Lainaa verkkopankkitunnuksilla

Lainaa verkkopankkitunnuksilla

Lainan hakeminen on nykypäivänä todella yksinkertaista. Hakeminen tapahtuu netissä omilla verkkopankkitunnuksilla. Verkkopankkitunnuksilla haettu laina on turvallinen sekä prosessi on kokonaisuudessaan nopea. Hakija voi allekirjoittaa lainasopimuksen käyttämällä verkkopankkitunnuksia. Tämän avulla laina on mahdollista saada nopeammin käyttöön ilma useampien päivien odottelua. 

Verkkopankkitunnuksien avulla lainaa voi hakea missä vain ja koska tahansa. Tässä artikkelissa kerromme lisää miten voit saada lainaa heti verkkopankkitunnuksien avulla. 

Voit hyväksyä lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla 

Useiden netissä toimivien palveluiden ostoksien tekeminen sekä tilaaminen on mahdollista verkkopankkitunnuksilla. Pankkiasioden hoitaminen sekä esimerkiksi sähköisten lainasopimuksien allekirjoittamiseen voit käyttä verkkopankkitunnuksia. Netistä on mahdollista saada lainaa jopa 60 000 euroon asti, lainasummaan vaikuttaa asiakkaan tulot sekä muut tärkeät tiedot. 

Lainapalvelut eivät vaadi yleensä lainojen saamiseen erillisiä vakuuksia tai takaajia. Vakuuksiin vaikuttaa laintuote sekä valittu lainasumma. Kun lainaa halutaan saada nopeasti, kannattaa valita hakutavaksi netti. Netissä sinun ei tarvitse vaivata päätäsi tulostamalla ylimääräisä vaadittavia dokumentteja, vaan voit toimittaa dokumentit sähköisesti. 

Lainan hakeminen verkkopankkitunnuksilla on myös turvallinen sekä nopea prosessi. Kirjautumis tai tunnistautumis tilanteessa hakijan tulee käyttää omia henkilökohtaisia verkkopankki tunnuksiaan.

Minkälaista lainaa netistä on mahdollista saada?

Verkkopankkitunnuksia käyttämällä netistä on mahdollista saada monenlaisia lainatuotteita erillaisiin tarkoituksiin. Nettipankkien sekä netissä toimivien rahoituslaitoksien ansiosta lainana saamiseen ei tarvitse käyttää aikaa useita päiviä. Esimerkiksi perinteisien pankkien kautta haetuissa lainoissa käsittelyaikoihin voi kulua jopa viikkoja. 

Verkosta on mahdollista saada edullista lainaa pienempää sekä suurempaan tarkoitukseen. Suurimmillaan nettipankeista voi saada lainaa jopa 60 000 euroa. Jos lainanhakija on luottokelpoinen sekä hänellä on riittävä maksukyky, voi hän siirtyä allekirjoittamaan lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillaan. 

Yleensä netistä haetut lainat käytetään tarpeellisiin hankintoihi. Esimerkiksi uuden auton hankkimiseen tai johonkin pidempään harkittuun hankintaan. Lainatuotteista suosituin sekä haetuin on kulutusluotto, joka on suurempaan tarpeeseen tarkoitettu. Aikaisemmin hakijoiden keskuudessa suosittu lainatuote oli pikavippi, joka on taas tarkoitettu pienempään sekä nopeaan rahantarpeeseen.

Kuka voi saada lainaa netistä?

Netissä haetuissa lainoissa asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen sekä hänellä tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Näillä spekseillä hakija omistaa myös verkkopankkitunnukset. Lainaa ei myönnetä alaikäiselle, vaikka hänellä olisinkin vanhempien verkkopankkitunnukset käytössään. 

Täysi-ikäinen henkilö voi käydä hakemassa henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset omasta pankistaan. Melkein jokainen perinteinen pankki myöntää asiakkailleen verkkopankkitunnukset käyttöönsä. 

Muita tärkeitä lainanhaku kriteereitä ovat seuraavat: 

  • Hakijalla on puhtaat luottotiedot eikä hänellä ole aikaisempia maksu-tai luottohäiriömerkintöjä
  • Hakija saa säännöllistä tuloa tai muita etuuksia 
  • Luottokelpoinen sekä riittävä maksukyky

Verkkopankkitunnuksien avulla pystyt todistamaan henkilöllisyyden

Verkkopankkitunnukset toimivat henkilöllisyystodistuksena verkossa tehtäviin ostoksiin tai muihin vastaaviin. Verkkopankkitunnukset ovat käytännössä sama asia kuin ajokortti tai passi. Tunnuksien tarkoitus on auttaa henkilöä kirjautumaan pankkipalveluihin, ostoksien varmentamiseen sekä muihin maksuihin turvallisesti. Verkkopankkitunnuksilla voi kätevästi myös allekirjoittaa lainasopimukset. 

Kun hakija on viimeistellyt lainaosopimuksen allekirjoittamalla sen verkkopankkitunnuksillaan, niin yleensä lainan saa heti käyttöönsä tai viimeistään saman päivän aikana lainapalvelusta riippuen. Jos tämä kyseinen prosessi tehtäisiin postitse, niin siihen kuluisi aikaa jopa useita viikkoja. 

