Kannattaako klarna lasku?

Kannattaako Klarna lasku

Onko sinulla sellainen tilanne ettet pysty maksamaan tekemiäsi ostoksia heti? Useimmissa verkkokaupoissa tarjotaan erilaisia osamaksuvaihtoehtoja, mutta niiden lisäksi on myös olemassa klarnan tarjoama laskuvaihtoehto. Mutta kannattaako klarna lasku ja onko se luotettava vaihtoehto? Älä turhaan vaivaa päätäsi sillä. Tässä artikelissa kerromme tärkeimmät asiat sekä ohjeet mitä sinun tulisi tietää ennen kuin päätä valita Klarnan laskuvaihtoehdon.

Mikä on klarna?

Klarna Ab on ruotsalainen yhtiö, joka on lupautunut tarjoamaan asiakkailleen helpotusta verkko-ostoksien tekemiseen turvallisella tavalla. Voit maksaa kätevästi ostokset klarna tilin kautta ilmoittamatta maksukortin tietoja. 

Valitsemalla klarnan tarjoaman laskun voit maksaa ostoksesi suoramaksuna tilauksen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti myöhemmin tilauksen jälkeen. Klarna on suosituimmista sekä yleisimmistä laskuvaihtoehdoista, joten olet varmasti törmännyt siihen shoppailessasi. 

Klarnan avulla ostoksien tekeminen on sujuvaa ja samalla se tarjoaa mahdollisuuden maksaa ostokset myöhemmin. Klarna laskun voi maksaa halutessaan kokonaan tai pienemmissä erissä osamaksulla. 

Maksaminen on joustavaa, sillä jos sen hetkinen rahatilanne on heikko voit silti tehdä ostoksesi ja maksaa sen vasta myöhemmin. Halutessaan asiakas voi rauhassa tehdä ostoksensa useammissa eri verkkokaupoissa ja valita jokaisessa maksutavaksi klarnan laskun. Vaikka ostokset on tehty eri verkkokaupoissa, saa ne klarnan avulla kätevästi yhteen. 

Näin klarnan lasku toimii

Klarna tarjoaa asiakkailleen suoramaksua joko tilauksen yhteydessä tai tilauksen vastaanottamisen jälkeen. Jos maksuvaihtoehdoksi haluaa valita Klarnan laskun, niin tällöin ostoksille saa maksuaikaa 14 vuorokautta. Jos laskun maksaa ajallaan 14 päivän sisällä, ei siitä peritä mitään ylimääräisiä kustannuksia. 

Tarjoaako Klarna muita maksuvaihtoehtoja?

Klarna lasku on hyvä vaihtoehto jos ostoksien loppusumma on pieni, mutta jos kyseessä on suurempi summa eikä sitä ole mahdollista maksaa kerrallaan takaisin niin kannattaa harkita Klarnan erämaksu vaihtoehtoa. Klarnan erämaksu vaihtoehdossa asiakkaan on mahdollista valita itse laskulleen takaisinmaksuaikataulun. Tämän lisäksi voi päättää haluaako laskulle kiinteät erät vai joustavan takaisinmaksun. Joustavassa takaisinmaksussa asiakkaan tulee lyhentää laskua minimisumma. 

Edellä mainituissa vaihtoehdoissa on mahdollista maksaa koko summa myös kerralla takaisin. 

Klarna laskun sijaan kannattaa myös miettiä olisiko perinteinen kulutusluotto tai joustoluotto edullisempi vaihtoehto. Usein osamaksujen korot sekä kustannukset voivat olla yllättävänkin korkeat. Tästä syystä suosittelemme harkitsemaan tarkasti ja valitsemaan edullisimman vaihtoehdon. 

Millaiset on Klarna laskun kustannukset?

Kannattaa aina pitää mielessään, että osamaksua voi suoranaisesti verrata lainaa. Käytännössä otat tekemääsi ostosta vastaan “lainaa”, jonka sittten maksat vasta myöhemmin. Klarnan tarjoaman osamaksuvaihtoehdon nimellinen vuosikorko voi olla enintään 22 . Näet todellisen vuosikoron sekä luotosta aiheutuneet kokonaiskustannukset vasta kassalla tilauksen yhteydessä. Halutessaan asiakas voi myös käyttää Klarnan tarjoamaa laskuria, josta näkee tarkemman erittyelyn osamaksun hinnasta. 

Normaalissa tilanteessa Klarnan kustannuksia voi verrata kulutusluottoon, mutta tämän hetkisen väliaikaisen korkokaton takia kulutusluottojen korot eivät voi olla yli 10%. Väliaikainen korkokatto on voimassa syyskuuhun 2021. Tästä syystä suosittelemme vertailemaan mikä vaihtoehto tulisi halvimmaksi. Korkokatto voi myös antaa mahdollisuuden maksaa ostokset edullisemmin kuin Klarna lasku. 

Ota itsellesi ylös kaikkien  vaihtoehtojen kokonaiskustannukset ja katso mikä on järkevin vaihtoehto. 

Voiko Klarna laskun eräpäivää siirtää?

Kyllä voi! Jos haluat siirtää laskusi eräpäivää, voi Klarna antaa sinulle maksuaikaa jopa 60 päivää. Voit hakea laskulle lisää maksuaikaa kätevästi Klarna-sovelluksen kautta tai kirjautumalla selaimella omalle klarna tilille. 

Miten voin palauttaa Klarna laskulla maksetun tuotteen?

Tilatun tuotteen palautuksesta tulee tehdä ilmoitus kauppaan jossa teit ostoksesi. Kauppa antaa ohjeistukset jatkoon. Kun palautuksesta on sovittu erikseen kaupan kanssa, voit siirtyä Klarnan sivustolle joko selaimella tai sovelluksella ja valita palautusta koskevan laskun ja tehdä siitä ilmoituksen. 

Tämän jälkeen saat Klarnalta vahvistuksen kun palauttamasi tuote on vastaanotettu. Jos olet ehtinyt maksamaan tilaamasi tuotteen, niin Klarna maksaa sen sinulle takaisin. 

Miksi en saa ostettua tuotetta Klarna laskulle?

Joissain tilanteissa Klarna ei hyväksy tekemääsi ostosta eikä sen seurauksena anna sinulle laskuvaihtoehtoa. Tähän asiaan voi vaikuttaa useat eri tekijät: 

  • Esimerkiksi jos asiakas ei ole täysi-ikäinen 
  • Tai hän on ilmoittanut virheellisen osoitteen, sillä Klarna hyväksyy vain väestörekisteriin ilmoitetut osoitteet
  • Asiakas on ylittänyt laskun enimmäissumman. Näissä tilanteissa ota yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun
  • Myös väärin syötetty henkilötunnus voi estää laskulla ostamisen. Osoitteen sekä henkilötunnuksen pitää täsmätä, nämä asiat tarkistetaan väestörekisterikeskuksen kautta
  • Myös Klarna voi estää laskulla maksamisen, jos asikkaan luottotiedot eivät ole kunnossa automaattisen tarkistuksen jälkeen. Luottoon liittyvissä asioissa, ole yhteydessä Klarnan asiakaspalveluun