan summan rahaa. Kun osamaksut yhdistetään, niin sen avulla säästetty raha kannattaa hyödyntää esimerkiksi lainojen maksamiseen tai muuhun järkevään asiaan. 

Nykypäivänä yhä useampien tuotteiden tai asioiden ostaminen osamaksulla on yllättävän helppoa. Osamaksut voivat aiheuttaa loputtoman velkakierteen, josta pois pääseminen voi olla hankalaa. Osamaksu ominaisuutta ei ole mahdollista käyttää jos ei omaa puhtaita luottotietoja. Jos kuitenkin luottotiedot ovat nuhteettomat sekä aikaisempi maksukäyttäytyminen on hyvä, niin osamaksua voi hyödyntää suhteellisen helposti. 

Useimmat verkkokaupat tai muut vastaavat voivat jopa tuputtaa osamaksulla maksamista. Nykyään voi olla harvinaista se ettei tarjota osamaksu mahdollisuutta. Esimerkiksi uuden auton tai elektroniikkaa pystyy ostamaan helposti osamaksulla. Osamaksulla maksaminen mahdollistaa tuotteen ostamisen silloin kun omat varat eivät ole riittävät. 

Tekemällä osamaksusopimuksen, saat ostamallesi tuotteelle tai palvelulle enemmän maksuaikaa. Kuitenkin useimmissa osamaksusopimuksissa kulut voivat olla kohtuttoman korkeat. Jos osamaksusopimuksia on useita, voi niiden maksamiseen mennä kuukaudessa useita satoja ellei jopa tuhansia euroja. 

Missä tilanteissa osamaksut kannattaa yhdistää?

Osamaksujen yhdistäminen on järkevää silloin jos avoimia osamaksusopimuksia on useampia. Tässä tilanteessa osamaksut kannattaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, jotta korot sekä kustannukset eivät pääse nousemaan liian korkeiksi. 

Esimerkiksi jos avoimia osamaksusopimuksia on enemmän kuin yksi, niin käytännössä sinun tulee maksaa niistä molemmista kuukausittaiset kustannukset. Kuukausittaisten kustannuksien lisäksi osamaksuissa on myös kohtuullisen korkeat korot. Hyödynnä osamaksujen yhdistämistä ja maksa useampien kustannuksien sijaan vain yhden luoton kuluja. 

Lainan sisältämät kustannukset sekä korko voivat olla nykyisiä osamaksuja edullisemmat, sillä usein osamaksujen sisältämät kustannukset ovat todella kalliita.  

Kilpailuta lainat ennen osamaksujen yhdistämistä

Osamaksujen yhdistäminen ei ole aina järkevää, sen tekeminen on vain silloin kannattavaa jos tarjolla on edullinen laina jolla osamaksut voi yhdistää. Lainan etsiminen ei vaadi useiden tarjouksien lähettämistä eri rahoituslaitoksille, vaan osamaksujen yhdistäminen on nykyään todella helppoa. Nykyään useimmat rahoituslaitokset toimivat verkossa sekä niiden kautta voi parhaimmillaan saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. 

Ennen osamaksujen yhdistämistä on suositeltavaa laskea vaikka exceliin auki miten paljon osamaksujen maksamiseen kuluu rahaa. Tämän jälkeen voit siirtyä täyttämään lainahakemuksen itsellesi sopivaan palveluun, täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Useimmat lainatarjoukset on mahdollista saada jopa heti. 

Useimmista rahoituslaitoksista on mahdollista saada tarjouksia jopa 25-30 eri lainantarjoajalta. Kun kaikki lainatarjoukset on saapunut, valitse itsellesi edullisin vaihtoehto. Koron sijaan keskity tarkastelemaan lainan todellista vuosikorkoa, joka kertoo luoton lopullisen hinnan. 

Kun edullinen lainatarjous on valittu, voit siirtyä hyväksymään sen verkkopankkitunnuksilla. Kun laina on maksettu tilille, siirry maksamaan kaikki avoinna olevat osamaksut kerralla pois. Parhaimmillaan voit saada hoidettua kaikki kalliit osamaksut saman päivän aikana. 

Osamaksujen maksamisen jälkeen kannattaa keskittyä hoitamaan lainan maksua takaisin sovitussa aikataulussa. Useimmissa tapauksissa laina voi olla huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin se, että useiden osamaksujen maksamista olisi jatkettu normaalisti. 

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.