Miten paljon lainaa voi saada verkkopankkitunnuksilla?

Verkkopankkitunnuksien avulla haettua lainaa on mahdollista saada jopa 60 000 euroon asti. Hyväksytty lainahakemus ei vaadi pankissa asiointia, vaan sopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu sähköisesti sekä turvallisesti verkkopankkitunnuksilla. Yleisin netistä haettava laina on suurempi kulutusluotto jonka lainasumma vaihtelee 100 eurosta 60 000 euroon asti. Nettipankit eivät yleensä vaadi hakijalta vakuuksia tai takaajia sekä laina-aikaan pystyy itse vaikuttamaan. 

Kulutusluotto on tarkoitettu suurempaan rahantarpeeseen sekä kyseinen lainatuote soveltuu moneen tarpeeseen. Yleensä kulutusluotto käytetään uuden auton hankkimiseen tai asunnon remontoimiseen. Kulutusluotto on kertaluoteinen lainatuote, joten lainasumma maksetaan hakijan tilille kerralla. 

Verkkopankkitunnuksilla on mahdollista hakea muitakin lainatuotteita kuten esimerkiksi pikalainaa tai pikavippiä. Lainatuotteena pikavippi soveltuu varsinkin pienempään sekä nopeaan rahantarpeeseen. Hakija saa pikalainan yleensä tililleen välittömästi, koska lainasumma on pienempi mitä kulutusluotossa. Nykypäivänä harvemmat lainapaikat tarjoavat asiakkailleen enää pikavippejä uusien lakimuutoksien sekä korkokattojen myötä. Lainapaikat noudattavat tiukasti Suomen lain asettamia lakeja sekä rajoituksia. 

Kulutusluoton sekä pikavipin lisäksi netistä on mahdollista hakea myös joustoluottoa. Joustoluotto on jatkuva laina, jossa kulut sekä korot määräytyvät nostetun lainasumman mukaan. Joustoluottoa hakiessa jokaiselle hakijalle määritetään henkilökohtaisesti luottoraja, jonka puitteissa nostoja on mahdollista tehdä. Joustoluoton ehtoja sekä käytettävyyttä voi suoraan verrata luottokorttiin. Joustoluotto toimii luottokortin tavoin joka kulkee aina mukanasi. 

Miten lainaa haetaan verkkopankkitunnuksilla?

Siirry tekemään lainavertailu ja tarkastelemaan mikä vaihtoehdoista olisi paras. Tämän jälkeen voit siirtyä täyttämään maksutonta lainahakemusta. Saamistasi lainatarjouksista voit hyväksyä itsellesi edullisimman ja hyväksyä sen. Yleensä saat muutamissa minuuteissa lisäohjeet esimerkiksi tarvittavien liitteiden lähettämiseen sähköisesti. Tämän jälkeen voit allekirjoittaa saamasi sopimuksen helposti verkkopankkitunnuksilla. 

Kun lainasopimus on allekirjoitettu saat lainan käyttöösi yleensä saman päivän aikana. Voit käyttää sopimuksen allekirjoittamiseen turvallisesti verkkopankkitunnuksiasi, sillä tunnuksien ja salasanan antaminen tehdään aina pankin oman järjestelmän kautta. 

Mistä voin hakea lainaa verkkopankkitunnuksilla?

Ennen kuin lainasopimus päätetään hyväksyä ja allekirjoittaa on tärkeää muistaa selvittää minkälainen kyseinen pankki rai rahoituslaitos on. Lainasopimuksen allekirjoittaminen verkkopankkitunnuksilla on turvallisa, mutta siltikin on tärkeää muistaa selvittää onko haettava laina omaan käyttötarkoitukseen sopiva sekä onko sen tarjoama korko ja muut kustannukset edulliset. 

Suosittelemme käyttämään lainojen kilpailuttamiseen tarkoitettuja palveluita. Kilapilutuksen ansiosta sinun on mahdollista saada yhdellä hakemuksella jopa 30 eri pankilta sekä rahoituslaitoksilta useita tarjouksia. Ensimmäiset lainatarjoukset saat sähköpostiisi muutamassa minuutissa, jonka jälkeen voit rauhassa vertailla saamiasia tarjouksia toisiinsa. 

Kun olet tehnyt vertailun ja löytänyt itsellesi edullisimman vaihtoehdon voit hyväkysä sen ja hylätä muut ilman ylimääräisiä lisäkustannuksia. Tarjouksien pyytäminen ei vielä sido lainan ottamiseen, vasta kun päätät hyväksyä sekä allekirjoittaa lainatarjouksen verkkopankkitunnuksilla olet sitoutunt lainaan. Muista noudattaa saamiasi ehtoja sekä maksaa lainasi sovitussa ajassa takaisin.  

Tobias

Tobias L. @vertaakorkoja.fi

Sivustovastaava, sisällöntuottaja, journalisti

Haluamme auttaa kuluttajia löytämään heille parhaiten sopivat rahoitustuotteet. Puolueeton vertailu on paras tapa parantaa omaa asemaa markkinoilla.