Miksi luottokorttihakemukseni hylättiin?

Miksi luottokorttihakemukseni hylättiin

Luottokortin hakeminen on usein yksinkertaista, mutta itse hakemusta ei välttämättä aina hyväksytä. Luottokortin käyttämiseen kuitenkin edellytetään vastuullisuutta sekä sitä hakevan pitää osata huolehtia myös taloudesta sekä raha-asioista hyvin ilman ongelmia. Jos luottokorttihakemus tulee takaisin hylättynä, niin hakemista ei kuitenkaan kannata siihen lopettaa. 

Luottokortti tarjoaa itsessään jo niin paljon etuja, joten saadessasi hylätyn hakemuksen voit yrittää hakea sitä joltain toiselta luottokorttiyhtiöltä. Mieti lannistumisen sijaan miksi hakemuksesi hylättiin ja mitä asioita voisit parantaa saadaksesi hyväksytyn päätöksen. Ennen oikean kortin valitsemista kannattaa hyödyntää maksutonta luottokorttivertailua jonka avulla saat edullisimmat vaihtoehdot. 

Tulotaso ja luottoraja vaikuttavat luottokortin saamiseen

Useimmat luottokorttiyhtiöt vaativat hakijoiltaan säännöllisiä tuloja. Luottokorttia voi kuitenkin käytännössä verrata lainaan, joka ei ole omaa rahaa. Luottokorttia ei kuitenkaan koskaan tulisi koskaan käyttää kokonaan elämiseen, sillä se on sama asia kuin eläisit velaksi. Luottokortti on oikein ja järkevästi käytettynä hyvä apu sekä se tarjoaa loistavia hyötyjä. 

Luottokortin käyttäminen ei aina automaattisesti tarkoita sitä, että velkaannutaan. Kun asioita maksaa luotolla, tulisi käytetty luotto maksaa ajallaan takaisin, samalla tavalla kuin lainakin. Palkan lisäksi tuloiksi lasketaan myös eläketulot, mutta joissain tapauksissa myös opiskelijana on mahdollista saada luottokortti. Opiskelijalle suunnatut luottokortit vaativat kuitenkin sitä, että on suoritettuna vähintään 90 opintopistettä. 

Opiskelijana luottokortti voi olla hyvä hätävara ja se voi tarjota kattavasti erillaisia etuja sekä tarjouksia. Luottokortin saaminen voi olla todella haastavaa jos ei ole vakituisia tuloja. Tämän takia ennen luottokortin hakemista kannattaa tutustua luottokorttiyhtiön vaatimiin ehtoihin.

Yleisimmät luottokortit pitävät sisällään jonkun tietyn luottorajan, jonka puitteissa luottoa on mahdollista käyttää. Jos saat hylätyn luottokorttihakemuksen, niin olet mahdollisesti asettanut luottokortille liian suuren luottorajan. Tällaisessa tilanteessa on suositeltavaa miettiä mikä luottoraja olisi sopiva suhteutettuna omiin tuloihin ja täyttää hakemus uudelleen pienemmällä luottorajalla. 

Luottokortin yleiset ehdot

Luottokortin saaminen edellyttää säännöllisten tulojen lisäksi myös muutamia yleisiä ehtoja jota hakijan tulisi täyttää. Tässä yleisimmät ehdot esiteltynä:

Ikä – Hakijan tulee olla vähintään täysi-ikäinen, mutta jotkut luottokorttiyhtiöt vaativat myös korkeampaa ikää. Siihen vaikuttavat useimmat tekijät sekä luottokortin sisältämät edut. 

Vakituinen osoite Suomessa – Luottokortin hakeminen edellyttää myös sitä, että sitä hakevalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Jos hakija asuu ulkomailla niin hänen luottotietojaan ei voida tarkistaa ja näin ollen luottokorttiyhtiö ei voi varmistua hakijan maksukyvystä.

Luottotiedot – Harvemmin luottokorttia myönnetään jos hakijalla ei ole puhtaita luottotietoja. Joten muista tarkistaa ennen luottokortin hakemista ettei sinulla ole aikaisempia maksu- tai luottohäiriömerkintöjä. 

Jokainen luottokortti sisältää erilaiset vaatimukset

Ensimmäisen hylätyn luottokorttihakemuksen jälkeen ei kannata heti lannistua ja lopettaa luottokortin hakemista. Jokainen luottokorttiyhtiö on asettanut erilaiset vaatimukset luottokorttien saamiseen. Tähän vaikuttaa luottokortin sisältämät ominaisuudet sekä edut. Hylätyn hakemuksen jälkeen kannattaa miettiä syitä siihen ja mitä asioita hakemukseen voisi muuttaa. 

Luottokortti kuitenkin sisältää todella paljon erilaisia etuja kuten esimerkiksi etuohjelmia, ostoturvan tai matkavakuutuksen joten sen hakeminen on joissain tapauksissa järkevää. Ennen luottokortin hakemista muista tutustua jokaiseen luottokorttia myöntävään yhtiöön sekä sen tarjoamiin etuihin ja vaatimuksii. Kannattaa myös vertailla jokaista luottokorttia, sillä vertaileminen on maksutonta. 

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.