Miten voin tienata rahaa kotoa käsin?

Onko sinulla sellainen tilanne ettei tämän hetkiset tulosi ole riittävät ja mietit miten voisit tienata lisää rahaa kotoa käsin? Tänä päivänä netti antaa useita mahdollisuuksia ja tapoja tehdä töitä kotoa käsin. Ylimääärisen rahan tienaaminen on nykyään aika helppoa kunhan tietää miten se käytännössä toimii. 

Esimerkiksi opiskelijana tulot ovat suhteellisen matalat eikä opintotuki välttämättä riitä kattamaan kaikkia pakollisia menoja. Myös työttömyys voi aiheuttaa harmaita hiuksia ja sen seurauksena voi ajautua tilanteeseen missä rahaa pitäisi saada lisää mahdollisimman nopeasti. Nykyäpäivänä on mahdollista tehdä töitä kotoa käsin ja se voi olla pääsääntöistä tulonlähdettä. 

Listasimme tähän kaikki parhaimmat tavat miten rahaa on mahdollista tienata kotoa käsin. Tämä artikkeli antaa lisätietoja kaikista töistä mitkä eivät vaadi kokemusta sekä myös niistä mitkä vaativat tietyn alan ammattitaitoa. 

Työt jotka eivät vaadi tietyn alan ammattitaitoa

Tähän ensimmäiseen osioon listasimme kaikki ne työt jolla voi tienata ylimääräistä rahaa ilman erillistä ammattitaitoa. Kuitenkin näihin kannattaa tutustua ennen niiden aloittamista. 

Erilaiset asiakaspalvelutehtävät

Useimmat suuremmat yritykset haluavat ulkoistaa puhelinpalvelunsa jollekkin ulkopuoliselle taholle. Netistä on siis mahdollista löytää erilaisia asiakaspalvelutehtäviä joita on mahdollista tehdä helposti kotona. Useimmat asiakaspalvelutehtävät pitävät sisällään esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyiden tekemistä tai puhelimeen vastaamista. 

Asiakaspalvelutehtävistä voidaan ilmoittaa avoimissa työnhakupalveluissa tai suoraan kyseisen yrityksen nettisivuilla. Etsiessään puhelimitse tehtäviä asiakaspalvelu töitä löytää helposti erilaisista hakukoneista. Hakukoneet näyttävät ensisijaisesti etusivullaan kaikki suosituimmat ja uusimmat avoimet työpaikat asiakaspalvelutehtävistä. 

Oman verkkokaupan perustaminen

Netin suosion kasvaessa myös yhä useammat haluavat tehdä mieluummin ostoksensa verkossa kuin kivijalkaliikkeissä. Oman verkkokaupan perustaminen voi antaa mahdollisuuden tienata lisää rahaa ja nettikauppaa on mahdollista ylläpitää kotoa käsin. Verkkokaupan perustaminen on käytännössä aika helppoa ja perustamisesta on tehty nopeaa erilaisten kotisivuohjelmien ansiosta. Erilaiset kotisivuohjelmat tarjoavat hyviä oppaita kotisivujen ja verkkokauppojen avaamiseen sekä niiden suunnitteluun. 

Oman verkkokaupan avaaminen kuitenkin vaatii myös panostusta, sillä hyvän tuotteen miettiminen sekä sen hankkiminen voi viedä aikaa. Omasta verkkokaupasta voi kasvaa suurempikin bisnes kunhan tuote on oikea ja uniikki. Nettikaupan perustaminen vaatii myös toiminimen tai osakeyhtiön avaamista. Tässä tapauksessa osakeyhtiö voi olla järkevämpi vaihtoehto varsinkin jos haluaa kasvattaa toiminnastaan suurempaa. Näiden asioiden jälkeen oman verkkokaupan ylläpitäminen on helppoa ja mukavaa. 

Kevytyrittäjä

Kevytyrittäjyys eli freelanceri avaa useita mahdollisuuksia tehdä monenlaisia töitä kotoa käsin. Tämä antaa mahdollisuuden tarjota osaamistasi netissä erilaisille yrityksille. Ketä tahansa voi ryhtyä kevytyrittäjäksi ja usein sen kustannukset sekä vastuu on paljon pienempiä kuin täyspäiväisenä yrittäjänä. 

Ennen freelanceriksi ryhtymistä pitää perustaa toiminimi sekä käytössään pitää olla toimiva tietokone, näiden asioiden jälkeen voit ryhtyä kevytyrittäjäksi. 

Erilaiset mielipide- ja markkinatutkimus kyselyt

Yhä useampi yritys tekee erilaisia tutkimuksia johon haluaa saada osallistujia. Esimerkiksi moniin mielipide- ja markkinatutkimuksiin voi osallistua tietokoneella tai puhelimitse kotoa käsin. Varsinkin suuremmat yritykset haluavat ulkoistaa esimerkiksi tyytyväisyyskyselyt tai asiakastutkimuset. Kuitenkaan nämä kyselyt eivät voi olla pääsääntöinen tulonlähde, sillä niistä maksetaan usein vain pieni korvaus. Näillä pystyy kuitenkin hyvin tienaamaan pieniä lisätuloja vakituisen työn ohella. 

Mitä ammattia vaativia töitä voi tehdä kotoa käsin?

Netti tarjoaa paljon erilaisia töitä mitä voi tehdä kotoa käsin. Useimmat työt kuitenkin vaativat tietyn alan ammattitaitoa eikä niihin välttämättä oteta pelkän kokemuksen pohjalta. Listasimme tähän muutamia ammattia vaativia töitä joita voi kätevästi tehdä etätyönä kotona.

Kotisivujen koodaus ja suunnittelu

Jos olet hyvä Web designer ja hallussasi on koodaus sekä nettisivujen suunnittelu, niin sinulla on useita mahdollisuuksia tehdä kyseisiä töitä kotona. Useimmat pienet sekä suuremmat yritykset haluavat ulkoistaa kotisivujen tekemisen jollekkin ammattitaitoiselle, joka osaa suunnitella sekä julkaista niitä. Työn määrään sekä kestoon vaikuttaa se millaisista kotisivuista on kyse. Esimerkiksi jos yrityksellä on tarve suuremmalle sivustolle, niin parhaimmillaan tästä voi saada kokopäiväisen työn. 

Sisällöntuottaja

Nettisivujen suunnittelemisen ja toteutuksen lisäksi yritykset halauvat samalla palkata myös sisällöntuottajan. Sisällöntuottajan työhön kuuluu kirjoittaa verkkosivuille sisältöä. Nykypäivänä hyvät nettisivut toimivat käyntikorttina sekä puhelinmyynnin sijaan asiakkaat pitävät sitä hyvänä kauppapaikkana. Sisällöntuotto voi olla sinulle hyvä kokopäiväinen työ jos hallitset asia tekstin kirjoittamisen sekä nettisivujen muokkaamisen.

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.