Lainan hakeminen ulkomailta

Lainan hakeminen ulkomailta

Etkö saanut lainaa suomalaisilta pankeilta? Saitko lainahakemuksesi hylättynä takaisin? Monilla suomalaisilla on sama ongelma lainan hakemisen kanssa ja he päätyvät lopulta hakemaan lainaa ulkomaisilta pankeilta. Kerromme tässä artikkelissa miten lainaa on mahdollista hakea ulkomailta ja mitä siinä kannattaa ottaa huomioon. 

Suomessa toimii monia vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavia ulkomaisia rahoituslaitoksia. Heidän tarjoamat lainatuotteet sekä todellinen vuosikorko voi olla houkuttelevia sekä usein jopa parempi vaihtoehto kuin suomalaisten pankkien tarjoamat lainatuotteet. 

Ilmaisen lainavertailumme ansiosta sinun on mahdollista kilpailuttaa hakemasi laina jopa yli 60 eri lainantarjoajalla ja löytää edullisin sekä järkevin vaihtoehto omiin tarpeisiin. 

Muista nämä asiat etsiessäsi lainaa ulkomailta

Ole varuillasi hakiessasi lainaa ulkomailta, sillä netissä on monia vaihtoehtoja jotka eivät aina ole järkeviä. Varsinkin akuutissa rahan tarpeessa olevat ihmiset joutuvat helpommin huijauksen kohteeksi. Kannattaa siis aina luottaa omaan vaistoon ja lainata harkitusti luotettavasta lainapaikasta. 

Emme siis suosittele aina uskomaan henkilörahoittajiin, jotka lupaavat myöntää lainaa omia henkilötietoja vastaan. He eivät välttämättä ole kiinnostuneita pelkästään rahoistasi, sillä näissä tilanteissa henkilötietosi voivat olla vaarassa. 

Älä valitse lainantarjoajaa, joka vaatii sinulta ennakkomaksua lainan myöntämistä vastaan. Varsinkin jos kyseessä on netistä bongattu henkilörahoittaja. Luotettava lainantarjoaja vähentää omat kustannukset asiakkaan lainattavasta summasta, jolloin asiakkaan itse ei pitäisi maksaa mitään ennen lainan saamista. 

Ota huomioon ulkomaisten rahoittajien kanssa se miten kauan lainapaikka on ollut toiminnassa. Ole varuillasi sellaisten ulkomaisten lainapaikkojen kanssa, jolla on ollut toimintaa vasta alle vuoden. Näissä lainapaikoissa ei ole takuuta siitä miten hyvin heillä taloudellisesti menee. Jos yritys on nuori, kasvaa mahdollisuus siihen, että lainaat konkurssipesästä olematonta rahaa. Näissä tilanteissa on vaikeampi saada apua, varsinkin jos yritys on vasta hiljattain perustettu on suurempia mahdollisuus, että yritys katoaa kuin tuhka tuuleen. 

Ulkomaiset lainantarjoajat

Useimmat ulkomaiset rahoituslaitokset toimivat sivuliikkeenä Suomessa. Listasimme tähän ne ulkomaiset rahoituslaitokset, jolla on sivuliike Suomessa. 

Lainantarjoajat Virossa 

 • Bondora
 • BigBank

Lainantarjoajat Norjassa 

 • Komplett Bank
 • Instabank
 • Bank Norwegian

Lainantarjoajat Ruotsissa 

 • Avida
 • Credento
 • Collector Bank
 • Nordnet Bank
 • Resurs Bank
 • Svea
 • Swedbank 

Lainantarjoajat Tanskassa 

 • Danske Bank 

Onko lainaa mahdollista saada ulkomailta ilman luottotietoja? 

Yleensä ulkomaisilla pankeilla on lähestulkoon samanlaiset vaatimukset mitä suomalaisilla pankeilla. Tästä syystä lainaa voi olla yhtä vaikeaa saada kuin Suomesta, jos luottotiedot eivät ole kunnossa tai hakijalla on aikaisempia häiriömerkintöjä. On tärkeää ymmärtää lainatuotteiden sisältämät ehdot sekä yleisimmät syyt miksi lainahakemus voidaan hylätä. 

Kirjasimme alapuolelle yleisimmät lainan saamisen ehdot. 

Yleisimmät lainan saamisen ehdot 

Yleisimmät ehdot jotka vaikuttavat myönteisen lainahakemuksen saamiselle ovat hakijan ikä, tulot sekä vakituinen osoite. 

Hakijan tulot 

Useimmat pankit vaativat hakijan olevan vakituisessa työsuhteessa tai saavan riittävää  tuloa. Pankeilla ei kuitenkaan ole mitään tiettyä tulorajaa jonka he vaativat hakijalta, vaan yleinen käytäntö on kiinnittää huomio lainan kokoon suhteessa hakijan tuloihin. Lainan maksu saisi enintään viedä n. 40 % kuukausittaisista tuloista. 

Ikäraja

 Kaikilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla on lainan myöntämiselle asetettu jonkilainen ikäraja. Lainantarjoajat vaativat hakijoiltaan vähintään 18 vuoden ikää, vähimmäis ikäraja koskee Suomalaisia sekä ulkomaisia pankkeja. Jossakin lainapaikoissa vähimmäisikäraja voi olla 25 vuotta, kun taas lainojen yläikäraja on vaihteleva 65 vuodesta 75 vuoteen. 

Asumismuoto

Suomessa toimivat pankit sekä rahoituslaitokset vaativat hakijoiltaan vakituista asumista maassa lainan myöntämiseksi. Lainanhakijan tulee olla asunut maassa vähintään 36 kuukautta sekä omistaa suomalainen pankkitili. Jotkut lainantarjoajat hyväksyvät pelkän suomen kansalaisuuden. 

Syyt lainahakemuksen hylkäämiseen

Saitko useammasta paikasta aina takaisin hylätyn lainahakemuksen. Lainahakemuksen hylkäämiselle voi olla useita erilaisia syitä. Listasimme tähän yleisimmät syyt miksi lainahakemus hylätään. 

 • Haettu lainasumma on liian suuri.
 • Hakijan tulot ovat riittämättömät tai epäsäännölliset. 
 • Aikaisemmat maksu- tai luottohäiriömerkinnät.
 • Maksuhistoria on negatiivinen (esimerkiksi laskut eivät ole maksettu ajallaan)

Näillä vinkeillä parannat mahdollisuuksia lainan saantiin

Etkö saanut edullista vakuudetonta lainaa? Ei hätää, voit kokeilla hakea vakuudellista lainaa. Useimmat pankit voivat myöntää hakijoilleen helpommin lainaa, joka sisältää vakuuden. Vakuudellinen laina on pankeille järkevämpi vaihtoehto sekä se minimoi riskiä tehdä tappiota. Lainan vakuutena voi olla esimerkiks asunto tai auto, vaihtoehtona on myös ottaa lainantakaaja.

Jossain tapauksissa hakijalla ei välttämättä ole mahdollisuutta hakea vakuudellista lainaa, jos vakuuksia tai takaajia ei ole. Näissä tapauksissa on mahdollista koittaa hakea Takuusäätiön lainantakausta. Takuusäätiö on tarkoitettu henkilöille, jolla on vaikeuksia selvitä velkojen maksusta tai on aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä. Lainantakaus on mahdollista saada myös jos velat ovat jo perinnässä tai ulosotossa. Tässä tilanteessa suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä Takuusäätiöön, josta saadaan varmistus asialle. 

Jos kumpikaan edellä mainituista vaihtoehdoista  ei ollut itselleen sopiva, niin kolmantena vaihtoehtona on hakea lainaa puolison tai rinnakkaishakijan kanssa. Lainan saaminen voi helpottua kun lainaa päätetään ottaa rinnakkaishakijan kanssa, siitä syystä, että pankeilla on suurempi todennäköisyys saada lainaamansa raha takaisin kun yhden ihmisen sijasta lainasta on vastuussa kaksi henkilöä. Lainaehdot koskevat myös rinnakkaishakijaa samalla tavalla kuin päähakijaakin. Rinnakkaishakijalta vaaditaan samat ehdot eli ikä, tulot sekä vakituinen osoiste Suomesta. Rinnakkaishakijana voi olla puoliso tai perheenjäsen, kuitenkin jossain tapauksissa luotettava kaverikin voi toimija hakijana. Rinnakkaishakijan vaatimukset vaihtelevat pankkien ja rahoituslaitoksien mukaan.  

Ennen lainapaikan valitsemista, siirry maksuttomaan lainavertailuun ja löydä itsellesi edullisin rahoitusratkaisu!

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.